Programmet undervisas i UAE

Den BEng (Hons) i elektroteknik och elektronik är en internationellt erkänd examen som ger dig kompetens att utveckla en karriär inom de flesta områden av modern elektrisk och elektronisk teknik.

Du kommer att studera både teoretisk och praktisk natur av elektrisk och elektronisk teknik. Det kommer att finnas en stor vikt vid tillämpningen av elektronik i form av inbyggda system - elektroniska system som kan bäddas in i andra produkter som inte nödvändigtvis är elektronisk, såsom bilar, medicinska eller andra industriella system. I kursen ingår också framkant och ny teknik. Dessa inkluderar de smarta elnät som ska ligga till nästa generation av elektriska tjänster över hela världen som elnät moderniseras, liksom kropps nätverk i området - trådlösa nätverk av bärbara datorenheter som har många potentiella tillämpningar, inklusive billigt och kontinuerlig hälsoövervakning.

Den slutliga nivån på kursen erbjuder valfria moduler som gör att du kan få specialistkunskaper inom områden av tillämpad elektronik som finns i stor efterfrågan inom industrin. Dessa inkluderar områden såsom digital signalbehandling, integrerad krets design, kraftsystem, smarta elnät och förnybar energi.

Om kursen

Detta område av teknik är väl etablerad vid University of Bolton med en historia på mer än fyrtio år i olika format. Lärarna föra omfattande kompetens akademiska och industriella till kursen införliva deras praktiska, tillämpas och forskningsinriktat erfarenhet i undervisningen.

Kursen skiljer sig från många liknande kurser i att den har en mycket högre laboratoriebaserat innehåll. Som en examen från detta program kommer du att kunna visa att du kommer att vara mer omedelbar och direkt nytta för potentiella arbetsgivare än de teoretiskt baserade studenter från konkurrerande kurser.

Projektarbete har betydligt på varje nivå av kursen och utvecklas på ett samordnat sätt för att leda dig från ett första möte med elektrisk och elektronisk design till företaget ett stort enskilt projekt i din sista året. Din projektverksamheten blir fokus för tillämpningen av de olika kunskaper och färdigheter som utvecklas under din studiekurs.

Avdelningen erbjuder branschstandard faciliteter, inklusive ett brett utbud av CAD och design simuleringsprogram.

Specialfunktioner

  • Kursen använder en mängd olika bedömningar inklusive projektbaserat lärande, uppdrag och formella undersökningar.
  • Modulen läromedel kommer att göras tillgänglig på vår virtuella lärmiljö (Moodle) gör att du kan stödja ditt ansikte mot ansikte lärande med studien vid en tid och plats som passar dig.
  • Vi har också dedikerade applikationsservrar som är värdar CAD, simulering och programvaruverktyg som används under kursens gång. Många av dessa mjukvarupaket finns tillgängliga på nätet, vilket ger dig störst flexibilitet möjligt när det gäller var och när du kan fylla i dina uppgifter och projekt.

Vad kommer du att lära

Du lär dig de teorier och principer för elektriska och elektroniska teknik och deras tillämpning på tillämpade projekt. Speciellt under den första nivån av kursen kommer du att lära de grundläggande begreppen elektriska principer, analoga och digitala elektronik och inbyggda datorsystem och programmering.

Under den andra nivån samma ämnen undervisas, men på en högre nivå och mer vikt läggs på utformning och genomförande av små system. Även nya ämnen introduceras inklusive instrumentering och styrning och signalbehandling. Du kommer också att studera grunderna i kommunikationsteori med tanke på att detta är en viktig bakgrund till de trådlösa tillämpningar som blir så utbredd i moderna konsumenten och industriell elektrisk och elektronisk teknik.

På den slutliga nivån kommer du att studera en av fyra valfria specialiserade moduler och genomföra ett enskilt projekt.

Under kursen kommer du att lära dig principerna för förvaltning och företag som är nyckelkompetenser för civilingenjör.

Lärande sker genom föreläsningar, praktiskt arbete och handledning, med stöd av betydande praktisk användning av datorer och avancerad teknisk utrustning. Tillämpningen av idéer, principer och tekniker understryks av användningen av experiment och projektarbeten, tillsammans med relevanta fallstudier.

Vad kommer du att studera

Nivå 1 (Nivå HE4)

Inledande Engineering Mathematics; Inledande elektriska principer; Engineering Miljö; Inledande Digital Electronics; Inledande analog elektronik; Inledande inbyggda system.

Nivå 2 (Nivå HE5)

Teknisk modellering och analys; Instrumentering och kontroll; Mellan Digital Electronics och kommunikation; Mellan elektriska principer och aktivera Kraftelektronik; Mellan Inbyggda System; Analog signalbehandling och kommunikation.

Nivå 3 (nivå HE6)

Projekt; Ledning och Enterprise i teknik; Elektriska maskiner och effekt Elektroniska vägar; Engineering Elektro.

Tillvalsmoduler (välj ett alternativ): Digital Signal Processing; Integrated Circuit Design; Power Systems och Smart Grids; Förnybara energikällor.

Ingångskrav

240 UCAS poäng från åtminstone två A2-nivåer (eller motsvarande) inklusive matematik, eller framgångsrikt slutförande av Engineering Foundation Year.

Du bör också ha fem GCSE på klass C eller högre (eller motsvarande) inklusive engelska, matematik och naturvetenskap.

Om engelska inte är ditt första språk kommer du också normalt behöver IELTS 6,0 (eller motsvarande). Om du inte har den nödvändiga engelska nivå, kan du studera engelska med oss ​​från IELTS 4.0 (eller motsvarande).

Program undervisas på:
Engelska

Se 9 fler kurser från University of Bolton - Ras Al Khaimah Academic Centre »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
3 år
Heltid
Pris
9,000 GBP
Hem / EU-avgiften; £ 11,250.00 - Internationell avgift
Deadline