Läs den officiella beskrivningen

Software Engineering

Programvaruteknik handlar om cykelplanen utveckling och skapande av programvara, som omfattar alla kravanalys, design, konstruktion, testning och underhåll, och hantering av ekonomi programvaruteknik. Specialty software engineering majors relativt nyligen, och är centrerad i första hand om tillämpningen av principerna för datavetenskap, matematik och teknik för att uppnå hög kvalitet och effektiva mjukvarulösningar kosta att problemen med programvara systematiskt och disciplinerat och effektivt sätt.

Software Engineering Department bildades 2006 efter att ha inhämtat godkännande av ministeriet för högre utbildning och vetenskaplig forskning för att anta ett program för att bevilja kandidatexamen i programvaruteknik studien började i avsnittet i början av det första kvartalet av läsåret 2006/2007.

Varför Software Engineering

Software Engineering enligt definitionen i IEEE organisation, är tillämpningen av tekniska principer för mjukvaruutveckling. Med andra ord är det tillämpningen av tekniska principer för att utveckla högkvalitativ programvara. Å andra sidan, är programvara ingenjör som ansvarar för tillämpningen av principerna för programvaruteknik analys, design, utveckling och underhåll av programvara (inom livslängd programcykeln).

Vissa förvirra datavetenskap och programvaruteknik. Måste vara klart är viktigt att båda inriktningarna kräver programmeringskunskaper. Computer Science fokuserar på "computing", framför allt till exempel: algoritmer, programmeringsspråk, artificiell intelligens. Även programvaruteknik fokuserar på alla aspekter av att bygga en hög kvalitet program som syftar klart geometriska värden och betydande.

Alla branscher och dess mångfald av institutioner i världen i dag är beroende av mjukvarusystem, vilket ökar efterfrågan på specialiserade programvaruteknik. Företag som bygger på programvara, som har störst inflytande i världen tenderar att använda principerna för programvaruteknik, särskilt med utvecklingen av senaste programvaran och ökad komplexitet.

I programvara utvecklingsmiljö, kan mjukvaruingenjörer arbeta i all bygg programvara, inklusive områden: kravanalys, design, kvalitet, programmering och underhåll garanti. Detta är vad som gör deras inställning lättare att arbeta i de flesta områden som rör programvaruutveckling.

karriär~~POS=TRUNC möjligheter~~POS=HEADCOMP

Är en funktion av programvara ingenjör från fler jobbansökningar i varje segment av näringslivet är intresserade av tekniker för datorer samt alla programvarutillverkare och företag baserade på Internet, och centra för civil information eller regeringen, och lyckades dator, organisationer och e-handel, forsknings- och utvecklingslaboratorier, flygbolag, banker och försäkringsbolag industriell och institutioner som arbetar med informationsteknik. Programvara ingenjörer är intresserade av teoretiska och praktiska aspekter av programvaruteknik och både kostnader och sociala effekterna av mjukvarusystem som kombinerar effektivitet.

Och det ökar behovet av programvaruingenjörer är mycket kvalificerade dagligen. De utexaminerade kommer att vara tillgängliga för software engineering program och en mängd olika karriärmöjligheter i programvaran och IT-branschen, dessa möjligheter är:

 • Mjukvaruutvecklare
 • Mjukvaruarkitektur ingenjör
 • Designer Software
 • Software Systems Analyst
 • Software Engineer Examination
 • Software Quality Assurance Engineer
 • Underhålls Software Engineer
 • Software Projektledare

program information

Studenten får en kandidatexamen i programvaruteknik efter att ha avslutat alla obligatoriska och frivilliga krav, som uppgår till 132 timmar kredit, så att åtminstone en genomsnittlig kumulativ (60%), fördelas enligt följande:

 • University Krav: (27 kredit timmar)
 • Obligatoriska krav universitets. (12 timmar kredit)
 • Valbara krav universitets. (15) timmar kredit
 • Obligatorisk College Krav: (25 kredit timmar)
 • Stora krav: 80 timmar kredit
 • Obligatoriska specialisering krav. (30) timmar kredit
 • Specialisering stödkrav. (41 kredit timmar)
 • Valfria specialisering krav. (9) kredit timmar

Vägledning och registreringsmaterial

 • Studenter distribueras till rådgivare akademiska professorer avdelning, och deras uppdrag är att vägleda eleven och vägledning om registreringsmaterial i början av varje kapitel, och rådde honom när det gäller att lösa eventuella problem exponerad inuti eller utanför universitetet, och påverka loppet av sina studier.
 • En student kan registrera (19) kredit timmar per vanlig termin maximum och (12 timmar) vid ett minimum, och 10 timmar i maximal sommaren termin.
 • De har rätt till framstående studenter som får en kvartalstakt (80%) och maximal ovanför inspelning 21 timmar i nästa kapitel, med undantag för sommaren termin.
 • Studenten har rätt examen registrering (21 timmar) vid en högre examen termin (första Owalthani), även om den genomsnittliga under föregående kvartal mindre än (80%), och om de utexaminerade på sommaren termin titeln hans rekord (12 timmar) maximum.

Förkunskapskrav

 • Avsnitt studenter som accepterar den allmänna high school-examen som inte är mindre än den genomsnittliga 60% för studenter från olika sekundära grenar av följande: vetenskap, informationshantering, industri, jordbruk, omfattande hälsoutbildning. Och att åtminstone 50% av en student som inte innehar jordanska medborgare.
 • Avsnitt accepterar begäran om övergång från studenter som studerar vid andra universitet som erkänns av ministeriet för högre utbildning och vetenskaplig forskning i Jordanien visade stil regelbundenhet som inte överstiger den period avbrott eller examen från universitetet tecknandet eller examen från dem i sju år, så att den beräknas hela eller en del av de kurser som studenten framgångsrikt underteckna universitets sådana, vilka motsvarar beskrivningen och innehåll med liknande sektionsbanor, förutsatt att inte mindre uppskattas i någon av dem (50%), som inte ökar antalet timmar kredit som kan kompenseras genom vilka undantas student (66 kredit timmar).
 • § accepterar akademiker community college, som har klarat den omfattande prov vid en hastighet av minst (68%), befria en student från studien av material i studieplanen, om han redan hade studera dessa material i college där han tog examen, som inte ökar antalet timmar undantas från den studerande (55 kredit timmar), under förutsättning att varje artikel märke beräknad för (68%) inte mindre.
Program undervisas på:
Engelska
Arabiska

Se 21 fler kurser från Al-Ahliyya Amman University »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum