Bachelor of Food Technology with Honours
Massey University
Nyckelinformation
Välj plats
Campus läge
Auckland, Nya Zeeland
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* beroende på vilka kurser du väljer
Introduktion
En unik examen i Australasien
Massey University's Bachelor of Food Technology with Honours är den enda examen i Australasien som kombinerar livsmedelsvetenskap, matteknik och livsmedelsverksamhet. 75% av våra akademiker har jobb inom sex månader efter examen.
Hur är det?
Mat är en viktig del av vår vardag. Fokus på hälsa och välbefinnande genom matkonsumtion ökar. Världens ekonomier letar efter nya sätt att tillföra värde till råvaror och att tillhandahålla säker och näringsrik mat för att mata världens växande befolkning.
Allt detta bidrar till utmärkta karriärmöjligheter, utmärkta löner och ökad efterfrågan på personer med de färdigheter du kommer att få genom att studera matteknik.
En unik kvalifikation
Massey University's Bachelor of Food Technology with Honours har producerat akademiker för Nya Zeeland och den internationella livsmedelsindustrin i mer än 50 år.
Det är den enda examen i Australasien som kombinerar livsmedelsvetenskap, matteknik och livsmedelsaffärer. Det ger dig mer än en livsmedelsvetenskaplig examen - du får teknik, teknik och affärskunskaper för att tillämpa dina kunskaper i den kommersiella världen.
Ett internationellt erkänt program för matteknologi
Din examen kommer att erkännas internationellt.
- Båda huvudämnena i BFoodTech (Hons) -programmet är godkända av det amerikanska institutet för mattekniker (IFT).
- Food Process Engineering-huvudämnet är ackrediterat av Engineering NZ som en professionell ingenjörsexamen enligt Washington Accord, ett internationellt avtal (motsvarande en fyraårig ingenjörsexamen).
- Matproduktteknologin är också ackrediterad av Engineering NZ som en professionell ingenjörsexamen enligt Sydney Accord, ett internationellt avtal (motsvarande en treårig ingenjörsexamen).
- Massey University är rankat som ett av de 50 bästa universiteten i världen för livsmedelsvetenskap och teknik (av 300), enligt Shanghai Rankings Global Ranking of Academic Subjects.
Efterfrågad av arbetsgivare
Många av Masseys mattekniker har jobb innan de avslutar sin examen. På grund av vårt internationella erkännande kan du arbeta över hela världen såväl som på Nya Zeeland.
Gå direkt till jobbet
Som ett fyraårigt program kommer du att kunna gå direkt in i nyckelroller inom livsmedelsindustrin (t.ex. produktutveckling, processförbättring eller matteknik) utan vidareutbildning. Ett fyraårigt program är också en bra förberedelse för en forskningskarriär om det också intresserar dig.
Arbeta med riktiga livsmedelsindustrifrågor
Masseys matteknologiprogram lär dig de grundläggande och tillämpade mattekniska färdigheter som du behöver i din karriär. Du lär dig inte bara i klassrummet, utan praktiska laborationer och workshops som fokuserar på verkliga branschproblem och lösningar. Du får praktisk erfarenhet av livsmedelsbearbetningsanläggningar med industriell standard. Dina föreläsare är aktiva forskare, och många har arbetat inom Nya Zeeland och internationella livsmedelsindustrier.
Till exempel, under ditt första år, kommer du att arbeta med ett problem i framtiden och komma med kreativa lösningar på det problemet. Du måste presentera ditt arbete i denna kurs på en webbplats som du skapar, som visas av potentiella kunder. Några fantastiska webbplatser har utvecklats av detta projekt. Detta ger dig värdefulla färdigheter i att kommunicera ditt arbete.
Mer arbetslivserfarenhet under din studie
Massey -mattekniksexamen är mycket tillämpad. Under det sista året av din studie kommer du att arbeta med industrin i branschsponserade projekt, i nära samarbete med den branschen. Du hjälper till att lösa verkliga problem och hjälper de företag du arbetar med.
På Massey måste du också slutföra 900 timmars godkänd sommarlovsanställning (över tre sommaruppehåll) i livsmedelsindustrin. Detta är mer än andra livsmedelskvalifikationer i Nya Zeeland och innebär att du kommer ut med en bredare förståelse för livsmedelsindustrin, några bra erfarenheter för ditt CV och du kommer att vara redo att börja arbeta från den dag du tar examen.
Majors
Studiet av matteknik är vetenskapligt och ingenjörsbaserat. Den kombinerar grundläggande vetenskaper, matematik och statistik, och de mer tillämpade vetenskaperna och ingenjörsvetenskap med företag och ledning.
Mer än 50% av detta program är helt inriktat på mat.
Det finns två huvudämnen i Bachelor of Food Technology with Honours -examen:
- Matproduktteknik - du lär dig att leda och hantera livsmedelsproduktutveckling från idégenerering till produktlansering
- Food Process Engineering - I denna major kommer du att fokusera på tekniska principer, lära dig att designa processer och använda teknik för att skapa effektiva livsmedelsproduktionssystem
Även om du behöver välja en av dessa huvudämnen vid inskrivningen, kan du ändra dig när du lär dig mer om livsmedelsindustrin under din studie. Du har fram till halvvägs genom ditt tredje år att göra ditt sista specialiseringsval.
Nyckelfakta
- Finns på Auckland
- Finns på Manawatū
- Fyra år på heltid
- Tillgängligt för internationella studenter som studerar i NZ