Bachelor of Arts i kommunikationsstudier (BACS)

Al Akhawayn University (in Ifrane)

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Bachelor of Arts i kommunikationsstudier (BACS)

Al Akhawayn University (in Ifrane)

Handla om

Programmet Kommunikationsstudier gör det möjligt för eleverna att behärska en rad kommunikationskompetenser som krävs för framgång i ett brett utbud av spännande karriärer samt att bygga aktivt och ansvarsfullt medborgarskap. Programmet tränar studenter i akademisk samt professionell och tillämpad kommunikation med tonvikt på kreativa och kritiska förmågor. Studenterna får teoretisk, teknisk och tillämpad expertis inom områden som PR och reklam organisatorisk och internationell kommunikation, skrivning, produktion och medieforskning.

Avsedda lärandesultat

Kandidater kommer (1) att förstå mediernas roll när det gäller att forma samtida samhällen och kulturer; (2) förstå dynamiken i de globala medieflödena och deras inverkan på moderna samhällets sociopolitiska och kulturella angelägenheter, (3) bygga upp en uppskattning av mediasystemens roll för att främja demokrati och informerat medborgarskap, (4) få teoretisk, teknisk och tillämpad kunskap inom områdena PR, reklam, internationell kommunikation, organisationskommunikation, tryck och audiovisuell produktion samt medieforskning; och (5) lära sig att tillämpa olika forskningsmetoder på akademisk (såväl som administrativ) studie av media och kommunikation.

Vad finns i programmet?

Studenter erbjuds teoretisk och tillämpad kunskap inom PR, reklam, tryck och onlineproduktion, internationell kommunikation, visuell kommunikation, video och filmproduktion och mer. De specialiserar sig i medieproduktion eller i professionell kommunikation och kan expandera sina horisonter genom att välja en minor i arabisk språk och kultur, afrikanska studier, utveckling av mänskliga resurser, internationella studier, kvinnor och utveckling eller företagsekonomi. Alla elever slutar en eller flera praktikplatser inom industrin. Dessutom har universitetet en stark Liberal Arts läroplan som ger studenter en tvärvetenskaplig bakgrund inom områden som vetenskap, matematik, historia, statsvetenskap, litteratur och filosofi.

Vem är programmet för?

Programmet är utformat för studenter med högskoleexamen (Baccalauréat eller motsvarande).

Stipendier | Finansiellt stöd

Ekonomiskt stöd är tillgängligt för studenter som visar akademisk merit och / eller ekonomiskt behov. Denna hjälp kan omfatta stipendier, bidrag, lån eller arbetsstöd.

Karriärmöjligheter

Programmet förbereder studenterna för ett brett utbud av karriär. Möjligheter finns i kommunikations- och informationsavdelningarna för ministerier och privata företag, reklam- och marknadsföringsbyråer, medieinstitutioner, icke-statliga organisationer och internationella organisationer. Det öppnar också vägen till avancerade studier inom området.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad October 29, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Varaktighet
Information
Deadline
Locations
Marocko - Ifran, Fez-Meknès
Startdatum : Aug. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Aug. 2019
Marocko - Ifran, Fez-Meknès
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan