Bachelor of Arts i film, tv eller performance

Allmänt

5 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Översikt

FÖRSTA ÅRET:

Det första året i BA-examen handlar väsentligen om upptäckt och inspiration. Studenter utsätts för de flera discipliner som erbjuds i film-, tv- eller performance-skolorna och använder året för att identifiera och testa deras aptitinala styrkor och svagheter.

Det finns inga begränsningar för antalet valfria studenter som kan delta. Val av disciplin och resultat styrs av studentens personliga ambition, arbetsetik och entusiasm. Vissa tidtabellogistik, kombination av disciplinval och minimikrav för bedömning kan dock begränsa elevens val.

Dessa disciplinval görs i kombination med de fem produktionskomponentkomponenterna och Assist-programmet.

ANDRA ÅRET:

Det andra året handlar om att komma till rätta med "muttrar och bultar" i underhållnings- och medieindustrin, särskilt när det gäller de personliga disciplinval som studenten har kvalificerat sig från första året.

Även om det bara krävs minst två discipliner för det andra året, kännetecknas detta år av hårdhet och intensitet. Det andra året benämns ofta 'boot camp' där elevernas aptitinala styrkor och svagheter avslöjas och testas maximalt.

Som en del av sitt slutliga val och kvalifikation inom en viss disciplin för 3-årig specialisering krävs att studenten uppfyller det formella bedömningskravet för produktionskurs och levererar disciplinresultat inom sina specialiseringsområden.

TREDJE ÅRET:

Det tredje året kallas 'konstnärens år'. Det är i år som eleverna utvecklar sitt personliga konstnärliga uttryck inom sitt specifika specialiseringsområde och den tidiga fördjupningen av konstnärliga relationer inom sin grupp.

De experimentella filmproduktionerna och den offentliga examenfestivalen på en kommersiell bioplats används som ett medel för studenter att manifestera och förstå de utmaningar och möjligheter som finns i båda. Det är emellertid utställningen och marknadsföringen av en dramatisk berättelse på 10 till 12 minuter som uppfyller behoven och önskemålen hos den avsedda publiken som ger årets riktiga test. Det är här som eleverna upplever verkligheten och viscerala egenskaperna hos publikens svar på deras arbete, vilket skapar det första formella steget mot kraven att skapa kommersiellt underhållningsinnehåll för marknaden.

Resultat

Resultat är projekten som avslutas som en del av den praktiska bedömningsaspekten av examen. Studenterna slutför inte skriftliga tentor, men de olika stadierna för att slutföra sina resultat utgör en tentamen. Varje resultat kommer att ha en annan uppsättning för studenter att lära sig inte bara om att följa en kortfattad utan också att utforska innehållsutveckling för olika plattformar, syften och publik från alla synvinklar inklusive berättelse, prestanda, estetik, medium och kontroll.

FÖRSTA ÅRET:

Under det första året ligger fokus på kort berättande innehåll för mobila enheter, online-streamingwebbplatser, underhållning under flykten, reklaminnehåll för en tidning-tv-show, arvinspirerad teater eller livemusikföreställningar beroende på skol- och disciplinval.

ANDRA ÅRET:

Andraårsresultat inkluderar berättelser som används i spel, produktreklam eller public service-tillkännagivanden, direktsändningar av TV på AFDA Experimental Festival och Awards ceremoni eller live scen eller musikföreställningar för campusgrupper. När eleverna utvecklas varje år ökar deras resultat i formatlängd såväl som tekniska standarder med tillgång och utbildning i mer utrustning och faciliteter.

TREDJE ÅRET:

Under tredje året kommer studenterna att fokusera på semesterresultat som alla ska visas på AFDA : s festivaler. Resultatet från första halvåret är ett experimentellt projekt - antingen inom film, tv, teater eller musik. Dessa visas på Experimental Festival i juni årligen, en "uppvärmning" -evenemang till AFDA : s årliga Graduation Festival. Den andra terminen fokuserar på examensresultat i film, tv, teater eller musikframträdande. Dessa projekt kommer att visas på olika kommersiella och offentliga platser i rimlig närhet till campus på utställningsplattformar som är relevanta för olika resultatformat. Studenterna kommer att vara delaktiga i organisationen och marknadsföringen av evenemanget och screening / prestanda för deras resultat för att locka deras kommersiella publik att se och markera resultatet som räknas till deras tentamen.

Krav

FÖRSTA Året: Just börjar

Minimikravet för att gå in i en AFDA kandidatexamen är ett nationellt seniorcertifikat (matric) eller nationellt certifikat (yrkesmässigt) med undantag / antagning till kandidatexamen eller motsvarande.

ELLER studenten kan skriva ett AFDA på AFDA (View RPL Process). AFDA ingången är en urvalsprocess som godkänts av AFDA senaten för tillgång till examen. För att ge en kandidat alternativ tillgång till examen, kan han / hon sitta på entréexamen och det måste finnas register över det, rekommendationen om den enskilda studenten från den registrerade psykometriken måste vara avstängd av senaten eller dess underkommitté, enligt AFDA ingången Examenspolicy (i enlighet med lagen om högre utbildning (lag 101 av 1997) ändring nr 1317 i regeringskatalogen av 5 december 2008 nummer 31674 klausul 31). Sådan tillgång kommer endast att gälla för AFDA : s program, dess examen är inte giltig för ett annat universitet och vice versa.

Krav på Botswana campus

Minimikravet för att gå in i en AFDA kandidatexamen är BGCSE, IGCSE, O-nivå, med en lägsta ackumulering av 34 poäng för alla examina eller A-nivå.

ANDRA ÅRET: Erkänd förutbildning

Du måste ha avslutat dina förstaårsstudier vid en erkänd institution och ha en portfölj eller bevis på arbete för att motivera dina disciplinval. Du måste också ha en fullständig intervju.

Val av disciplin

AFDA förstaårsstudenter har valet att välja följande kombinationer av skolor och discipliner för 1: a året.

Skolval:

 1. Filmskola (2 semestrar)
 2. Filma
 3. Filma
 4. Prestanda

Val av disciplin:

Filmskolan erbjuder 12 discipliner under det första året. Minst två discipliner väljs per termin inom följande avdelningar:

 1. Produktion: Manusförfattning, produktion, regi och animering regi *
 2. Bildproduktion: Film, data och betygsättning
 3. Skärmdesign: produktionsdesign (inkluderar scen- och teaterdesign) och kostym, smink
 4. Efterproduktion: Redigering, ljuddesign, visuella effekter och mediemusik

* Discipliner tillgängliga endast på begränsade campus

Performance School erbjuder 3 discipliner per år och en obligatorisk integrerad röst

 1. Skärmverkande
 2. Musikföreställning *
 3. Scen agerar

* Discipliner tillgängliga endast på begränsade campus

Television School erbjuder fyra obligatoriska discipliner under det första året:

 1. TV-manusförfattare
 2. TV-produktion
 3. TV Teknisk
 4. TV Post Production
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

AFDA was founded in 1994 by Garth Holmes, Bata Passchier and Deon Opperman.

AFDA was founded in 1994 by Garth Holmes, Bata Passchier and Deon Opperman. Läs mindre
Johannesburg , Kapstaden , Durban , Port Elizabeth , Gaborone + 4 Mer Mindre