Bachelor of Architecture (integrerade studier: kandidatexamen och master)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Översikt

En dynamisk, innovativ och praktisk samtidigt implementeras programmet genom Studio-metoden. Studiekurser integreras i en enda komplex uppgift: studenter lär sig arkitekturrelaterade principer för ritning, komposition, fysik, materialstyrkor etc. och tillämpar direkt i projektet som de jobbar på. En annan exklusivitet i programmet ligger i den historiska, kulturella, teoretiska och filosofiska kritiska analysen av existerande typologier, som hör samman med utformningen av estetiska prototyper som integrerar konstruktioner, mekanisk, ekologisk och ekonomisk forskning.

Detta utökade grundutbildning leder till en magisterexamen (5 års program).

De viktigaste skälen att studera vid KTU:

 1. Studiebaserad undervisningsmetod tillämpas vid utveckling av konceptuella och kontextuella byggnader, stads- och landskapsprojekt, följt av tillämpning av BIM, CAD, rymdsyntax, ArcGIS-programvara.
 2. Vänskapsmässigt och kollegialt förhållande mellan professorer och studenter uppnås genom att tillhandahålla en stödjande lärmiljö som främjar en anda av oberoende utredning och individuellt företagande.
 3. Studenterna drar nytta av att delta i många tävlingar, workshops och konferenser: "Europa: plats, rymd och natur", Kaunas festivalarkitektur (KAFe), "Smart City", "Structum" etc.

Programstruktur

Utveckling av konceptuella och kontextuella byggnader, stads- och landskapsprojekt

 • Arkitektoniska experiment 1, 2, 3
 • Arkitektonisk utveckling 1, 2
 • Stadsplanering 1, 2
 • Forskningsrojekt

Design baserat på estetiska, tekniska, miljömässiga, ekonomiska, ergonomiska, kulturella och sociala kriterier

 • Typologi för utrymmen
 • Bygga strukturer
 • Innovativa material
 • Ekonomi med rumsliga beslut
 • Hållbar arkitektur

Designa med aktuell programvara och metoder (bim, cad, space syntax, ArcGIS, etc.)

 • Datorstödd arkitektonisk design
 • Rymdsyntax
 • Geografiskt informationssystem för territoriell planering
 • Samarbetsprojekt

Integration av olika kommunikationsmetoder

 • Parametrisk animering
 • Parametrisk installation
 • Generering av virtuell verklighet
 • Virtual reality-aktivering

Karriärmöjligheter

”Jag visste att jag vill bli arkitekt redan från en mycket tidig ålder eftersom min far också är en konstnär / arkitekt och teckningen tog en stor del av min tid. Innan jag kom till Litauen studerade jag arkitektur vid Tbilisi State Academy of Arts. När jag kom till det tekniska universitetet förväntade jag mig en mer intensiv studie av tekniska ämnen. Jag hamnade med stor kunskap om stadsplanering. Studier i KTU hjälpte mig också att utveckla mina tankesätt och färdigheter som behövs för att fortsätta arbeta inom området arkitektur och stadsplanering. Jag började göra min praktik på JDWA - Johan de Wachter Arkitektskontor, medan jag också arbetade med min avhandling. Kontoret utövar arkitektur och stadsplanering samtidigt som man utforskar samarbetsdesign med framtida användare, så jag kan enkelt anpassa kunskaperna i KTU och lära sig nya saker varje dag. ” - Anna Kinturashvili, Johan de Wachter Arkitektskontor, Arkitekt.

”Jag har representerat uppsatsförsvarskommissionen för arkitektur kandidatexamen i fem år, därför har jag en stor möjlighet att observera nivån på studenternas förberedelser. Varje år ökar denna nivå med förbättringar av utbildningen. Ganska många kandidater arbetade på vårt kontor. Vi var mycket nöjda med deras kunskap, inställning till yrke och kreativitet. Jag är säker på att vi inte blir besvikna i framtiden. ” - Chef för arkitektbyrån “Vilnius ir Partneriai”, Vilius Adomavičius.

Språkkrav

engelsk

Godkänt bevis på kompetens: FCE eller CAE, IELTS 5.5+ eller TOEFL 69+

eller Graduate Record Examenations (GRE) standardiserat antagningsprov.

Om dina tidigare studier har varit helt på engelska och det är markerat på ditt examensbevis eller utskrift, eller noteras i en bekräftelse från skolan som bekräftar att dina studier har varit på engelska, kan det hända att det inte krävs ytterligare engelsktest.

Om en sökande inte har något officiellt test kan onlineundersökningen organiseras av KTU.

För mer information om detta program, besök deras webbsida här .

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinar ... Läs mer

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinary study programmes and unforgettable study experience, KTU is fast forwarding to becoming an internationally acknowledged institution of higher education. Läs mindre