Bachelor i transportdesign

Allmänt

Programbeskrivning

Bildesigners studerar i Torino: IAAD di Transport designavdelning

IAAD avdelningen för "Car Body Architecture" först i Italien öppnade i Turin 1978.

Sedan 2008 har avdelningen för "Transportdesign" berättat till minne av Andrea Pininfarina. Sedan 2016 är Giorgetto Giugiaro dess president och Maestro.

Specialiseringen inom transportdesign handlar om studier av de viktigaste transportmedlen med fokus på rörelsessystem och miljöhållbarhet.

Att designa ett fordon innebär inte bara att man föds en showbil. Syftet med kursen är att träna medvetna designers och sända dem vikten av att känna till den hänvisande marknaden och det samhälle som förkroppsligar det. Designen i dag måste ta hänsyn till tekniska, sociala, marknadsbehov, budgetbegränsningar och miljöhållbarhet.

Utformningen handlar om att tillåta att människor fortsätter att flytta från en plats till en annan på ett effektivt sätt, till och med ha kul, men begränsar så mycket som möjligt de miljömässiga och ekonomiska konsekvenserna.

Kursplanen för transportdesign ger en grunddisciplin som historia och kritik av design, för att gradvis gå vidare till mer specifika ämnen, såsom teori om perception, Gestaltpsykologi, grundläggande design, vetenskap och teknik för material, representationsmetoder, design av produktsystemet, bildesign, motorcykel och scooter design ... Och såklart, självhäftande, frihandsteknik och hjälp i designen, som Photoshop, Alias ​​och Rhino.

Torino och bildesign

Turin är den obestridda världshuvudet för fordonsindustrin och en av centren av excellens inom den internationella fordonsindustrin: den italienska produktionen av Fiat, Lancia, Alfa Romeo och Ferrari, designen Giugiaro och Pininfarina, Bertone, fordonsindustrin i Centro Ricerche Fiat, robotteknikerna DEA, Comau och Rambaudi, innovationen av syre (elektrisk alternativ rörlighet), för att inte tala om en enorm satellitaktivitet som inte bara tjänar Fiat, men nästan alla större bilproducenter i Europa och världen. För att bekräfta detta idag väljer kinesiska designföretag Turin som europeiskt säte.

Tack vare denna viktiga försörjningskedja IAAD Transportation designavdelningen av en rad viktiga partnerföretag både offentliga och privata, vilket bidrar till aktivering av forskningsprojekt, speciella föreläsningar, workshops och seminarier, företagsbesök, utbildningsaktiviteter och praktikplatser.

IAAD har också många partnerskap med internationella företag som Renault, Yamaha, Ducati, Volkswagen, Piaggio, Honda, Mercedes ... erbjuder sina studenter flera möjligheter att arbeta tillsammans med ledande internationella experter.

Schema

Öppnandet av läsåret väntas under första veckan i oktober med den vanliga ceremonin.

Vanliga lektioner börjar 1 vecka efter, enligt tidsplanen, och äger rum från måndag till fredag, medan aktiviteter på lördag ibland kan införas. Eventuella extra föreläsningar och seminarier lämnas med förtida varsel.

Lektioner följer normalt schemat som publicerats på anmälningskortet före början av varje termin.

Det är en bra idé att kolla det dagliga schemat som lagts upp på meddelandet om att kontrollera eventuella förändringar och klassrum i vilka lektionerna äger rum.

Invigning AY 2017-2018

- 2: e och 3: e år: oktober 2017

- 1: a år: oktober 2017

I Semester

- 2: a och 3: e år: oktober 2017 / januari 2018

- 1: a år: oktober 2017 / januari 2018

Designverkstad - endast 2: e och 3: e år

- februari 2018

II Semester

- februari 2018 / maj 2018

Examensarbete och examensarbete:

- Jag ordinarie session: Februari 2018

- II ordinarie session: juni 2018 (1: a och 2: a år)

- II ordinarie session: juni 2018 (tredje år)

- Jag extra session: juni 2018

- II extra session: september 2018

- Ordinarie sammanträdesperiod: juni 2018 / juli 2018

Veckor utanför vanliga lektioner:

- februari 2018 (1 år)

- Januari 2018 / Febbraio 2018 (andra och tredje år)

- juni 2018

Under dessa veckor ska studenterna säkerställa tillgängligheten att delta i några ytterligare lektioner eller ta lektioner.

Schemat är föremål för ändringar som kommer att meddelas vederbörligen.

Examen

Studenterna är godkända för tentamensbesök (2 per läsår) endast om de är aktuella med betalningar, inte över det minimala deltagande som krävs och - om någon - har lyckats genomgå halvtidscheferna för varje ämne.

Vid misslyckande av en eller flera tentamina i ordinarie sammanträde har studenterna tillgång till samtalet till de extra tentamenserna (2 per läsår).

Förfarandena för tillträde till tentamenserna finns i institutförordningen, som ges årligen till studenter och finns på didaktikbyrån.

Examensarbete och examensarbete:

- 1 ordinarie session: februari 2018

- 2: a ordinarie session: juni 2018 (1: a och 2: a år)

- 2: a ordinarie session: juni 2018 (tredje år)

- Första extra sessionen: juni 2018

- 2: a extra session: september 2018

- Ordinarie sammanträdesperiod: från juni till juli 2018

Avhandling

För att uppnå kvalifikationen i slutet av det tredje året av kursen måste IAAD studenter lämna in två avhandlingar: en specialavhandling och en individuell avhandling utöver den personliga portföljen.

Specialiseringsavhandlingen som är olika för varje specialisering, som ska genomföras i arbetsgrupper, är realiseringen av ett projekt som utsetts av institutet, i enlighet med de olika frågeställningarna i kursplanen.

Specialiseringsavhandlingen hålls under överinseende av avdelningskoordinatorn och 3: e års professorer, med stöd av externa ingripanden - partnerföretag och deras referenter.

Individuella avhandlingen består av ett individuellt projekt som studenten ska utföra i sin helhet, identifierar ett tema, en partner med sin referent (extern mentor) och en handledare i fakulteten IAAD (Academic Mentor).

Avhandlingens ordinarie uppsats planeras för varje år i juli.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

According to IAAD, design is culture of the project, is a system capable of linking production with end users dealing with research and innovation to provide social value, cultural significance to goo ... Läs mer

According to IAAD, design is culture of the project, is a system capable of linking production with end users dealing with research and innovation to provide social value, cultural significance to goods and services: meaning, form and function are the cornerstones of a conscious design. IAAD invests in the quality of teaching and in the human and professional value of professors. The EABHES accreditation, the partnership with the French Écoles de Condé, the new premises in the future Lavazza headquarters, collaboration with institutions, organizations, associations and companies for the development of cultural projects, research, educational and work experience, the evolution of the inner structure and the creation of an international scientific committee are the surest signs of a IAAD of the present and of the near future. Läs mindre