Bachelor i psykologisk vetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Kursöversikt

Psykologi är den vetenskapliga undersökningen av det mänskliga sinnet och dess funktioner, och hur de påverkar beteendet. Psykologisk forskning syftar till att identifiera de mekanismer som förklarar beteende i olika sammanhang. Psykologer använder forskningsresultat för att hjälpa oss att förstå vem vi är och hur vi tänker, känner, agerar och förändrar. Genom att förstå dessa aspekter av mänskligt beteende kan psykologer främja välbefinnande och förstå psykologiska problem som påverkar människor. Psykologernas kunder omfattar barn, vuxna, par, familjer och organisationer.

Denna grad

Bachelor of Psychological Science är en treårig grundutbildning. Du kan göra ett val att fördjupa dina studier i psykologi med målet att bli en legitimerad psykolog eller så kan du ta kompletterande studier från UOW breda olika discipliner för att utveckla andra karriär Pathways där kunskaper i psykologi är fördelaktigt.

Studenter med en utmärkt akademisk rekord och en utökad majoritet i psykologi kan ansöka om tillträde till ytterligare ettårig kandidatexamen Bachelor of Psychological Science (Honours), en förutsättning för professionell registrering.

Om du kombinerar dina studier med andra stora eller mindre alternativ från samhällsvetenskap, konst, handel eller naturvetenskap, kan du förbereda dig för ett brett utbud av karriär som inbegriper personal, marknadsföring, social forskning, arbetshälsa och säkerhet och många fler.

Vad du ska studera

Under denna grad studerar du grunden för psykologi och lär dig om forskningsmetoder och statistik. Du kommer också att göra en studie på följande områden:

 • personlighet
 • biologisk psykologi och lärande
 • kognitioner och uppfattning
 • utveckling och socialpsykologi, och
 • psykologi av abnormitet

Pathway till undervisning

Du kan också ta en minor i utbildningsstudier och slutföra kandidatexamen i psykologisk vetenskap ( Pathway till grundskolan) (UAC: 753225).

Denna Pathway erbjuder prioriterad inresa till master i undervisning (primär) och en minskad studiebelastning medan du bedriver din magisterexamen. Du kommer att ta examen med en doktorsexamen och examen, samt kvalifikationer och färdigheter att undervisa barn i åldern 5-12 år.

Om du vill vara en skolrådsman behöver du vara en utbildad lärare samt en registrerad psykolog. Pathway graden i kandidatexamen i psykologisk vetenskap kommer inte att kvalificera dig för Psykologens heder och professionell registrering, men kommer att göra det möjligt för dig att nå det målet snabbt i framtiden med ytterligare studier.

Kursutbyte

Kursens lärandesultat är uttalanden om lärande prestation som uttrycks vad gäller vad läraren förväntas veta, förstå och kunna göra efter avslutad kurs. Studenter som utgår från kursen kommer att kunna:

 1. Demonstrera en bred och sammanhängande kunskap om kärnämnen inom psykologiens disciplin, deras tillämpningar och etiskt beteende i forskning och professionella sammanhang.
 2. Demontera grundläggande kunskaper om forskningsmetoder, inklusive en utvärdering av vetenskapens karaktär av psykologi / vetenskaplig metod.
 3. Demonstrera förmåga att tillämpa forskningsmetoder för att hantera psykologiska frågor relaterade till beteende och mentala processer.
 4. Skriv vanliga forskningsrapporter och muntligt presentera information i olika format.
 5. Visa en kapacitet för självständig lärande för att upprätthålla personlig och professionell utveckling i den förändrade världen av vetenskap och praktik av psykologi.
 6. Applicera kritiska tänkande färdigheter och kunskaper om den vetenskapliga metoden för att utvärdera anspråk på psykologiska fenomen.
 7. Använd informationen på ett etiskt sätt och tillämpa kunskaper om etiska och lagstiftande krav för att fastställa lämpligt etiskt beteende inom en rad olika sammanhang.

Kursstruktur

Bachelor of Psychological Science kräver en framgångsrik slutförande av 144 poäng enligt tabellen nedan, som omfattar:

1. 78 poäng inom kärnvetenskapliga ämnen;

2. Minst en av:

 • ytterligare 24 poäng i psykologi ämnen för berättigande eller
 • större från den godkända listan eller
 • mindre från den rekommenderade listan eller
 • Studenter som är inskrivna i psykologvetenskaplig kandidatexamen ( Pathway till grundskolan) är skyldiga att slutföra grunden i undervisningsminor;

3. Återstående valfria kreditpoäng från Allmänna Schemat;

4. Högst 60 poäng kommer att vara på 100-nivå.

Studenter som är inskrivna i Bachelor of Psychological Science ( Pathway to Primary Education) krävs för att behålla ett vägat genomsnittligt betyg (WAM) på 65 i varje år för inskrivning för att kvalificera sig för antagning till Master of Teaching (Primary).

År 1

Ämneskod

Plus 24 poäng av ämnen som bidrar till antingen en andra stora, en mindre och / eller valfri kredit.

År 2

Ämneskod

Plus 18 poäng av ämnen som bidrar till antingen en andra major, en minor, Honours behörighet, och / eller valfri kredit.


År 3

Ämneskod

Välj THREE från följande, inklusive minst en av PSYC327, PSYC328 eller PSYC329:

Ämneskod

Plus ytterligare 24 poäng av ämnen som bidrar till antingen en andra major, en minor, Honours behörighet och / eller valfri kredit.

Ackreditering

Avslutande av fyra år i psykologi är ett viktigt steg för registrering som psykolog i Australien. Bachelor of Psychological Science är ackrediterad som de tre första studieåren. För att slutföra de fyra åren måste studenterna slutföra ett hedersår för att tillgodose de akademiska kraven för behörighet för provisorisk registrering som psykolog. Ytterligare två års övervakad övning är nödvändig för att ansöka om registrering som professionell psykolog med Australiens psykologistyrelse. Detta kan ske genom två års övervakad övning i samhället eller det femte året på universitetet plus ett år av övervakad övning i samhället eller genom en ackrediterad mästare eller professionell doktorsexamen.

Varför välja den här kursen

UOWs psykologiska skola erbjuder utmärkta faciliteter och personal, vilket garanterar kvalitativ utbildning och möjligheter till förstklassig forskning. The Northfields (Psychology) Clinic ligger på campus ger utbildning och övervakning av akademiker i klinisk psykologi genom en psykologisk service till samhället. Kliniken erbjuder en rad utvärderings-, interventions- och rådgivningstjänster för barn, ungdomar och vuxna.

Karriärmöjligheter

 • Personaltjänster
 • Personalavdelning
 • Organisationsbeteende
 • Statliga myndigheter eller privata företag
 • Industriella relationer
 • Dataanalytiker
 • Livscoach
 • Brand Manager
 • Marknadsföring och reklam
 • Utbildningsofficer
 • Utvecklingsansvarig
 • Gemenskap eller sociala tjänster

Tillträde

En rad antagningsalternativ är tillgängliga för studenter i alla åldrar och akademiska bakgrunder. Förfarandena för tillträde definieras i UOW: s antagningsförfaranden och UOW College Admissions policy.

För eventuella specifika råd eller frågor angående en ansökan, vänligen kontakta Future Students Team.

Kredit för tidigare lärande

Om du kan visa att du har uppfyllt lärandemålen för våra ämnen genom tidigare inlärning, t.ex. tidigare tertiära eller TAFE-kvalifikationer, kan du vara berättigad till krediter mot din examen. Om det är relevant för UOW-graden kan specificerad kredit ges för specifika ämnen, Var inte relevant för graden kan ospecificerad kredit tilldelas.

Engelska Krav för internationella studenter

Följande nivå engelska krävs för att få tillträde till detta program:

IELTS Academic

 • Totalt poäng: 6.5
 • Läsning: 6,0
 • Skrivning: 6,0
 • Lyssna: 6.0
 • Talar: 6,0

TOEFL (Internetbaserad)

 • Totalt poäng: 86
 • Läser: 18
 • Skrivning: 18
 • Lyssna: 17
 • Talar: 17

UOW-högskolan: Engelska för tertiära studier: Kredit (viktat genomsnittligt betyg på 65 totalt och minst 50 i akademisk läsning och skrivande)

Andra kvalifikationer kan också övervägas. Fullständiga detaljer finns på vår engelska språkkurs webbplats.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for th ... Läs mer

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for the quality of our teaching and research. The University began as an institute for the then the New South Wales University of Technology, Sydney at a single location in Wollongong. Since gaining independence in 1975, UOW has grown into an international multi-campus University, expanding to occupy two Sydney campuses and five regional campuses, as well as locations in Hong Kong and Dubai. With now over 36,000 students, more than 2,400 staff, and an economic impact of around $2 billion in activity annually, UOW is an influential part of its communities and the catalyst for Wollongong’s transformation into a University city. Läs mindre
Wollongong , liverpool + 1 Mer Mindre