Read the Official Description

Molekylärbiologi och genetik

Vetenskapen om genetik förbättras mer och mer varje dag med införandet av nya forskningsområden där de leder till kodning av de genetiska koderna som programmerar levande organismer och användning av dessa koder för andra områden som medicin, bioteknik och jordbruk. Efter framsteg inom området för genetik och processen som startat med karaktärisering av humant genom har vi sett en tidigare insamling av data inom biovetenskap. Med tekniska framsteg ökar denna datapool exponentiellt varje dag. Vetenskapen om bioinformatik har uppstått för att samla, tolka, lagra, visualisera och få ut det mesta av denna enorma uppsättning data, som en syntes av matematik, statistik, datavetenskap, molekylärbiologi och genetik. I många utvecklade länder är denna filial tillgänglig både på grundnivå och på grundnivå medan för första gången i vårt land ges Bahcesehir University på Bahcesehir University .

Inom ramen för avdelningen för molekylärbiologi och genetik lärs grunden och disciplinen för teknik. På grundval av detta ges obligatoriska kurser som genetik, beräkningsbiologi, programmering, algoritm och även för bestämning av specialområdena, tekniska valfria kurser inom specialområden som komparativ genomik, växtgenetik, mänsklig genetik, datautvinning presenteras. Institutionen för molekylärbiologi och genetisk syftar till att utbilda personer som har lärt sig kunskap, begrepp och teorier inom sina områden, dominerats av forskningsmetoder, fått färdigheter inom tillämpad vetenskap, genomförd inlärning, och som kommer att kunna utföra de uppgifter som krävs för deras yrke.

Inom detta program kommer det att finnas specifika samarbeten inom området för genetiska bioinformatikprogram med amerikanska universitet som vi har tecknat gemensamma programavtal med. Vårt universitet har för närvarande 21 samarbetsavtal med andra universitet, inklusive tolv i USA, fyra i Fjärran Östern och fem i Europa och Asien. Dessutom kommer de framgångsrika studenterna att ha chans att göra rotationer på amerikanska universitet som Bahcesehir University är i samarbete med. Med vårt videokonferenssystem kommer våra studenter att ha möjlighet att titta på och delta i olika evenemang via live-anslutningar till och från USA och Bahcesehir University organiserar program med amerikanska och europeiska universitet på ett fortlöpande sätt.

Genetik Bioinformatics Sciences har en extremt ljus framtid i världen och i vårt land. Det har en huvudprioritet inom forskningsprogram. Det är bland de företag som har en stor potential. I vårt land ökar efterfrågan på kandidater, kvaliteten på skapade arbetstillfällen ökar och förslaget på arbetskvalitet förbättras varje år. Våra kandidater kommer att ha möjlighet att arbeta för offentliga och privata sektorer (t.ex. läkemedels-, biomedicinska, bioteknik-, jordbruks- och livsmedelssektorer, forskningsenheter, miljöskydd, kvalitetskontrollavdelningar), för forskningsinstitut som forskare eller administrativa roller, för medicinsk sektor som genetiska specialister (som sjukhusforskningslaboratorier, kliniska genetikavdelningar, pediatriska genetikavdelningar, in vitro-fertiliseringsenheter). Ett annat alternativ för våra studenter är en akademisk karriär där de får chansen att enkelt fortsätta sin forskarutbildning på utländska eller turkiska universitet.

Kurskonstruktion med krediter

  • TR-märkta kurser undervisas på turkiska.
  • EN-kurser undervisas på engelska.
  • Där TR-EN markerade avsnitt av kurser på både engelska och turkiska.
Program taught in:
Engelska
Last updated April 10, 2018
Denna kurs är
Startdatum
Sept. 2019
Duration
8 terminer
Full-time
Pris
7,900 USD
Undervisningsavgift för internationella studenter (4 år): 7 900 USD per år
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum