Bachelor i molekylärbiologi och genetik

Allmänt

Programbeskrivning

Molekylärbiologi och genetik

Vetenskapen om genetik förbättras mer och mer varje dag med införandet av nya forskningsområden där de leder till kodning av de genetiska koderna som programmerar levande organismer och användning av dessa koder för andra områden som medicin, bioteknik och jordbruk . Efter framsteg inom området för genetik och processen som startades med karakteriseringen av det mänskliga genomet har vi sett en aldrig tidigare skådad insamling av data inom biovetenskap. Med tekniska framsteg ökar denna datapool exponentiellt varje dag. Vetenskapen om bioinformatik har uppstått för att samla, tolka, lagra, visualisera och få ut det mesta av denna enorma uppsättning data, som en syntes av matematik, statistik, datavetenskap, molekylärbiologi och genetik. I många utvecklade länder är denna filial tillgänglig både på grundnivå och på grundnivå medan för första gången i vårt land ges Bahcesehir University på Bahcesehir University .

Inom ramen för avdelningen för molekylärbiologi och genetik, lärs grundläggande och disciplinteknik. På grundval av detta ges obligatoriska kurser som genetik, beräkningsbiologi, programmering, algoritmen och även för bestämning av specialområdena, tekniska valfria kurser inom specialområden som komparativ genomik, växtgenetik, mänsklig genetik, datautvinning presenteras. Institutionen för molekylärbiologi och genetisk syftar till att utbilda personer som har lärt sig kunskap, begrepp och teorier inom sina områden, dominerats av forskningsmetoder, fått färdigheter inom tillämpad vetenskap, genomfört lärande och som kommer att kunna utföra de uppgifter som krävs för deras yrke.

Inom detta program kommer det att finnas specifika samarbeten inom området för genetiska bioinformatikprogram med amerikanska universitet att vi har tecknat gemensamma programavtal med. Vårt universitet har för närvarande 21 samarbetsavtal med andra universitet, inklusive tolv i USA, fyra i Fjärran Östern och fem i Europa och Asien. Dessutom har de framgångsrika studenterna möjlighet att göra rotationer på amerikanska universitet som Bahcesehir University är i samarbete med. Med vårt videokonferenssystem kommer våra elever att få chansen att titta på och delta i olika evenemang via liveanslutningar till och från USA och Bahcesehir University organiserar program Bahcesehir University med amerikanska och europeiska universitet.

Genetik Bioinformatics Sciences har en extremt ljus framtid i världen och i vårt land. Det har en huvudprioritering inom forskningsstödsprogram. Det är bland de företag som har en stor potential. I vårt land ökar efterfrågan på kandidater, kvaliteten på skapade arbetstillfällen ökar och förslaget på arbetskvalitet förbättras varje år. Våra kandidater kommer att ha möjlighet att arbeta för offentliga och privata sektorer (t.ex. läkemedels-, biomedicinska, bioteknik-, jordbruks- och livsmedelssektorer, forskningsutvecklingsenheter, miljöskydd, kvalitetskontrollavdelningar), för forskningsinstitut som forskare eller administrativa roller, för medicinsk sektor som genetiska specialister (som sjukhusforskningslaboratorier, kliniska genetikavdelningar, pediatriska genetikavdelningar, in vitro-fertiliseringsenheter). Ett annat alternativ för våra studenter är den akademiska karriär som de får chansen att enkelt fortsätta sin forskarutbildning på utländska eller turkiska universitet.

Kurskonstruktion med krediter

  • TR-märkta kurser undervisas på turkiska.
  • EN-kurser undervisas på engelska.
  • Där märkte TR-EN en del av kurser på både engelska och turkiska.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The slogan “At the heart of Istanbul” is suitable for a university like Bahcesehir University (BAU). With its main campus on the edge of the Bosphorus in Besiktas each day begins early with rapid mobi ... Läs mer

The slogan “At the heart of Istanbul” is suitable for a university like Bahcesehir University (BAU). With its main campus on the edge of the Bosphorus in Besiktas each day begins early with rapid mobility and continues throughout the day. Moreover, it is possible to encounter an event at almost every part of the university. Läs mindre
istanbul , Turkiet online + 1 Mer Mindre