Bachelor i logistikhantering - International Fresh Business Management

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Vad är Fresh Business?

Att hitta färska produkter i dagens stormarknader anses vara helt normala. Men hur hittar de sig till konsumenternas shoppingkorgar? Hur produceras, packas, handlas, transporteras och säljs? Vem utvecklar nya matkoncept? Och, väldigt viktigt, hur är det garanterat att allt är i gott skick, hälsosamt och "valuta för pengarna"? Alla dessa frågor och många fler måste besvaras av yrkesverksamma i färskvarans värld.

Världen för internationell frisk verksamhet täcker all primärproduktion av färska produkter på alla tänkbara domäner: från kött över mejeri, blommor, växter, svamp och nötter till alla typer av frukter och grönsaker. Förutom produktionen är också de första stegen för bearbetning av de primära produkterna en del av vår värld av färskt företag. Men glöm inte hela omgivningen hos leverantörer, konsulter och logistiska tjänsteleverantörer, som utgör en integrerad del i detta dynamiska verksamhetsområde. Ja, det handlar om produkter och tjänster, men det är helt och hållet, det handlar alltid om människor. Människor som ser det som en utmaning för att uppfylla konsumenternas sanna behov runt om i världen: hälsosam och säker mat och ett trevligt och personligt inrett bostadsutrymme.

Logistikhantering - International Fresh Business Management

Det nya Fontys-programmet "International Fresh Business Management (IFBM)" kommer exakt att svara på frågorna i första stycket. Från produktionen till konsumenten strömmar produkterna genom många händer. De följer en kedja av ytterligare bearbetningssteg, den så kallade färskförsörjningskedjan. Produkten kommer att behandlas vidare, ompaketeras, raffineras och visas i reklamfilmer. Många steg och människor är inblandade tills en produkt hamnar så småningom på konsumentbordet.

"International Fresh Business Management" är en kurs som kombinerar marknadsföring, logistik, ekonomi och kunskap om den färskt kedjan för lokala, regionala och internationella marknader. Matmarknadsföring behandlar alla aspekter som är relevanta för försäljning av färskvaror: från marknadsundersökning och analys till utveckling av strategiska marknadsplaner samt utveckling och genomförande av operativa marknadsförings- och försäljningsplaner. Livslogistik organiserar flödet av färskvaror från frö till platta. Du uppmärksammar köp, organisation, produktion, transportplanering och förpackning. Du lär dig hur man hanterar leveranskedjan och hur man bygger långsiktiga relationer med nöjda leverantörer och kunder. Du får också grundläggande kunskaper om redovisning, ekonomi, ledarskap, kommunikationsförmåga och holländska och engelska.

Vad ska jag göra under min 4-åriga bachelor?

Alla bachelorprogram på Fontys International Campus Venlo har en löptid på fyra år. Varje år består av två terminer. Första kursåret är vårt stiftelsesår. Stiftelsen År erbjuder utrymme för orientering och urval.

Efter det första året går du in i treårs huvudfasen. Under det andra kursåret består huvudfasen av förvärv av yrkeskompetenser i Mini Company. Du startar ditt eget företag med andra studenter, säljer aktier, skriver en affärsplan och säljer en verklig produkt. Under utbildningen i det tredje kursåret genomför alla elever en 5-månaders praktik inom ett företag. Därefter återgår du till "Learning Community" för feedback och ytterligare ämnen. I slutet av kursen skriver du din examenuppgift. Återigen sker detta inom ramen för en 5 månaders arbetsplats i ett företag.

Studenter om detta program

Tanatta Yodchomyan

"Ursprungligen från Thailand ville jag studera utomlands för att uppleva ett verkligt internationellt studieprogram. I detta avseende tycktes International Fresh Business Management på Fontys Venlo intressant för mig. Det handlar om företagsledning, marknadsföring och logistik på ett brett område. Det erbjuder otaliga möjligheter att utveckla olika mjuka färdigheter genom grupparbete-baserad inlärning och fältturer till olika företag. Jag hittade en inspirerande arbetsmiljö på den mysiga Venlo-campus där du alltid kommer i kontakt med studenter och lärare. "

Vad är mitt professionella perspektiv efter IFBM-kursen?

Efter dina studier kommer World of Fresh Business att vara öppen för dig. Delta i jordbrukets och livsmedelsindustrins försörjningskedja som produktutvecklare eller tillämpa dina färdigheter i kommersiella företag som kvalitetschef. Oavsett vad du gör har studiekursen International Fresh Business Management försett dig med erforderligt kunnande för att möta utmaningarna i den ekonomiska kedjan och kedjan av varor i den friska industrin. IFBM-proffsen kan få jobb i alla verksamheter i den färskförsörjningskedjan, från leverantörer av jordbruksråvaror till livsmedels- och blomsthandeln.

Specifikt inkluderar dessa jobb marknadschef, logistikchef, värdekedjeshanterare, exportchef, naturligtvis inom främmande områden. Men det är också mycket väl möjligt att IFBM-proffsen sätter upp eget företag eller blir konsult eller forskare. Relevanta sektorer omfattar jordbruk, trädgårdsodling och fiske, agronomi och livsmedelsbutik, mat och dryckesbehandling, livsmedels- och blomsterhandel, trädgårdscentra, livsmedelsservice och agronomiska och livsmedelsrådgivningsbyråer.

Förkunskapskrav

Som kandidatkandidatstudent måste du ha ett högskoleexamen som motsvarar holländska standarder. För att bli antagen till Fontys University of Applied Sciences måste eleverna vara berättigade till högre utbildning genom ett examensbevis för gymnasieskolan med bra resultat. Detta betyder:

  • För nederländska studenter: VWO-, HAVO- eller MBO-examen
  • För tyska studenter: Fachabitur eller Abitur (Fachhochschulreife eller Allgemeine Hochschulreife)
  • För studenter med andra nationaliteter: Högskoleexamen / GCE eller motsvarande, t.ex. British GCE A-nivåer eller GCSE-betyg A, B eller C, Internationella Baccalaureat, Franska Baccalaureat eller American High School (toppström eller plus 1-årig college )

Förutom ditt examensbevis, ge ytterligare akademiska kvalifikationer om det är tillgängligt (särskilt inom matematik och ekonomi). Till exempel ytterligare kurser, workshops, projekt, deltagande i tävlingar.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Läs mindre
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Mer Mindre