Bachelor i kommunikation i film

Allmänt

Programbeskrivning

Handla om

Film Major ger ett omfattande och tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för medieutbildning som främjar innovativt tänkande och kreativitet. Studerande i den här majoren kommer att få intensiv träning i både praktiska och teoretiska dimensioner av film- och mediestudier, manuskript, film- och tv-produktion, animering, efterproduktion och digitala media. Vår kompetens inom film- och tv-produktion och kreativ teknik gör att vi kan odla nya talanger som kommer att bidra till den snabbt växande kreativa industrin och kunskapsekonomin i Hongkong, Asien och Stillahavsområdet och därutöver.

Under åren har vi etablerat omfattande kontakter med filmindustrin och bjudit in första klassens proffs som rådgivare. Vi är stolta över att ha en lista över alumner som är framstående aktörer inom branschen.

105794_Keystonedolbyhkbu_20181029_COMD2.jpg

koncentrationer

Film Major erbjuder två koncentrationer: (a) Animation and Media Arts; och (b) film och tv. Båda ansluter sig till en programbaserad antagningspolitik, dvs studenter antas direkt i programmen under år ett.

  • Animation och mediekonst

Animation och Media Arts Concentration erbjuder en omfattande läroplan för animation och mediekunskap med fokus på digital animering. Läroplanen består av grundkurser i berättande, bildkonst och kreativt tänkande samt avancerade kurser inom digital animering. Studenter kan också välja att specialisera sig på utvalda områden som interaktivt media, spel och grafisk design genom ett brett utbud av avancerade kurser.

  • Film och TV

Film- och TV-koncen- tration ger bred utbildning inom film-, video- och tv-produktion, med uppmärksamhet på relevanta områden i teori, historia och övning. Studenterna är utrustade med färdigheter och kunskaper för att bli manusförfattare, regissörer, filmografer och producenter.

Läroplanen för Film Major är utformad för att införliva professionella kurser inom en teoretiskt rik ram där studenterna får kunskap, begrepp och färdigheter. Kurser inom varje Koncentration utgör ett brett kunskapsbibliotek där studenter kan utforma sin inlärningsportfölj enligt sina intressen, styrkor och karriärmål. Film- och TV-koncen- trationsklustret förbereder studenterna mer specifikt med professionell och teoretisk träning i film- och tv-produktion. Anmälningskurser för animering och mediekonstkoncentration utrustade studenter med spetskompetens och estetisk känsla i digital mediekonst och animering.

105791_ChanKaYi_Monster_Narrative_ExperimentalAnimation.jpg

praktikplatser

Studenter uppmanas att genomföra en icke-graderad och noll-enhet professionell praktik under sin studietid. Lokala medier som TVB, kabel-TV och RTHK samt animering


Utbyte / Studieturer

Filmstudenter uppmanas att gå på utbyte och delta i en serie Film och Animation Festival Tours för att förbättra deras konkurrenskraft och internationella exponering. Filmfestivalerna som våra studenter har deltagit i inkluderar Sitges International Fantastic Film Festival (Barcelona, ​​Spanien), Busan International Film (Korea), Toronto Reel Asian International Film Festival (Toronto), Fjärran Österns Filmfestival (Udine, Italien) och Bucheon International Fantastic Film Festival (Korea).

105792_CheungTseWai_Relationshipis_InteractiveInstallation.jpg

Karriärmöjligheter

Karriärmöjligheter för kandidater från Film Major inkluderar kreativa innehållsindustrier, som TV-apparater, film, sändning, kabel-tv, multimedia, animering, online och interaktiv applikationsutveckling, visuell grafisk design och kreativ kommunikation. Vissa studenter kan arbeta i andra sektorer som är involverade i användningen av elektroniska bildhårda medier, såsom PR och reklam, IT, utbildning, publicering, företagskommunikation, kunskap och medieadministration samt ledning och journalistik.


Ingångskrav

Vi antar en helhetssyn vid val av sökande på individuella meriter. Sökande är skyldiga att uppfylla universitetsregleringskrav och engelska språkkrav.

Sökande antagna med avancerad status till år 1 av studie med internationella kvalifikationer som GCE, IB och SAT kan ansöka om överföring av enheter.

Förutom att de uppfyller universitetets behörighet krävs studenten att visa sin potential att studera respektive område genom att skicka in en personlig portfölj och genomföra en intervju.

105795_Filmfestival20170719_120057.jpg

Admission Interviews

Potentiella kandidater kommer att bli inbjudna för en individ eller gruppintervju. De är skyldiga att presentera sina portföljer i digitalt format under intervjun.

För Animation and Media Arts Concentration bör portföljerna visa kandidaternas potential i kreativitet, visuell och designkunnighet, animering och / eller speldesign.

För film- och tv-koncentrationen bör portföljerna visa kandidaternas potential i kreativitet, berättande tekniker och begrepp av bilder.

105796_Studentsatmoviescence2mb.jpg

Engelska språkkrav

Följande offentliga undersökningsresultat erkänns som uppfyller kraven på engelska språket som fastställs av universitetet:

Kunskapstest

Minimikrav

TOEFL

Internetbaserat test (iBT) - Resultat: 79; eller
Papperbaserat test (PBT) - Resultat: 550

IELTS Academic

Totalt band: 6,0

SAT

En lägsta poäng på 550 i både kritisk läsning och skrivning med en underpoäng på 8 eller högre i Essay i gamla SAT; eller
En lägsta poäng på 590 i evidensbaserad läsning och skrivning i ny SAT

SPELA TEATER

En lägsta poäng på 23 i både ACT English och Reading

GCE O-Level / GCSE Engelska / Engelska Språk / Engelska Litteratur

Grad C / Grad 4

IGCSE Första språket engelska

Grad C / Grad 4

IGCSE engelska som andraspråk

Grad B / Grad 5

GCE AS eller A-Level English

Betyg E

HKDSE engelska språk

Nivå 3

HKALE Användning av engelska

Betyg E

IB

Betyg 4 i:
IB Engelska A (Högre eller Standardnivå); eller
IB Engelska B (högre nivå); eller
IB Engelska litteratur och prestanda (standardnivå)

ELLER

Betyg 5 i:
IB Engelska B (Standardnivå)

Övriga

Andra engelska språkkvalifikationer anses vara acceptabla av universitetet

105793_DSC_0302bufaaward.JPG


Inträde Scholarships

Sökande med enastående akademisk prestation får möjlighet att få inträdesbevis:

HKD

USD

Full stipendium *

190 000 varje år

24 000 varje år

Halv stipendium *

95 000 varje år

12 000 varje år

* Med förbehåll för universitetets godkännande.


förfrågningar

Film Major - Animation och Media Arts Concentration
Telefon: 852 3411-7395
E-post: at-ctv@hkbu.edu.hk

Film Major - Film och TV Koncentration
Telefon: 852 3411-8065
Email: af-fma@hkbu.edu.hk

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgr ... Läs mer

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgraduate levels. Läs mindre