Bachelor i inredning Arkitektur och Design

Allmänt

Programbeskrivning

Idag läser vi inte inredning, design, visuell kommunikation eller grafisk design precis som vi gjorde för ett decennium sedan.

Charpentier Academy är i över 70 år den privata skolan för tillämpad konst som tränar inredare och konstnärliga regissörer. Trogen mot värdena av dess ursprung, kreativitet, mänsklighet, samtidighet och njut av en stark konstnärlig avtryck, har den hållit en mänsklig storlek. Heiress sedan 1958 av Académie de la Grande Chaumière, sedan ett centrum för kreativ frihet och plastisk experiment, fortsätter hon sitt utforskande arbete i världen av tillämpade konster, uppmuntras av en ny riktning som nu arbetar för att stärka skolans grundprinciper samtidigt som det är en del av moderniteten.

Välja Charpentier Academy är:

att studera i en av de bästa privata skolorna av tillämpad konster tack vare erkännandet av den nationella certifieringen kommissionen för professionell erkännande av hans grader av inredningsarkitekt och konstnärlig chef på nivå I,
arbeta i människa-stora workshops och åtföljas individuellt av lärare som är alla professionella inom sin disciplin,
att öppna upp till arbetslivet genom workshops, tävlingar, partnerskap, konferenser och obligatoriska praktikplatser, vilket gör att man kan dra och fördjupa tekniken genom att delta i verkstäderna La Grande Chaumière (levande modeller),
dra nytta av skolans filosofi baserat på uppenbarelsen av sin egen konstnärliga och grafiska identitet,
att gå på semester utomlands via Erasmus-programmet (Italien, Spanien, Bulgarien, Tyskland, etc.)
och njut av ett nätverk av över 12 000 alumni.

Projekt för etablering och pedagogik, för att följa med framtida yrkesverksamma

Förhållande mellan förvärv av färdigheter, kreativitet och verkligheten i branschen

Uppmärksamheten till varje elev

Utmaningen av professionell integration i ett sammanhang där modeller, tekniker och branscher ständigt utvecklas är att utveckla en vision för världen för varje elev, en anpassningsförmåga, en kritisk apparat, dess kvalitativa egenskaper. Varje elev erkänns därför av sina lärare och åtföljs individuellt utan att minska vikten av gruppdynamik.

Ständigt samband med affärer

Konstant samband med branschen är grunden för utbildningen. Skolans pedagogiska team består av yrkesverksamma som deltar i nyheterna om de discipliner som de utbildar eleverna till. De representerar också sin framtida länk till arbetslivet och konkret orienterar eleverna i sitt arbetsliv. För att förbereda dem, garanterar Charpentier Academy att studenterna följer praktik i företag eller organ, deltar i tävlingsexamina. Interiörarkitektur, Design eller Visuell kommunikation och utställningar. De partnerskap som inrättas stärker detta krav och gör det möjligt att sätta projekten i ett verkligt sammanhang.

Transversaliteten

Charpentier Academy är rik på sina två avdelningar, interiörarkitektur / design och visuell kommunikation / grafisk design, och förmedlar kompetens och korsning av åsikter i samband med projekt eller delade kurser. Denna transversalitet är absolut nödvändig idag. Faktum är att en arkitekt behöver lära sig att kommunicera sitt projekt, och en grafisk formgivare har behov av att lära sig att arbeta i rymden.

Öppningen på utsidan

En tvärriktad övning

De studerade ämnena, studeras av studenterna, föreslås eller föreslås utifrån verkliga data. De är dubbeltövande övningar, både "repetitioner" eller simuleringar av konkreta situationer och didaktiska material.

Konferenser ges av framstående personligheter på deras område är ett tillfälle att fånga olika visioner i den nuvarande världen, att höra synvinkel på ett jobb, att tänka i grupper och sedan skriva individuellt.

Evenemang och tävlingar

En pedagogik vände sig mot framtiden

Våra studenter deltar i utställningar och tävlingar på ett ad hoc eller regelbundet sätt, vilket gör att de kan bedömas inom ramen för professionell konkurrens:

VIA (Promotion of Innovation in Furniture), Chaumont International Poster Festival, Minimaousse, Ugitech, Camif, Procos Trophy, Premier Regard Festival, Medion / Microsoft-konkurrensen, Decitre, Steel

Första året

upptäckt

Under året erbjuds i genomsnitt 35 timmar per vecka verkstadskurser med våra konstlärare specialiserade på de olika ämnena som erbjuds i vår läroplan.

Interiörarkitektur

utformning

Inredningsarkitekten arbetar ofta med en befintlig arkitektonisk situation. Dessa kan omfatta privata hus eller lägenheter, men även kollektiva utrymmen, till exempel en flygplats eller skola, företagskontor eller en modebutik.

Priser 2019

bokningsavgift

Betalningsvillkor

  • 1: a betalning: 1.800 € vid tidpunkten för deponeringen av anmälningsblanketten (laglig dröjsmål med återtagande av 8 dagar kvarvarande förvärvad bortom).
  • 2: a avbetalningen: 50% av saldot, senast den 1 juli.

Balans: senast den 1 november.

För utländska studenter betalas alla studieavgifter (förskottsbetalning) senast den 1 juli.

Regleringsvillkor

1: a året

Eleverna är oroliga

  • Innehavare av en kandidatexamen eller har slutkursens nivå eller fortfarande från yrkesutbildningsinstitutioner.
  • Utlänningar som innehar ett examensbevis som motsvarar en kandidatexamen eller från specialskolor eller tillämpad konst.
  • Utländska studenter måste tillhandahålla de resultat som erhållits vid TCF (eller motsvarande).

Inträdesförfarande

Utnämningar kan göras per telefon på 01 43 54 31 12 för en motiverande intervju, under vilken du presenterar en konstnärlig bok av personligt arbete, en curriculum vitae (läroplanen som redan är klar) och ett brevbrev.

Eftersom det här första året kräver att varje elev får särskild uppmärksamhet kan antalet studenter inte överstiga en bestämd numerusklausul. Det är mottagningsordern för registreringen som på denna nivå kommer att råda fram till slutet av kampanjens sammansättning.

2: a / 3 år

Eleverna är oroliga

  • Från nationella, regionala eller kommunala skolor för konstkunskaper, skolor för tillämpad konst, specialiserade sektioner av universitetet, offentliga eller privata utbildningscenter etc.
  • Kommer från europeiska eller utländska institutioner och har sextiotal studiepoäng.
  • Utländska studenter måste tillhandahålla de resultat som erhållits vid TCF (eller motsvarande).

Inträdesförfarande

Anställningen för att fastställa ett underhållsdatum görs via telefon på 01 43 54 31 12. Sammansättningen av filen meddelas vid anställning. I slutet av denna intervju, om det är gynnsamt, föreslås ett likvärdighetsprovisionsdatum.

Ekvivalens kommissionen

Denna kropp består av företrädare för lärarutbildningen och förvaltningen, undersöker kandidatens hela fil, beslutar och föreslår utbildningsrådet avtalet eller ansökans uppskjutande.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur e ... Läs mer

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur et de Directeur (trace) artistique. Läs mindre
Île-de-France