Läs den officiella beskrivningen

Fotografi är ett internationellt språk med egna regler och sätt att hitta legitimitet. Det kan allegorisera komplexa relationer, berätta historier och släcka känslor utan att använda ord. Det påverkar hur vi tänker och agerar och påverkar hur vi uppfattar världen. Det är allestädes närvarande och omöjligt att driva ut dig. Som man kan föreställa sig är förståelse av fotografi som medium och hur man använder det medvetet inte bara oumbärligt i konstnärlig praxis utan även i reklam och redaktionella yrken.

University of Applied Sciences Europe har ett banbrytande studieprogram inom detta område. Vi var bland de första tyska privata universiteten för att upprätta ett fotograferingsprogram. Under dina studier kommer du att bekanta dig med och prova olika fotografiska genrer, som porträtt, mode, konst och dokumentär.

Vårt universitet fokuserar på din utveckling. Därför lär vi oss i små lärande grupper och i en vänlig och personlig atmosfär. Vi övervakar din individuella utvecklingsprocess och hjälper dig att definiera dina talanger och styrkor samtidigt som du hjälper dig att utveckla din egen visuella signatur. Du kommer att bli undervisad av kända fotografer och studera på en campus som är centralt belägen, utrustad med den senaste tekniken (fotostudio, skriv ut

Portrait of a photographer covering her face with the camera.

Dina karriärmöjligheter med examen i fotografering

Att arbeta med foton betyder inte automatiskt att du måste vara en oberoende fotograf. Med en kandidatexamen i fotografering är en hel värld av karriärmöjligheter öppen för dig, inklusive bildredaktör, konstköpare, retoucher eller curator.

Naturligtvis kan du också arbeta som fotograf inom reklambranschen, för publikationer, företagskommunikation och händelser eller som konstnär. I de flesta fall kommer du att arbeta som frilansare. Eftersom de tekniska aspekterna av fotografering blir mer och mer tillgängliga, är det nödvändigt att vända dina idéer och känslor till visuella begrepp, för att lära sig mjuka färdigheter, självmarknadsföring och organisatorisk talang, krävs mer idag än någonsin tidigare.

Programmet - kurser, praktikplatser, semester utomlands

Detta program är indelat i moduler. I grundkurserna lär vi dig kompositionella färdigheter, såsom belysningsdesign, komposition och det kompletta analoga och digitala arbetsflödet, samt hur man filmar experimentellt.

Parallellt med detta får du en översikt över historisk och samtida utveckling inom konst, fotografi, design och film i de teoretiska kurser. I projektmoduler kommer du att fördjupa din kunskap om individuella fotografiska genrer. Genom vårt utbud av tvärvetenskapliga seminarier, workshops och studieturer får du möjlighet att förvärva färdigheter från andra studier i design.

Under femte terminen väljer du mellan praktik i Tyskland eller utomlands, eller studerar som gäst på ett av våra partneruniversiteter eller högskolor. Under sista terminen före ditt kandidatprojekt satsar du på att hitta och definiera din individuella profil.

Ansök idag till University of Applied Sciences Europe

Du kan ansöka ett år i förväg för önskad startperiod.

Hur man ansöker:

  1. Vänligen fyll i vårt online ansökningsformulär i sin helhet.
  2. Ladda upp en certifierad kopia och en certifierad översättning på tyska eller engelska av ditt högskoleexamen eller motsvarande.
  3. Om du redan har studerat inom designområdet, skicka in en kopia och en certifierad översättning av ditt utskrift.

När vi har gått igenom din ansökan och arbetsprover kommer vi att bjuda in en intervju som kan äga rum på vår campus via telefon eller videokonferens (t.ex. Skype).

Viktigt: I ansökningsfasen måste du redan ha bestämt i vilka av våra program du vill studera. Observera dock att du eventuellt kan ändra program vid en senare tidpunkt.

Program undervisas på:
Engelska
Tysk

Se 5 fler kurser från University of Applied Sciences Europe »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Mar. 2020
Duration
7 terminer
Heltid
Pris
665 EUR
665 € per månad för sökande från EU / icke-EU-sökande: 865 € / månad
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Mar. 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum

Mar. 2020

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum