Bachelor i arkitekturstudier

Allmänt

Programbeskrivning

Carleton's Bachelor of Architectural Studies fokuserar på kunskap, erfarenhet, kreativitet och fantasi. Vårt program uppmuntrar dig att utforska idéer genom att göra, utvärdera idéer inom ramen för den mänskliga upplevelsen och utöva kreativitet genom att skriva, modellskapa, rita, digitala medier och presentationer.

Carleton Azrieli School of Architecture och Urbanism utnämner pre-professionell Bachelor of Architectural Studies (BAS) grad efter framgångsrikt genomförande av vårt fyraåriga studieprogram. Om du tänker träna arkitektur kan du ansöka om att fortsätta till ett professionellt masterprogram i arkitektur på Carleton eller motsvarande yrkesutbildning på ett annat universitet. BAS-programmet är också en utmärkt grad för en rad karriärer eller vidare studier inom design, urbanism, eller bevarande och hållbarhet.

Programmet lägger en bred grund som bygger på arkitekturstudier. Du tar kurser i arkitektur, design, ritning och multimediaapplikationer samt specificerade allmänna studier inom teknik, konsthistoria och samhällsvetenskap. Du kommer att fokusera dina arkitekturstudier genom att välja ett studieområde i:

 • Design
 • urbanism
 • Bevarande och hållbarhet

Carleton-fördelen

Utmärkt förberedelse

På Carleton kommer du att vara förberedd för en karriär inom arkitekturområdet. Du kommer också att förvärva en extra grund för många tvärvetenskapliga och relaterade designfält.

Din fantasi blir din största tillgång som arkitekt. På Carleton kommer dina fantasifulla förmågor att utvecklas när du lär dig att balansera hantverket för bildframställning med förmågan att "se" och "se in" de bilder du konstruerar. Från början kommer du att ha möjlighet att:

 • Utforska idéer genom att göra;
 • Tänk kreativt med dina händer och sinne; och
 • Utvärdera idéer inom ramen för den mänskliga upplevelsen.

Kunskap och erfarenhet

Som ett resultat av denna "praktiska konst" -strategi kommer du att:

 • Lär dig att hantera de motstridiga kraven på funktion, estetik, teknik och ekonomi;
 • Få utbildning i olika uttrycksformer, inklusive skrivande, modellframställning, ritning, fotografering, video, digitala medier och muntliga presentationer; och
 • Skaffa den kunskap och erfarenhet du behöver för framtiden.

Stimulerande inställning

Vid Carleton betonar vi upptäckten genom att göra, disciplin genom hantverk, fantasi genom teckning och annan mediekonst, övertygelse genom skrift och förtal genom offentliga presentationer.

Som en Carleton Architectural Studies-student lär du dig av internationellt känd fakultet och har möjlighet att delta i eller få tillgång till:

 • Ett samarbetsprogram så att du kan få verklig erfarenhet;
 • Internationella utbyten;
 • Designstudior med personlig arbetsyta;
 • Ett elektroniskt resurscenter;
 • Besöka kritikerstudior och föreläsningar, undervisade av internationella arkitekter;
 • Ett tekniskt bibliotek och läsrum;
 • Unika verkstadskurser som möbeldesign, scendesign, avancerad målning och design, urbanism, materialstudier och fastighetsutveckling; och
 • Gemensamma program med andra avdelningar.

Utestående faciliteter

Carleton-studenter drar nytta av de bästa anläggningarna för alla arkitekturskolor i Nordamerika. Dessa inkluderar omfattande trä- och metallbutiker, dator- och videoredigeringslabor, digitala tillverkningsanläggningar (laserskärare, 3D-skrivare och CNC-fräsmaskiner). Alla ligger i vår världsberömda, specialbyggda School of Architecture i hjärtat av Carletons campus.

Internationell erfarenhet

Studenter i Carletons BAS-program har flera alternativ för att studera utomlands. Carleton upprätthåller utbytesavtal med många arkitekturskolor runt om i världen. Många studenter tillbringar en hel termin utomlands vid en av dessa institutioner. Under sitt tredje studieår har alla BAS-studenter också möjlighet att delta i ett en till två veckors Directed Studies Abroad (DSA) -program, ledat av deras studioprofessor. De senaste DSA-resorna har inkluderat Kina, Japan, Europa och Indien.

Samarbetsmöjligheter

Även om det inte är obligatoriskt hos Carleton är co-op tillgänglig för alla arkitekturstudenter. Vårt kooperativa utbildningsalternativ ger dig upp till 20 månaders betald arbetslivserfarenhet och förbereder dig för en karriär inom arkitektur. Co-op-studenter fyller normalt fyra arbetsvillkor: den första på sommaren mellan deras andra och tredje studieår och balansen mellan sitt tredje och sista år. Du kan hitta dig själv i en statlig organisation, stort internationellt företag eller liten lokal praxis.

Kapitalfördelen

Ottawa är en exceptionell plats att lära sig och leva. Speciellt för studenter från GTA representerar Kanadas huvudstad och Ontarios näst största stad en möjlighet att gå bort från det bekanta och uppleva en ny miljö. Ottawa är ett utmärkt laboratorium för att lära sig om design och stadsbyggnad, hem till ett livligt arkitektoniskt samhälle, en dedikerad ram för stadsdesigners, museer i världsklass, gallerier och scener.

Carleton-studenterna drar också nytta av närhet till organisationer som ligger i huvudstadsregionen, såsom:

 • National Research Council Canada
 • Kanada Mortgage and Housing Corporation
 • National Capital Commission
 • National Arts Center
 • National Gallery of Canada
 • Kanadensiska museer av historia, natur, samtida fotografi, luftfart och vetenskap och teknik

Programmet

Samtidigt som de är olika i betoning, är alla tre huvudpersoner studiobaserade, delar ett gemensamt första år och konvergerar igen för designstudior på fjärdeårsnivån. Examen med samma examen är studenter från alla tre huvudpersoner lika beredda för en karriär eller för att fortsätta till professionella studier på masternivå. Mångfalden av betoningen främjar en nivå av diskurs och specialisering som inte är möjlig i andra grundutbildningsarkitekturprogram. Det ökar räckvidden och rikedomen i utforskningen som pågår i skolan.

majors

BAS-programmet ger studenterna möjlighet att genomföra en majoritet inom ett område av särskilt intresse:

 • En majoritet i Design fokuserar på design av byggnader. Huvudmannen i Design kommer att vädja till dem som är intresserade främst i en professionell karriär inom arkitektur med betoning på design.
 • En majoritet i urbanismen fokuserar på stadsdesign och hållbar utveckling. Huvudet i Urbanism utforskar arkitekturen i stadens större sammanhang och ökar medvetenheten och främjar förvaltningen av den byggda miljön genom en undersökning av massförstoringen i 20-talet.
 • Ett huvudämne inom bevarande och hållbarhet fokuserar på att bevara och anpassa omvandlingen av befintlig byggnad. Huvudmomentet i koncentration och hållbarhet kommer att tilltala studenter som är intresserade av att bevara historisk arkitektur och principerna för hållbar design av byggnader såväl som stadsstrukturen.

Läroplanen

Programmets första årskärnkurser består av ritning, studiodesign, multimedia, historia / teori och teknik. Under de kommande åren kommer du att ta kurser i professionell praxis och valfria inom bevarande och hållbarhet, urbanism och filosofi och kritik.

Kärnkurser kompletteras med valfria ritningar från andra discipliner, som konsthistoria, industriell design, stadsgeografi och teknik.

Ytterligare krav

En portfölj krävs också som en del av din ansökan.

Framtida möjligheter

Arbetsplatsen

Carleton akademiker arbetar runt om i världen i traditionella och icke-traditionella arkitektoniska metoder, samt inom discipliner allt från filmskapande och modedesign till högteknologiska områden som datoranimering, byggnadsvetenskap, miljödesign och projektledning. De flesta kandidater väljer att träna på fältet, medan andra fortsätter att utbilda arbete och undervisning. Andra är grundarna till design / byggföretag som specialiserar sig på att tillverka sina egna mönster.

Ta studenten

Azrieli School of Architecture & Urbanism erbjuder fyra forskarutbildningar inom arkitektur: ett ackrediterat tvåårigt program i Master of Architecture Professional (mars), ett 3,5-årigt program för Master of Architecture Professional (1 mars), en Master of Architectural Studies (MAS) och en doktorsexamen program i arkitektur. Kandidater inom skolan kan också bedriva ett examensexamen i arkitektoniskt konservering.

Master of Architectural Studies är en forskningsbaserad (och icke-ackrediterad) magisterexamen för studenter intresserade av att bedriva djupgående arkitektonisk forskning. Master of Architecture Professional är ett studiebaserat examensprogram. Studenter som går in i programmet med en BAS i Design följer en 8,0 studieplan. Studenter som skriver in med en BAS i Urbanism, en BAS i Bevarande och Hållbarhet, eller en icke-arkitektonisk hedersexamen kommer att följa en 15,5 studieplan (1 mars). Carleton University's Ph.D. I Arkitektur är ett avancerat och internationellt konkurrenskraftigt program som adresserar historia, teori och övning av arkitektur genom insikt och krävande stipendium.

Karriärer

 • Arkitekturhistoria
 • Arkitektur
 • Design
 • Utbildning
 • Möbeldesign
 • Grafisk design
 • Heritage Conservation
 • Inredningsdesign
 • Multimedia Design
 • Projektledning
 • Urban och landsbygdsplanering

Vilka studenter säger om arkitekturstudier

"I arkitektur lär du dig att göra. Du uppmanas ständigt att driva dig bortom teorin, bygga modeller och detaljer och undersöka hur komponenter och material kommer ihop."

Tom Svilans, arkitektstudiestudent

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada ... Läs mer

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada’s Capital University. We know that it is our people that are key to Carleton’s success. Läs mindre