Bachelor i arkitekturstudier

Allmänt

Programbeskrivning

Programöversikt

Carleton's Bachelor of Architectural Studies fokuserar på kunskap, erfarenhet, kreativitet och fantasi. Vårt program uppmuntrar dig att utforska idéer genom att göra, utvärdera idéer inom ramen för den mänskliga erfarenheten och utöva kreativitet genom skrivning, modellering, ritning, digitala media och presentationer.

Carleton Azrieli School of Architecture och Urbanism utnämner pre-professionell Bachelor of Architectural Studies (BAS) grad efter framgångsrikt genomförande av vårt fyraåriga studieprogram. Om du tänker träna arkitektur kan du ansöka om att fortsätta till ett professionellt masterprogram i arkitektur på Carleton eller motsvarande yrkesutbildning på ett annat universitet. BAS-programmet är också en utmärkt grad för en rad karriärer eller vidare studier inom design, urbanism, eller bevarande och hållbarhet.

Programmet lägger en bred grund för vilka arkitektoniska studier är byggda. Du kommer att ta kurser i arkitektur, design, ritning och multimedieapplikationer, samt specificerade allmänna studier inom teknik, konsthistoria och samhällsvetenskap. Du kommer att fokusera på dina arkitektoniska studier genom att välja ett studieområde i:

 • Design
 • urbanism
 • Bevarande och hållbarhet

Carleton-fördelen

Utmärkt förberedelse

På Carleton kommer du att vara förberedd för en karriär inom arkitekturområdet. Du kommer också att förvärva en extra grund för många tvärvetenskapliga och relaterade designfält.

Din fantasi blir din största tillgång som arkitekt. På Carleton kommer dina fantasifulla förmågor att utvecklas när du lär dig att balansera hantverket för bildframställning med förmågan att "se" och "se in" de bilder du konstruerar. Från början kommer du att ha möjlighet att:

 • utforska idéer genom att göra
 • Tänk kreativt med dina händer och sinne; och
 • utvärdera idéer inom ramen för den mänskliga erfarenheten.

Kunskap och erfarenhet

Som ett resultat av denna "praktiska konst" -strategi kommer du att:

 • Lär dig hantera de motstridiga kraven på funktion, estetik, teknik och ekonomi.
 • ta emot utbildning i olika uttrycksformer, inklusive skrivning, modellering, ritning, fotografi, video, digitala media och muntliga presentationer; och
 • förvärva den kunskap och erfarenhet du behöver för framtiden.

Stimulerande inställning

Vid Carleton betonar vi upptäckten genom att göra, disciplin genom hantverk, fantasi genom teckning och annan mediekonst, övertygelse genom skrift och förtal genom offentliga presentationer.

Som en Carleton Architectural Studies-student lär du dig av internationellt känd fakultet och har möjlighet att delta i eller få tillgång till:

 • ett co-op-program så att du kan få verkliga erfarenheter;
 • internationella utbyten
 • designstudior med personlig arbetsyta;
 • ett elektroniskt resurscenter
 • besöker kritikerstudior och föreläsningar, undervisade av internationella arkitekter;
 • ett tekniskt bibliotek och läsrum;
 • unika verkstadskurser som möbeldesign, scendesign, avancerad målning och design, urbanism, materialstudier och fastighetsutveckling; och
 • gemensamma program med andra avdelningar.

Utestående faciliteter

Carleton studenter drar nytta av de bästa faciliteterna i någon arkitekturskola i Nordamerika. Dessa inkluderar omfattande trä- och metallaffärer, dator- och videoredigeringslaboratorier, digitala tillverkningsanläggningar (laserskärare, 3D-skrivare och CNC-fräsmaskiner). Alla är inrymda i vår världsberömda, specialbyggda arkitekturskola i hjärtat av Carleton campus.

Internationell erfarenhet

Studenter i Carleton's BAS-program har flera alternativ för att studera utomlands. Carleton upprätthåller utbytesavtal med många arkitekturskolor runt om i världen. Många elever spenderar en heltid utomlands vid en av dessa institutioner. I deras tredje studieår har alla BAS-elever också möjlighet att delta i ett studieprogram med en studioprofil på ett till två veckor, Directed Studies Abroad (DSA). Nya DSA-resor har inkluderat Kina, Japan, Europa och Indien.

Samarbetsmöjligheter

Även om det inte är obligatoriskt hos Carleton är co-op tillgänglig för alla arkitekturstudenter. Vårt kooperativa utbildningsalternativ ger dig upp till 20 månaders betald arbetslivserfarenhet och förbereder dig för en karriär inom arkitektur. Co-op-studenter fyller normalt fyra arbetsvillkor: den första på sommaren mellan deras andra och tredje studieår och balansen mellan sitt tredje och sista år. Du kan hitta dig själv i en statlig organisation, stort internationellt företag eller liten lokal praxis.

Kapitalfördelen

Ottawa är en underbar plats att lära och leva. I synnerhet för studenter från GTA står Kanadas huvudstad och Ontario näst största stad ett tillfälle att gå ifrån den bekanta och uppleva en ny miljö. Hem till en levande arkitektonisk gemenskap, en dedikerad kadre av stadsdesigners, världsklassa museer, gallerier och scenekonstplatser, Ottawa är ett utmärkt laboratorium för att lära sig design och stadsbyggnad.

Carleton-studenterna drar också nytta av närhet till organisationer som ligger i huvudstadsregionen, såsom:

 • National Research Council Canada
 • Kanada Mortgage and Housing Corporation
 • National Capital Commission
 • National Arts Center
 • National Gallery of Canada
 • Kanadensiska museer av historia, natur, samtida fotografi, luftfart och vetenskap och teknik

Programmet

Medan olika inriktade är alla tre majors studiobaserade, dela ett gemensamt första år och konvergeras igen för designstudior på fjärde års nivå. Examensarbete i samma grad är studenter från alla tre majors lika förberedda för en rad karriärer eller att fortsätta till yrkesstudier på masternivå. Mångfalden av inslag främjar en nivå av diskurs och specialisering som inte är möjligt i andra grundutbildningsprogram. Det ökar utbredningen och rikheten i utforskningen som pågår i skolan.

majors

BAS-programmet ger studenterna möjlighet att genomföra en majoritet inom ett område av särskilt intresse:

 • En majoritet i Design fokuserar på design av byggnader. Huvudmannen i Design kommer att vädja till dem som är intresserade främst i en professionell karriär inom arkitektur med betoning på design.
 • En majoritet i urbanismen fokuserar på stadsdesign och hållbar utveckling. Huvudet i Urbanism utforskar arkitekturen i stadens större sammanhang och ökar medvetenheten och främjar förvaltningen av den byggda miljön genom en undersökning av massförstoringen i 20-talet.
 • En viktig fråga inom konservering och hållbarhet fokuserar på bevarande och adaptiv omvandling av befintliga byggmaterial. Huvudet i Koncentration och hållbarhet kommer att vädja till studenter intresserade av bevarande av historisk arkitektur och principerna om hållbar design av byggnader samt stadsväv.

Läroplanen

Programmets första kärnkurs består av teckning, studio design, multimedia, historia / teori och teknik. Under de följande åren kommer du att ta kurser i yrkesutövning och valmöjligheter i bevarande och hållbarhet, urbanism och filosofi och kritik.

Kärnkurser kompletteras med valfria ämnen från andra discipliner, såsom konsthistoria, industriell design, stadsgeografi och teknik.

Ytterligare krav

En portfölj krävs också som en del av din ansökan.

Framtida möjligheter

Arbetsplatsen

Carleton akademiker arbetar runt om i världen i traditionella och icke-traditionella arkitektoniska metoder, samt inom discipliner allt från filmskapande och modedesign till högteknologiska områden som datoranimering, byggnadsvetenskap, miljödesign och projektledning. De flesta kandidater väljer att träna på fältet, medan andra fortsätter att utbilda arbete och undervisning. Andra är grundarna till design / byggföretag som specialiserar sig på att tillverka sina egna mönster.

Ta studenten

Azrieli-skolan för arkitektur

Master of Architectural Studies är en forskningsbaserad (och icke-ackrediterad) magisterexamen för studenter intresserade av att bedriva djupgående arkitektonisk forskning. Master of Architecture Professional är ett studiebaserat examensprogram. Studenter som går in i programmet med en BAS i Design följer en 8,0 studieplan. Studenter som skriver in med en BAS i Urbanism, en BAS i Bevarande och Hållbarhet, eller en icke-arkitektonisk hedersexamen kommer att följa en 15,5 studieplan (1 mars). Carleton University's Ph.D. I Arkitektur är ett avancerat och internationellt konkurrenskraftigt program som adresserar historia, teori och övning av arkitektur genom insikt och krävande stipendium.

Karriärer

 • Arkitekturhistoria
 • Arkitektur
 • Design
 • Utbildning
 • Möbeldesign
 • Grafisk design
 • Heritage Conservation
 • Inredningsdesign
 • Multimedia Design
 • Projektledning
 • Urban och landsbygdsplanering

Vilka studenter säger om arkitekturstudier

"I arkitektur lär du dig att göra. Du uppmanas ständigt att driva dig bortom teorin, bygga modeller och detaljer och undersöka hur komponenter och material kommer ihop."

Tom Svilans, arkitektstudiestudent

Senast uppdaterad Feb 2019

Om skolan

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada ... Läs mer

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada’s Capital University. We know that it is our people that are key to Carleton’s success. Läs mindre