Bachelor of Science i food service management
University of Technology, Jamaica (UTech)
Nyckelinformation
Välj plats
Campus läge
Kingston, Jamaica
språk
Begär info
Studieformat
På Campus
Varaktighet
Begär info
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Sep 2023
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
BSc. i Food Service Management
FILOSOFI UTTALANDE
The Bachelor of Science examen kurs i Food Service Management syftar till att utveckla akademiker som kan vara effektiva chefer i förberedelser och servering av livsmedel på nationell, regional och internationell nivå. Detta kommer att kulminera med forskar utveckla kompetenser och färdigheter som gör det möjligt för dem att tillhandahålla resurser och tjänster som kommer att uppnå kundnöjdhet.
Läroplanen betonar chefers ledarskap av livsmedelsservice och är utformad för att utveckla praktiska, tekniska och administrativa kunskaper. Kursen är främst avsedd för personer som vill bli chefer och arbetsledare i foodserviceinrättningar.
Studier MÅL
Målen för Food Service Management Degree är:
- För att producera akademiker med de nödvändiga kunskaper och kompetenser som kommer att tillfredsställa industrins efterfrågan på professionella kockar och Mat Service Operation chefer.
- För att bidra till nationell och regional tillväxt och utveckling av matserviceindustrin genom att ge akademiker som är innovativa, kreativa och entreprenörs som kommer att utveckla sina egna affärsinitiativ, vilket skapar sysselsättning för Karibiska gemenskapen.
- För att producera akademiker som kommer att kunna göra betydande bidrag till de tekniska och innovativa förändringar som för närvarande förekommer i branschen internationellt genom forskning och informationsteknologi.
- För att skapa professionella kopplingar för akademiker i branschen genom kooperativ utbildning, lärlingsutbildning och yrkes konferenser.
KURS DESIGN
Det fyraåriga Bachelor of Science examen kurs i Food Service Management är utformad för att tillgodose behoven hos livsmedelsmarknaden industrin jobb. Läroplanen betonar chefers ledarskap av livsmedelsservice och är utformad för att utveckla praktiska, tekniska, och ledarskap i akademiker, som kan konkurrera med andra food service akademiker lokalt, regionalt och internationellt. Den är främst avsedd för personer som vill bli chefer och arbetsledare över anläggningar matservering.
Den BSc. FSM Degree erbjuder två (2) specialområden och tre (3) smärre erbjudanden. Det totala antalet poäng för kursen är 140. Alla moduler i år 1 & 2 kommer att vara gemensamma. År 3 och 4 elever kommer att vara i deras specialiserade alternativ eller mindre.
De områden av specialisering är:
- Mat och dryck ledning
- Culinary Arts och ledning
De smärre erbjudanden kommer att vara inom områdena:
- marknadsföring
- Information Technology
- Möten och Special Events Management
Eleverna kommer att krävas för att slutföra två somrar professionell arbetslivserfarenhet (minst tio veckor för varje sommar), vilket kan göras lokalt eller utomlands. Praktisk hands-n utbildningen sker på Lillian Restaurant, en mat och dryck utbildningsanläggning på Utech campus.
Studenter kan få möjlighet till internationella erfarenheter genom professionella praktikplatser och det internationella köket kursen.
PROGRAM MODE
The Food Service Management Degree Course erbjuds heltid under fyra år.
METODER FÖR INTRÄDE
Det kommer att finnas tre (3) metoder för tillträde till kursen:
Normal Entry - En sökande som uppfyller universitetets: s normala studentexamen krav och är framgångsrik vid intervjun. Denna sökande kommer att komma in loppet av studien vid Year 1.
Äldre Entry - En sökande som fyllt 25 år, som inte har uppfyllt universitetets studentbehov, kan accepteras i år 1 i kursen med hjälp bedömningen tidigare lärande (PLA) rutt. Den studerande kommer att arbeta med det PLA Coordinator och en tilldelad handledare att utveckla en portfölj för att visa kunskap ekvivalent med universitetets: s studentexamen-standarder och / eller vinna PLA kredit för arbete i området av specialisering.
Avancerade placeringar - Sökande som är berättigade till avancerad placering är de sökande till universitetet från andra godkända utbildningsinstitutioner som kan beviljas modul undantag för grund- och forskarutbildning studiekurser. Studenter som är accepterade genom avancerade placeringsmetod, kommer att avancera i år 3 i kursen. I vissa fall kommer dock sökande vara skyldiga att vidta nödvändiga överbryggande kurser för att tillgodose kraven för examen.
Vid intervjun, kommer de sökande att krävas för att ange sina specialområden och / eller minderåriga. Studenter som beviljats avancerad placering från andra institutioner kommer in i kursen på årskurs 3 och skulle redan förklarat sin stora på deras tidigare institutioner. De skulle behöva göra en praktik period bara för att de skulle ha redan avslutat två praktikperioder på totalt 10 veckor.
Observera att alla studenter som kommer in via avancerad placering måste fylla 85% av deras övre nivå moduler på Utech för att få en Utech examen.
Upplevelsebaserat lärande KRAV
Studenter i årskurs 2 och 3 i FSM universitetsutbildning, kommer att krävas för att slutföra praktik under två somrar, för tio (10) veckor vardera, i en godkänd gästfrihet eller turism organisation, lokalt eller utomlands.
Målen för skolans praktik modul är att:
- Assist i utvecklingen av studenternas förutsättningar genom att ge dem möjlighet att arbeta i Food Service Management relaterade områden.
- Hålla kontakt med branschen för att göra en livskraftig, ekonomisk och produktiv bidrag till organisationer genom praktikanter.
- Aktivera organisationer att utvärdera potentiella kandidater.
- Förbättra elevernas praktiska erfarenheter i livsmedel service management.
Framgångsrikt slutförande av praktik är obligatoriskt för tilldelning av examen.
Behörighet
För att vara berättigad till tillträde till Food Service Management magisterexamen (BSc. FSM), måste de sökande uppfylla följande minimiuniversitetsstudentkrav: a) Ha fem (5) CXC General färdighet passerar eller motsvarande vid betygen I, II eller III (grad III accepteras från juni 1998) eller GCE 'O' Levels , nivåer A, B & C i engelska språket, matematik och tre (3) andra ämnen. (Företräde kommer att ges till sökande med främmande språk).
b) Passera en antagning intervju.
Stort forskningsprojekt
Studenter måste fylla integrativ studie i form av ett stort forskningsprojekt. Syftet med genomgången sista projektet är att:
- Engagera eleverna i större industrirelaterade problemlösning
- Integrera den teoretiska och praktiska aspekter av forskningen
- Uppmuntra självstudier
- Främja teambaserat lärande
- Se till att eleverna kan visa förståelse för forskningsmetodik
Eleverna kommer att krävas för att presentera resultaten av sina forskningsprojekt till personer från gästfrihet och turistnäringen och delta i skolans årliga gästfrihet och turism EXPO genom att montera en display som fokuserar på deras stora forskningsprojekt.
Om skolan
Frågor
Liknande kurser
Kandidatexamen i livsmedelssystem: ledning, hållbarhet och teknik
- Parma, Italien