Bachelor of Fine Arts i grafisk design

Allmänt

Programbeskrivning

Bachelor of Fine Arts i grafisk design

Whitecliffe Grafisk design utexaminerade tänker utövare med en förståelse för både samtida praktik och traditionella mytologier området för grafisk design. Deras breda tekniska kompetens innebär att de är väl rustade för att utforska och formulera ett varierat utbud av visuella utfall för designprojekt, vilket gör dem mycket eftertraktade av industrin.

Den Whitecliffe Programmet förbereder för en livslång karriär inom grafisk design, en bransch som erbjuder ett brett utbud av kreativa och kommersiella possibilities.Your favorittidning, vackra böcker, funktionella kartor och skyltsystem, film krediter, de senaste företagets varumärken och förpackningar - överallt du slår, du ser ett verk av en grafisk designer. Våra studenter undersöka hur man kan kommunicera visuella budskap till världen - att använda sina konceptuella och visuella färdigheter för att informera, övertyga och utbilda. Whitecliffe doktorander också med ett brett spektrum av tekniska kunskaper så att de är väl rustade att utforska och formulera ett varierat utbud av visuella utfall för designprojekt, vilket gör dem mycket eftertraktade av industrin.

BFA Year One

År En studenter börjar genom att delta i ett brett spektrum av konst och designprojekt som inför dem till det grundläggande processer, teorier och metoder för att vara en tertiär nivå visual-konststuderande. Under andra halvan av året studenter väljer en större område i studien. I Grafisk design stora studenter engagera sig i projekt som introducerar dem till de grundläggande processer, historia, mytologier och metoder för grafisk design anställning.

BFA år två

År två, studenter fortsätter att utveckla sina färdigheter genom att engagera med allt mer specialiserade konventionella delar av grafisk design, inbegripet offentliggörande design, identitet, informationsgrafik och webbdesign. Eleverna undersöker också både traditionella och moderna metoder och tekniker som behövs för att materiellt förverkliga sina idéer.

BFA År Tre

Vid ett framgångsrikt slutförande av År Tre studenter kommer att uppnå sin Bachelor of Fine Arts.

Fokus för årskurs tre är för eleverna att skapa en kropp av arbete, eller en rad projekt som är relevanta för samtida grafisk design. Tillsammans projekten ge studenterna möjlighet att reflektera över och föreslå sin egen individuella undersökningskommitté. Under andra halvan av året detta kulminerar i studenter föreslår sin egen självstyrd projekt. Dessa projekt kan vara en blandning av konventionella grafiska designen industrin projekt som hemsida, tidning eller identitet, eller de kan producera något mer spekulativa såsom typsnitt design eller delta i egna verk.

BFA Honours (år fyra)

Heder studenter engagera sig i utvecklingen av en årslång kropp arbete som tillåter dem att fullt ut undersöka en själv föreslås individuell område utredning rika visuella kultur i grafisk design.

Livet efter BFA Grafisk design

Klar och tilltalande visuell kommunikation är en viktig del av vår moderna värld. Grafisk design är ett yrke som erbjuder en spännande blandning av kreativa, konceptuella och kommersiella möjligheter: grafiska formgivare få arbete i en rad specialistområden, vilket skapar allt från tryckta publikationer till miljö skyltar; de också samarbeta med andra för att skapa affischer installerade runt stadens gator eller webbplatser med everchanging innehåll hämtas någonstans i världen.

Den Whitecliffe läroplanen ger eleverna en väl avrundad förståelse av (åtminstone) hundraåriga, och ständigt föränderliga området grafisk design. Doktorander med teknisk kompetens, kreativa förmåga, kommersiell medvetenhet och historiskt perspektiv. De lär sig att exlore med alla tekniker, mjukvara och utveckling av innehåll som krävs för att producera projekt över tryckta och digitala medier. Kopplingar till näringslivet utvecklas genom gästföreläsare och praktik i en kommersiell miljö, såsom ett förlag eller designstudio. Eleverna uppmuntras också att göra frilansuppdrag, organisera sina egna utställningar och deltar i tävlingar.

arbetstillfällen i överflöd på grund av den ständigt ökande omfattning i grafisk design industrin. Akademiker hitta arbete med lokala och internationella företag inom en rad olika möjliga arbetsmiljöer. Grafiska formgivare arbetar ofta i små boutique företag av två till tio personer, men det finns också ett antal stora designstudior med över 30 anställda. Många företag använder grafiska formgivare för interna konstruktions roller. Det finns också ett växande antal frilans möjligheter för företagande designers som föredrar flexibiliteten i egenföretagande.

Grafisk design är en viktig industri i Nya Zeeland och utomlands. Det blir allt viktigare för företag och organisationer att kommunicera tydligt och engagera med en publik över tryck, webb och interaktiva medier. Fältet fortsätter också att växa med utvecklingen inom branding, interaktiv design och design management.

Karriärmöjligheter

Grafisk design färdigheter används inom många områden av design och industri - något som måste kommuniceras visuellt kan skapas genom en grafisk designer. Vissa grafiska formgivare specialiserar sig på en viss färdighet, såsom typsnitt eller offentliggörande konstruktion, medan andra kan få en strategisk förståelse för de komplexa offentliga projekt, såsom företagsidentitet design.

 • Grafisk design
 • teckenstil
 • informationsdesign
 • miljögrafik
 • Förpackning
 • Publikation design / magasin / bokdesign
 • frilans utformning
 • Flytta image design
 • Digital / interactive / webbdesign
 • Utskrift
 • textildesign
 • identitet
 • Konst riktning

FAKULTET

Whitecliffe HOD Grafisk design intervjuades nyligen (maj 2016) om sin bakgrund, erfarenhet av undervisning, forskning, kreativa projekt och bästa bitarna om att arbeta på Whitecliffe på Design Assembly NZ:

"... Vi som lärare inte har till uppgift att bara utbilda våra studenter att komma in en snävt trott kommersiell industri, vi har en högre kallelse (utan mening att låta alltför televangelical). Mina elever är inte bara att göra projekt som emulerar några konstlade uppfattning om nuvarande branschmässiga villkor. Kurser som gör att vanligtvis conflate stilist trender med verkliga innovation. Snarare mina elever göra projekt som är mer väsentligt om området grafisk design och utforska sin förändrade roll i samhället. Om testning och ifrågasätta grafisk design förmåga att hjälpa till att översätta, sprida och förmedla budskap på ett engagerande sätt. Och detta överskrider kortsiktiga yrkes mål "-. Jonty Valentine

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Whitecliffe is an independent Arts and Design school of choice, producing the highest quality graduates and shaping exceptional creative citizens. Whitecliffe provides life-transforming educational ex ... Läs mer

Whitecliffe is an independent Arts and Design school of choice, producing the highest quality graduates and shaping exceptional creative citizens. Whitecliffe provides life-transforming educational experiences in arts and design through teaching and research, educating students to shape culture through the practice and critical study of the arts. Läs mindre