Read the Official Description

mekatronik

Den studier Mekatronik erbjuder en praktisk, tillämpad akademisk utbildning inom teknik som närvaro- eller distansstudier tillsammans karriär med slutför Ingenjör.

Standarden studietiden i distansundervisning med lördagens föreläsningar vid många rikstäckande studiecentra diplom 7 terminer. Ett campus program finns i 6 terminer på Bad Sooden-Allendorf.

Som en variation av distansundervisning som tillåter interaktiv DIPLOM online-föreläsningar via Internet. Testerna i Mekatronik studie fann samtidigt som man fortsätter i stället att den rikstäckande studiecentra diplom. Som deltidsstudier denna distans versionen erbjuder ännu större plats oberoende och ännu bättre kompatibilitet mellan studier och arbete, eftersom restiden och kostnader elimineras.

studier Mekatronik

Kandidatprogrammet Mechatronics erbjuder practice- och applikationsorienterade ingenjörsstudier på en vetenskaplig grund. En balanserad blandning av teori och praktiska uppgifter, stiftelser och speciella ämnen, expertis och tvärvetenskaplig kunskap utgör en idealisk utgångspunkt för att starta en karriär.

Genom att välja en av de tre valbara prioriteringar Automotive, robotik och elektrisk mobilitet är möjligt en individ och arbetsmarknads differentiering och specialisering inom studien.

Yrkesområden av mekatronik

den framgångsrika Kandidatexamen i mekatronik erbjuder utexaminerade olika yrkesområden verksamhetsområden. Mekatronik hitta u. en Sysselsättningen inom fordons- och flygindustrin, inom maskinteknik, elektroteknik och robotik. Här möter studenter som bedriver och stödjande uppgifter på utveckling och design av mekatroniska system, utvecklar programvara för utrustning och komponenter samt övervaka inköp, underhåll och drift av komplexa system inom tillverkning och processautomation.

normal period

Distansutbildning: 7 terminer / 180 hp Själva studietiden kan förlängas studie gratis upp till 4 terminer över den normala tiden.

baslinje

Med tillräckligt många deltagare i vinter sikt (oktober) och sommaren sikt (april).

ackreditering

Ackreditering av kursen eV av ackrediteringsorganet AQAS

Studieavgifter

Distansutbildning: 247,00 € / månad (Total mängd 10,374.00 € plus engångs undersökning avgift på € 615,00.)

studieform

Närvaro eller på distans. Distansutbildning sker alternerande mellan självstudier med studiehäften och hela dagen lördag-seminarier (om 12 lördagar per termin) vid en av våra många landsomfattande studiecentra eller online i "virtuell auditorium" examensbevis på nätet campus.

behörighet

Allmän utbildning entré högre, mästaren undersökning eller enligt förordningen om tillgång yrkeskvalifikationer till högre utbildning i delstaten HessenDvs vardera änden av en professionell karriär på minst 400 timmar, en teknisk skola eller yrkesmässig eller administrativ akademi eller revision i ett nationellt erkänt utbildning ockupation följd av minst 2 års arbete och existensen av en särskild universitetsinträdesprov.

Mer information om specifika konton som beviljats ​​Diploma Hochschule som på efterfrågan. Sökande / inne, som inte uppfyller ovanstående villkor kan initialt delta som revisor i studien, om tillståndet tillgång inom max. 2 terminer uppnås.

I utländsk examen likvärdighet för tillträde måste bevisas.

uttalanden

Ingenjör (B.Eng.)

Akademiker får en kandidatexamen vittne och certifikat och en penned på engelska "Diploma Supplement" och en "Transcript of Records" (Transcript of Records) att hon / utvisa honom internationellt som en akademisk med en grund titel.

träningsprogram

Kandidatexamen programmet "Mekatronik" erbjuds i två versioner, som ett campus program i Bad Sooden-Allendorf eller via distansutbildning med närvaro faser vid olika studiecentra i Tyskland. Närvaro faserna i distansutbildning sker på lördagar och består av frivillig utbildning och seminarier (laborationer, simuleringar, experiment, programmering övningar, teori, etc.). För alla elever sammanlagt åtta dagar laboratorium krävs, som äger rum som ett block i de centrala händelser Mekatronik Laboratory i Bad Sooden-Allendorf (med praktiska experiment och tillämpningar inom robotik och bilmodeller system). För självstudier faser är tillgängliga didaktiska studie bokstäver, en telefonjour och en övervakad e-learning utbildningsplattform med Virtual Labs, simuleringar, övningar, problem böcker och litteratur. De individuella studiecentra erbjuda utöver andra vårdinrättningar.

ändamål

Den framgångsrika kandidatexamen i mekatronik sätter utexaminerade öppna ett brett och intressant verksamhetsområde. Mekatronik hitta arbete inom maskinteknik, elektroteknik och elektronik, fordons- och flygindustrin, automation, robotteknik, mikro och finmekanik, medicinsk teknik, medieteknik etc. - Inklusive respektive tillhörande leverantörsföretag. Alla aktiviteter grund- och avancerad examen i mekatronik är:

 • ledande och stödjande uppgifter i utvecklingen och utformningen av mekatroniska system
 • Modellering och simulering av mekatroniska, elektroniska och mekaniska komponenter och system
 • Utveckling av mjukvara för utrustning och komponenter
 • Utveckling, tillverkning och provning av elektroniska och mekatroniska enheter
 • kvalitetssäkring
 • Shopping, underhåll och drift av komplexa system inom tillverkning och processautomation
 • Marknadsföring, försäljning och utbildning av tekniska produkter och system
 • Samordnande verksamheter och projektledning
 • Administrativa uppgifter, som kräver tvärvetenskaplig kompetens
 • Konsultverksamheten inom industri- och tjänsteföretag

HUVUDOMRÅDEN STUDIE

robotik

De valbara fokus robotik av kursen mekatronik (B.Eng.) Består av två moduler

 1. Robotteknik och programmering
 2. Verktygsdesign för robotar

I "Robotics och programmering" modul fördjupad kunskap om robot klassificering, koordinatsystem i arbetsutrymmet, styrkoncept, programmering begrepp (Teach In, uppspelning offline, simulering), under iakttagande av standarder, föreskrifter och garantier. Stor vikt läggs vid ansökan engineering, idrifttagning, programmering och målinriktad felsökning och testverktyg. Målet är att välja roboten enligt de särskilda kraven i systemet, att programmera och optimera.

I "verktygsdesign för robotar" modulen en grundlig kunskap om de parametrar och egenskaper hos verktygskoncept och verktyg för robotapplikationer samt olika möjligheter för användning av robotteknik enkla och komplexa lösningar. Fokus ligger på automatiserade verktygsbyten. Syftet är att tillverkningsprocesser eller att planera produktionsprocesser från punkten för optimal robotutnyttjandet och göra individuella verktyg, såsom grip system under tillverkningsaspekter.

Automotive Systems

Den valbara Priority Automotive Systems av kursen mekatronik (B.Eng.) Består av två moduler

 • bilelektronik
 • fabriks simulering

I modulen "Automotive Electronics" ingående kunskap om konstruktion, användning och diagnostik av funktionsmoduler och komplexa system inom ett bilens elsystem. Fokus riktas mot metoder som FMEA. Syftet med denna modul är att förstå elektroniska funktionsmoduler för att analysera kedjor av elektroniska funktionella moduler, implementera och optimera. Följande ämnen undervisas i detalj:

 1. Grunderna i fordons el och elektronik
 2. Grunderna i elektroniska system i motorfordon
 3. Valda elektroniska system (funktion förverkligande)
 4. FMEA (Failure Mode och analys Effects) av elektroniska system i motorfordon

I modulen "Factory Simulation" fördjupade kunskaper i modellering och exemplifierande implementering av en fabrik simulering planering för verkliga produktionen. Syftet med denna modul är att planera produktioner baserade på simuleringar och optimera befintlig produktion genom simulering. Följande ämnen undervisas i detalj:

 1. Fundamentals of Simulation
 2. fabriks simulering
 3. Förverkligandet av simulering med hjälp av exempel på leverantörer till fordonsindustrin
 4. Jämförelse av simulerade en verklig världssystemet

elektromobilitet

Den valbara fokuselektro avser det tekniska genomförandet av elfordon och hållbar användning. Därför innehåller det de två modulerna

 • Design av elfordon
 • Hållbarhet och ledningsgrupp integrerad strömförsörjning

Moduluppbyggnaden av elfordon, ligger fokus på att utforma elektriska (eller hybrid) fordon. Som innehåller de rika långt tittar under den aktuella batteriteknik, lättviktskonstruktion, fordonssystem och drivsystem med. Dessutom balansera tolkningen av fordon med avseende på användningsprofiler av stor betydelse.

I modul Hållbarhet och ledningsgrupp integrerade energiförsörjning är effekten cirkulationen i energiförvaltning är av central betydelse. Endast om införandet av förnybara energikällor i den totala lyckas uppnå i elektrisk mobilitet än konventionella drivsystem, en större effektivitet, kan målet om hållbarhet ska genomföras. Fallstudier kommer att belysas i denna modul, vilka metoder och möjligheter är möjliga.

Program taught in:
Tysk
Diploma University of Applied Sciences

See 11 more programs offered by Diploma University of Applied Sciences »

Denna kurs är Online, Campus based
Startdatum
Apr. 2019
Okt. 2019
Duration
6 - 7 terminer
Deltid
Heltid
Pris
247 EUR
Distansutbildning: 247,00 € / månad
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Apr. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Apr. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Apr. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum