Bachelor International Theatre Production

Allmänt

Programbeskrivning

Vårt unika program fokuserar på teatralisk design, produktion och scenhantering - i USA och internationellt. Du kommer att studera med en gedigen kunskap om de kulturella och praktiska skillnaderna i teaterproduktion, som förbereder dig för ett brett utbud av karriär inom teater, opera och turnéproduktioner.

Vi kan vara små, men våra möjligheter är stora. Faktum är att vårt teaterprogram rivaler vad du skulle hitta på en vinterträdgård. Våra internationella teaterproduktionsstudenter stiger tiotals campus och gemenskapsproduktioner. De interagerar med kända designers, regissörer, dramatiker och koreografer från USA och länder som Skottland, Estland, Irland, Mexiko och England. De reser varje år till Förenta staternas institut för teaterteknologi-konferensen så att våra elever kan komma i kontakt med arbetsgivare och företag från hela USA. De landar otroliga praktikplatser med teaterbolag, och de studerar utomlands.

Här kommer du vara en del av en familj. Du kommer att njuta av små klassstorlekar och fantastiska vänskap. Våra utmärkta professorer kommer att ta fram det bästa i dig från det ögonblick du anländer på campus tills du är examen. De kommer att bli personligt investerade i din framgång.

På campus ska du studera och arbeta i toppklassiga faciliteter med den senaste utrustningen. Freed Center for Performing Arts innehåller en 550-sits prosceniumteater, en 132-sits studio teater, repetitionsrum, natursköna och kostymaffärer, smarta klassrum och ett datalaboratorium.

audition

Även om vi inte kräver en audition för den internationella teaterproduktionen major, kan du göra audition om du vill övervägas för talangutmärkelser.

107034_7.jpg

Utrymme för att växa din talang

Mycket få små universitet kan konkurrera med våra imponerande prestationsplatser. De kombinerar skönhet, funktion och tekniska funktioner, vilket ger dig en väl avrundad upplevelse.

Internationellt praktik / studier utomlands

Internationell praktik eller studie utomlands krävs för internationella teaterproduktionen. Vi erbjuder support för att hjälpa dig hitta en fantastisk upplevelse. Våra professorer har omfattande kontakter med teatrar och universitet i många olika länder. Om vi inte har en befintlig anslutning där du vill resa, förfalskar vi en bara för dig. Vi går verkligen utöver för att hitta en möjlighet till utlandsstudier som matchar ditt intresse. Våra studenter har studerat eller studerat i Skottland, Australien, Frankrike, Sydafrika, Italien, Mexiko, Nya Zeeland, Finland och mer.

England

Vi samarbetar med University of Salford i Manchester, England, landets näst största stad och hem till British Broadcasting Corporation (BBC). Du kan spendera en termin som studerar vid University of Salford; samarbeta med Salford-studenter om konstnärliga produktioner; praktikant på BBC; eller delta i workshops och seminarier vid ONU ges av besökande Salford-professorer. Vi samarbetar också med Rakvere Theatre, en professionell teater i en liten stad i nordöstra Estland. Rakvere Theatre grundades 1940 och har en ensemble på 18 skådespelare och är känd för både klassiska och avantgardeproduktioner. Estland gränsas av länderna i Finland, Sverige och Lettland. Möjligheterna inkluderar att tillhandahålla tekniskt stöd för Rakvere Theatre-produktion i Kanada, lära av Estlands regissörer, skådespelare och teknisk besättning som tillhandahåller mästerklasser på ONU ; och interning vid Rakvere.

Internationella lekfestivaler

Hjälp med att producera, regissera, översätta och starta i ett internationellt spel på campus International Play Festival har genomförts vartannat år och har presenterat verk från Tyskland, Kuba, Kanada, Japan, indiantraditionen och mer. Vi beställer antingen ett nytt verk av en internationell dramatiker eller skapar den första engelskspråkiga översättningen av befintligt verk. Professionella internationella teaterkonstnärer besöker campus och arbetar direkt med studenter på produktionen och undervisar dem om deras lands historia, kultur, människor och traditioner när de ansluter till teatervärlden.

Rädslösa Shenanigans

Fearless Shenanigans handlar om att ha kul och friheten att skapa. Improv-gruppen repeterar en gång i veckan och producerar en show i månaden på campus. Varje år kommer en eller två gästförbättrande artister till campus för att interagera med gruppen. Gå med i Fearless Shenanigans så lär du dig använda verktyg och spel för att finslipa dina improv-färdigheter. Du kommer också att utveckla färdigheter som är användbara i alla yrken - inklusive kreativitet, lyssnarförmåga och förmågan att tänka på dina fötter. Och viktigast av allt, du kommer att knyta nya vänskap medan du har blivit en blast!

Resor och turer

Från Toledo till Chicago, New York till Manchester, England, börja med på resor och turer för att utöka din kunskap om konsten. Du har en chans att delta på nationella konferenser i stora amerikanska städer för USA: s institut för teaterteknik.

Studentorganisationer

Om du uppnår en hög kvalitet i teaterstudier och produktion, kommer du att bli inbjuden att gå med i vårt Ohio Epsilon Chapter of Theta Alpha Phi, världens äldsta rikstäckande utbildningsteaternsamhälle. Theta Alpha Phi ägnar sig åt att göra teater till en givande upplevelse för alla studenter. Tidigare aktiviteter i vårt kapitel på campus har inkluderat en föreställning och tyst auktion för att gynna Broadway Cares, Equity Fights AIDS-organisationen och finansieringen av en studentresa till Chicago.

Dyk in och gör det

Få praktisk erfarenhet av att arbeta bakom kulisserna för att producera dussintals shower från ditt första år på campus!

Våra alumner är framgångsrika i den amerikanska teatervärlden, utomlands och inom områdena opera och turnéproduktion. Kolla in var några av våra alumner har landat:

126468_logos02.png

107039_12.jpg

Lärandemål

Studenter i den internationella teaterproduktionen kommer att:

  • Utveckla kompetens inom produktionsområden, scenhantering och / eller design beroende på fokus.
  • Analysera och kritisera dramatiskt och teatralt innehåll samtidigt som man utvecklar kritiskt tänkande och analytiska färdigheter.
  • Öva och reproducera exakta tekniker för de stora hantverksområden som är studentens huvudfokus.
  • Demonstrera färdigheter i att integrera och tillämpa tekniker på produktionsarbetet.
  • Utveckla förmågan att anpassa produktionsarbetet till konstruktiv kritik som administreras av fakulteten och branschfolk.
  • Utvärdera och identifiera teaterens roller i samhället.
  • Utvärdera själv och utforma en effektiv och lämplig marknadsföringsstrategi för individen i nuvarande område.
  • Berätta hur den aktuella världen och nationella händelser påverkar den mänskliga upplevelsen och översätts till konstnärligt uttryck.
  • Kommunicera den universella och historiska traditionen att skildra den mänskliga upplevelsen genom produktionsprocessen.
  • Utveckla förmågan att kommunicera, interagera och nätverk med branschfolk.

Curriculum

Flexibiliteten i vårt program innebär att du kan dubbel major eller lägga till en mindre för att utöka dina karriäralternativ. Ta kurser i Advance Stagecraft; Teknisk riktning; Kostymdesign; Ljusdesign; Scenisk design och smink.

År 1

Höstlov Kredittider Vårtermin Kredittider
TADP 2111 Fundamentals of Stagecraft 3 TADP 2001 Portfolio Review I 0
TADP 2751 Introduktion till design 3 TADP 2121 Fundamentals of Lighting

År 2

Höstlov Kredittider Vårtermin Kredittider
TAAD 2111 Introduktion till Arts Administration 3 TADP 2001 Portfolio Review I 0
TADP 2131 Fundamentals of Costuming 3 TADP 2151 Makeup 2
TATH 2751 Spelanalys 3 TATH 2591 Fungerar för icke-huvudpersoner 2
TATH 3001 Symposium 0 TADP 2651 Stage Management Practicum 1
Practicum valfri 1 TATH 3001 Symposium 0
Modernt språk 3 Modernt språk 3
Distributionskrav 3 Distributionskrav 3
Total 16 Distributionskrav 3
Total 14

År 3

Höstlov Kredittider Vårtermin Kredittider
TADP 2551 Teknisk riktning 3 TADP 3751 Teaterdesign valfri 3
TADP 3751 Teaterdesign valfri 3 TADP 3781 Design Practicum 1
TADP 3761 Advanced Production Practicum 1 TADP 4001 Portfolio Review II 0
TATH 2911 World Theatre History I 3 TATH 2921 World Theatre History II 3
TATH 3001 Symposium 0 TATH 3001 Symposium 0
PLSC 1021 eller GEOG 2261 3 TECH 1601 Fundamentals of Electronics 3
Distributionskrav 3 Diverse Cultures Seminar; 3
Total 16 Diverse Cultures Seminar 3
Total 16

År 4

Höstlov Kredittider Vårtermin Kredittider

* Praktik (TADP 3351) eller Study Abroad

6 TADP 4001 Portfolio Review II 0
Valfri 3 TADP 4951 Capstone 2
Valfri 3 TATH 3001 Symposium 0
Total 12 TATH 4451 Teaterverksamhet 1
Val av historia / litteratur 3
Valfri 3
Valfri 3
Valfri (minst 2 kredittimmar) 2
Total 14

* Du kan välja praktik eller erfarenhet av utlandsstudier. timmarna kan variera.

107032_3.jpg

Tänk framgång

Saori Yokoo Bfa med en major i internationell teaterproduktion '13

”På grund av mina ONU-upplevelser var jag inte rädd för att hoppa in i den verkliga världen. Jag älskar människorna i vår verksamhet. Jag älskar det faktum att teater kan röra människor och lära dem något. ”

Saori Yokoo kom till ONU grund av de stora möjligheterna att utöva sitt hantverk. Visst nog hade hon chansen att vara scenschef för många utställningar på Freed Center. Idag arbetar Saori med Disney Theatrical's Aladdin i Tokyo, Japan. Innan dess turnerade hon USA som en scenschef för Bring It On the Musical och var en scenschef för Oliver i New York City.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Läs mer

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Läs mindre