Bachelor i historia

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Handla om

Varför ska vi vara bekymrade över det förflutna? Tror vi inte vi lever här och nu? I historikprogrammet lär du dig att historiska studier inte bara handlar om det förflutna, men handlar också om nutiden: du kommer att använda din historiska kunskap för att förstå samtida händelser.

Du kommer att studera historia baserad på alla typer av källor: från ursprungliga brev till mynt och inskriptioner och från diplomatiska fördrag till propagandabilder. Du kommer att samla in och utvärdera bevis som du då ska analysera och tolka. Dessa är mycket överförbara färdigheter.

Vid Utrecht tycker vi också att det är viktigt att sätta allt i perspektiv. Detta innebär att flera gånger ibland motsägelsefulla synpunkter på det förflutna spelar en central roll.

Två spår

Under det första året kommer du att bli bekant med historia från antiken till moderna tider. Från och med det andra året får du mer fördjupad kunskap om historiska bakgrunder och händelser genom vårt historia spår. För studenter som är speciellt intresserade av internationella relationer erbjuder vi ett internationellt förhållande i historisk perspektiv.

Saken för dig?

Från och med dag 1 följer du programmet på engelska: alla obligatoriska kurser och föreläsningar lärs på engelska och du kommer också att presentera dina idéer och skriva dina uppdrag och tentor på engelska. Dessutom har du ett brett spektrum av intressen och är också redo att gräva djupt. En historia student är mycket nyfiken, men du söker inte bara svar. Du vill ställa frågor och bli involverad i den sociala debatten. Appellerar detta till dig? I så fall kan vårt BA History-program vara bara saken för dig.

Honours Program

Vill du ha en extra utmaning? För holländska studenter erbjuder vi History honors programmet.

Sommarskola

Vill du lära känna Utrecht redan under sommarsemestern? Vill du bli bekant med det nederländska språket, förbättra din akademiska engelska eller lära dig mer om den nederländska kulturen? Sommarskolan Utrecht erbjuder mer än 200 sommarkurser i en internationell miljö och lockar över 3000 studenter från över 120 olika länder.

Slutföringsfrekvens

Totalt 88% av alla första års historia studenter i Utrecht avslutar sitt första år och fortsätter till andra året (klass 2014). Den nationella procentsatsen är 79%. Av de Utrecht-studenter som går vidare till sitt andra år, tjänar 72% sina examensbevis inom fyra år (klass 2011). Den nationella procentandel av historia studenter som tjänar en examen är 64%.

Utvärderingspoäng

I den nationella studieundersökningen 2016 utvärderades historiautbildningen vid Utrecht University av 188 respondenter. De betygsatte studieprogrammet en genomsnittlig poäng på 4,1 på en 5-punkts skala. Detta ligger i linje med det nationella genomsnittet för historikprogram, på 4,1 med totalt 1 251 respondenter.

Karriärmöjligheter

  • ÖNSKADE: HISTORIER

Efter en kandidatexamen fortsätter de flesta studenter att ta ett fortsättande mastersprogram. En mästare tillåter dig att arbeta inom olika ansvarsområden. Allt beror på vilken riktning du följde i din specialisering.

Som ett resultat av förmågan att analysera och presentera stora mängder komplex information är historiker efterfrågade i alla slags politik och andra roller inom den offentliga och privata sektorn. Beroende på valet av ett specifikt magisterprogram kommer du också att vara kvalificerad för anställning i speciella arbetsmiljöer, till exempel internationella organisationer, museer, arkiv och akademiska institutioner. Men journalistik och utbildning bör också övervägas.

  • MÖJLIGHETER PÅ Jobbmarknaden

Av de nyutexaminerade akademikerna som tog en historiaxamen var 78% av dem som fick en mästare anställda inom ett och ett halvt år av att slutföra sin examen.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Läs mer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Läs mindre