Bachelor Biochemistry

Allmänt

Programbeskrivning

Med en kemi- eller biokemi-examen från vår American Chemical Society-ackrediterade avdelning kan du äntligen arbeta för ett botemedel mot cancer. Övervakning av ozonskiktet som skyddar oss från solen. undersöka överlägsna energilösningar (dvs. batteriteknik eller solpaneler); utveckla nya textilier, kosmetika eller farmaceutiska produkter; eller lösa problem med vattenföroreningar.

Vårt program kombinerar rigorösa akademiker med omfattande möjligheter till forskning och arbete i laboratoriet. Du får en solid grund i matematiken och de fysiska vetenskaperna samtidigt som du utvecklar ditt kritiska tänkande, problemlösning, lagarbete och ledarskapsförmåga. Dessa färdigheter är efterfrågade i dagens arbetskraft.

Stora institutioner kan bara inte ge den individuella uppmärksamhet som du hittar här. Även som nybörjare får du möjlighet att vara i labbet och jobba med riktiga professorer - inte utbildade assistenter eller laboratorieinstruktörer. Under de fyra åren har du möjlighet att designa och genomföra egna experiment, arbeta med självständiga projekt, bistå professorer med bidragsfinansierad forskning, presentera din forskning på regionala och / eller nationella konferenser och eventuellt även medförfattare och artikel för en internationell kemi journal. De möjligheter som är öppna för dig är verkligen otroliga!

Här kommer du inte att gå vilse i mängden. Du kommer vara en elit kemi / biokemi student - en del av vår familj. Du kommer att njuta av små klassstorlekar och fantastiska vänskap. Våra dedikerade professorer kommer att lära känna dig. De kommer att stödja dig i dina kurser, forskning, praktikplatser, co-ops och forskarutbildning eller karriärberedningar. De kommer att bli personligt investerade i din framgång - på college och bortom.

Efter examen är du redo att göra viktiga vetenskapliga bidrag. Du kommer att vara beväpnad med kunskapen, praktisk erfarenhet och kritisk tänkande färdigheter som behövs för framgång - oavsett var din väg leder dig.

107037_13.jpg

Upptäck din passion

Vetenskap handlar om upptäckt. Här har du gott om möjlighet att ta itu med forskningsprojekt, delta i konferenser och få publicerade arbeten tillsammans med professorer i världsklass.

Mentorad forskning

Delta i ett mentorprojekt med en fakultetsmedlem under ditt junior- och / eller seniorår. Du kan få en till två kredittimmar för ditt forskningsarbete varje termin, som ofta består av mellan 3-6 timmar i veckan som arbetar i labbet med att göra experiment, analysera och sammanställa data eller läsa ny teknisk litteratur om ditt forskningsämne.

Sommarforskningsupplevelser

Ansök om en sommar grundutbildning forskarupplevelse. Våra studenter har en utmärkt erfarenhet av att bli accepterade för dessa mycket konkurrenskraftiga, betalda positioner som endast tar hänsyn till toppvetenskapsstudenter. Dessa erfarenheter äger rum vid stora akademiska, industriella eller statliga forskningsinstitutioner över hela landet.

Studentorganisationer

Gå med i en studentorganisation för professionell utveckling, nätverk och sociala aktiviteter. ONU Studentmedlemmar i American Chemical Society (SMACS) sponsrar campusuppsökningsaktiviteter som en pumpsnideri av det periodiska bordet, rotöl flyter socialt (eftersom vi är kemister, vi gör vårt eget rotöl med torris och vår egen glass med flytande) och utbildning i ämnen som återvinning och opioidberoende. Vårt kapitel skickar flera ONU till ACS nationella konferens varje år. Gamma Sigma Epsilon är ett nationellt hederssamhälle för kemi.

Kemi Lecture Series

Kritzler Lectureship in Chemistry ger dig tillgång till stora nyutvecklingar inom kemi som presenteras av forskare som är erkända som en mästerlig idéformatör. Kritzler Lectureship in Chemistry grundades 1996 som ett sätt att belysa grundläggande nyutvecklingar inom vetenskapen om kemi och biokemi. Talare väljs varje år utifrån utmärkta bidrag till kemiska vetenskaper och enastående kommunikationsförmåga vid tolkningen av deras arbete för allmänheten.

Labs och utrustning i världsklass

Vi kanske är små, men våra anläggningar är moderna och vår utrustning är nyskapande. Dessutom har du praktisk tillgång till utrustning som de flesta elever inte får använda förrän forskarskolan.

Vår avdelning ligger på andra våningen i Meyer Hall of Science och Mathile Center for Natural Sciences, studentcentrerad forskning och inlärningsanläggning som inkluderar:

 • Nio klassrum
 • Nio lärarlaboratorier
 • Tre konferensrum
 • Två datorlounger
 • 17 kontor
 • 13 forskningslabor
 • Lagerrum och förberedelser

Kärnmagnetisk resonansspektrometer

Vi är särskilt stolta över vår kärnmagnetresonansspektrometer (NMR) - Bruker Avance III 400 MHz med en bredbandssond. Detta huvudinstrument utvidgar omfattningen och kvaliteten på den forskning vi bedriver vid ONU . Som kemi eller biokemi, får du omfattande praktikutbildning om NMR under det andra året så att du kan driva den självständigt. Det är en otrolig upplevelse att lägga till din CV.

107033_4.jpg

Lärandemål

Genom att genomföra en kandidatexamen i biokemi kan studenterna:

 • Demonstrera förmågan att kommunicera kemiska och biokemiska begrepp i skriftliga och talade format.
 • Tänk självständigt och kritiskt på ny och / eller mer intrikad information inom ett område där grunderna tidigare har presenterats.
 • Välj, tillämpa och säkert utföra laboratorieförfaranden som är lämpliga för fysiska mätningar och system.
 • Bedöma och beskriva biologiska fenomen i kemiska termer.
 • Kvantitativt analysera energetik och katalytiska processer.

Effektiva resultat

 • 95% av våra studenter deltar i forskningsprojekt.
 • 95% placering i heltidsarbete eller doktorand / medicinsk skola inom 6 månader efter examen.
 • TOP 10 ONU rankade topp 10 små högskolor i Mellanvästern av Wall Street Journal.
 • 13: 1 ONU student-fakultetsförhållande.

Våra kandidater fortsätter att göra fantastiska saker. De flesta följer en av tre olika vägar omedelbart efter examen: en karriär inom industrin, forskarskolan eller medicinsk skola. Kolla in var våra akademiker har hamnat.

126467_logos01.png

Curriculum

År 1

Höstlov Kredittider Vårtermin Kredittider
CHEM 1811 Allmän kemi 1 5 CHEM 1821 Allmän kemi 2 5
MATH 1631 Kalkyl 1 4 MATH 1641 Calculus 2 4
BIOL 1301 Biologi 1 4 BIOL 1401 Biologi 2 4
TREX 1001 Övergångsupplevelse 3 ENGL 1221 Writing Seminar 3
Total 16 Total 16

År 2

Höstlov Kredittider Vårtermin Kredittider
CHEM 2611 Organisk kemi 1 3 CHEM 2621 Organisk kemi 2 3
CHEM 2651 Organisk kemi Lab 1 1 CHEM 2661 Organisk kemi Lab 2 2
CHEM 2311 Analytisk kemi 1 4 CHEM 2481 Kemiska tillämpningar av matematik 3
PHYS 2311 Fysik 1 3 PHYS 2321 Fysik 2 3
PHYS 2341 Physics Lab 1 1 PHYS 2351 Physics Lab 2 1
CHEM 2001 Capstone 1 1 Distributionskrav 3
Distributionskrav 3 Total 15
Total 16

År 3

Höstlov Kredittider Vårtermin Kredittider
CHEM 3411 Fysisk kemi 1 4 CHEM 4111 Avancerad biokemi 1 3
CHEM 3111 Biokemi 3 CHEM 3001 Capstone 2 1
CHEM 3151 Biochemistry Lab 1 ACS Biochemistry Elective * eller Elective 3
Diverse Cultures Seminar 3 Distributionskrav 3
Distributionskrav 3 Valfri 3
Total 14 Total 13

År 4

Höstlov Kredittider Vårtermin Kredittider
CHEM 3711 Oorganisk kemi 1 * eller valfri 3 CHEM 4001 Capstone 3 2
Distributionskrav 3 CHEM 4121 Advanced Biochemistry 2 3
Distributionskrav 3 CHEM 4161 Advanced Biochemistry Lab 2
Valfri 3 Valfri 3
Valfri 3 Valfri 3
Total 15 Valfri (minst 2 timmar) 2
Total 15

107032_3.jpg

Tänk framgång

Allison Williamson BS med huvudämne i kemi '13

”Ett av de enklaste måtten för framgång är att kunna säga att du älskar ditt jobb och ser fram emot att gå på jobbet på morgonen. Vissa människor kan inte säga det, men jag kan med full uppriktighet. Jag kan inte tacka mina ONU-professorer tillräckligt för hur väl de förberedde mig för att lyckas i arbetskraften. De överförde kunskap, råd och praktiska färdigheter, som hur man arbetar effektivt och säkert i labbet. ”

I gymnasiet utmärkte Allison Williamson sig i kemi. Hennes farbror, en biokemist i cancerforskning, visade henne att vetenskapen har potential att förbättra livskvaliteten. Allison bestämde sig för att göra kemi sin karriärväg. Vid ONU blev hon en grundare av kemiens honorära Gamma Sigma Epsilon. Hon var också aktiv i ONU : s kapitel av Studentmedlemmarna i American Chemical Society (SMACS). Denna grupp gav sina roliga möjligheter, som att hugga hela det periodiska bordet av pumpor och göra glass med flytande kväve. SMACS finansierade också sitt deltagande i den nationella konferensen för American Chemical Society där hon presenterade forskning. Idag är Allison en forskningskemist för Lubrizol Corporation i Wickliffe, Ohio, ett specialiserat företag som tillverkar tillsatser för användning i motoroljor, transmissionsvätskor, hydrauloljor, växellådor oljor och mer. Hon reser nationellt och internationellt till företagets anläggningar där hon problematiserar problem och ger stöd.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Läs mer

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Läs mindre