Read the Official Description

CAO minsta startpunkter 2016: 280 första omgången

Programbeskrivning:

Denna grundutbildningen (nivå 8) behandlar ett område med drama och teaterutbildning för närvarande inte tillgodoses på forskarnivå i Irland. Tillämpad teater anses vara studiet av drama och teater i en rad praktiska tillämpningar och icke-traditionella inställningar, inklusive men inte definieras av scenframträdande eller studiet av litterära texter. Samtida teater signaler att programmet kommer att hantera i stort sett med nuvarande och framväxande former av scenisk produktion och reception.

Detta program kommer att försöka formulera de samtida, varierade och ständigt föränderliga roller teater och dess utövare i samhället. Vid sitt hjärta kommer att vara begreppet ensemble, som är löst definierat, värderingar och understryker vikten av bruket av kollektivet. Idén om en arbetsgrupp i ett pro-socialt sätt teater kommer också att vara kärnan till detta program. Detta belyser engagemang med specifika platser och publik, och med tanken att teatern har en kärna samhällsfunktion och existerar inte bara som underhållning.

Detta program kommer att erbjudas i nära samarbete med Lime Tree Theatre, som ligger på campus. Genom vårt förhållande till Lime Tree, kommer studenter på programmet att utsättas för de bästa lokala, nationella och internationella praxis genom besökande företag, festivaler, etc., och från ingången av en rad gästföreläsare och praktiker.

Förkunskapskrav:

Inträde till programmet är i allmänhet genom ansökan via CAO systemet (MI001) Alla sökande måste uppfylla vid tidpunkten för inskrivning minimi behörighet vid universitetet i Limerick. Dessa är: Minst Grade C3 i två Högre nivå ämnen, och Grade D3 i fyra ordinarie eller högre nivå ämnen inklusive matematik>; Irländare eller annat språk; och engelska i Leaving Certificate (eller motsvarande erkänd *).

  • När det gäller irländska undersökningar följande accepteras som godkända motsvarigheter att uppfylla minimi behörighet för BA-programmet: National University of Ireland Studentexamen Certifikat, University of Dublin (TCD) Studentexamen, Nordirland skolor Examination rådet GCSE och GCE (avancerad nivå ) Kandidater kan uppfylla minimi och ytterligare behörighet från mer än ett sammanträde av Leaving Certificate.

Alternativa Matematik är acceptabelt att uppfylla minimi behörighet för endast BA. Det är inte tillgodoräknas för specifik ämne krav eller poäng ändamål.

Mogna sökande måste också lämna en mogen Sökande Kompletterande uppgifter Form direkt till kollegiet.

Program taught in:
Engelska

See 2 more programs offered by Mary Immaculate College »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
4 år
Heltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum