Ba i internationell företagsadministration - fokus på kommunikationshantering

SRH Hochschule Berlin

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Ba i internationell företagsadministration - fokus på kommunikationshantering

SRH Hochschule Berlin

Främja dina kommunikationsförmåga och starta din internationella karriär

Det finns många krav för kommunikationsexperter i dagens affärsverksamhet: De behöver inte bara ha kompetens inom sitt område utan måste också hålla sig i takt med digitaliseringen och kunna arbeta i en ständigt växande global miljö. På SRH får du en ledarutbildning och lär dig nödvändiga mjuka, sociala och språkliga färdigheter som är ett måste för en kommunikationschef.

Läs om hur du riktar in målgruppen och dina kunder för att planera framgångsrika kampanjer. Lär dig om rätt kommunikationsverktyg och använd dem i företagsprojekt och praktikplatser.

Baserat på grunderna för kommunikationshantering lär du dig att utveckla kommunikationsunderlag, hur man implementerar dem och hur man hanterar en kommunikationskris. Moduler som Copyright & Media Law och Communication & Campaign Planning hjälper dig att förstå den juridiska miljön och underlätta din budgetering och medieplaneringskompetens.

Innehåll, mål och kursstruktur

Efter att ha studerat sex terminer på heltid, tjänar du en kandidatexamen och får välgrundad kunskap inom ledningsområden som marknadsföring, personal och ekonomi. Du fördjupa dina kunskaper inom kommunikationsområdet och få en djup förståelse för företags kommunikation, PR och hantering av kundrelationer.

Dessutom främjar vi dina sociala, interkulturella och personliga färdigheter och erbjuder språklasser på tyska och spanska. Företagsprojekt och praktikplatser ingår i din läroplan och ger dig mycket verklig arbetslivserfarenhet.

Som företagsekonomisk examen är du i stånd att genomföra krävande uppgifter och ta ansvar inom ett brett professionellt område.

Kunskap, metoder, erfarenhet och personlighet

Professional, sociala, metodiska och praktiska färdigheter: tack vare den nyutvecklade läroplanen, ger vår studie program du med omfattande kvalifikationer. Den internationella profil vårt universitet och inter karaktär vår elevkår stärka din personlighet. SRH erbjuder idealiska förutsättningar för att frodas i en mångkulturell värld.

Karriärperspektiv

Den Kandidatprogrammet "International Business Administration, Focus on Communication Management" Ger grundläggande kunskaper om ekonomi och förvaltning medan man fokuserar på teoretiska och praktiska aspekter av kommunikationsindustrin. Denna examen förbereder proffs för företagets och ledningens utmaningar under 2000-talet. De förstår relationerna i ett internationellt sammanhang och är beredda att arbeta i ett antal avdelningar i olika branscher.

Starta din karriär precis efter att du har avslutat din examen

Under sina studier etablerar studenter kontakter med företag och skapar ett professionellt nätverk. Så snart de har examen kan de starta en karriär i ett multinationellt företag, en start, en innovativ medelstora företag, ett konsultföretag eller en offentlig institution.

Arbetsområden:

 • Corporate Communications
 • Kommunikationsrådgivning
 • (Online) Marknadsföring / Social Media Management
 • PR och media
 • E-handel
 • Event Marketing

Fortsätt en magisterexamen

Kandidatexamen i International Business Administration ger dig den idealiska bakgrunden till att starta ett masterprogram. I de engelskspråkiga masterprogrammen Entrepreneurship and International Management på SRH har du möjlighet att utöka din kunskap och förvärva de nödvändiga kvalifikationerna för ledarskap eller akademisk karriär och doktorand.

Tillämpning

Få din karriär påbörjad hos SRH Hochschule Berlin och ansöka om vårt internationella företagsekonomiska program. Här hittar du information om antagningskrav och dina nästa steg mot studier på SRH.

Du kan starta studier på SRH Hochschule Berlin på vintern eller sommarsemesterna. Vi accepterar applikationer på en rullande grund så bara ansöka online nu. Vi kommer noggrant att granska din ansökan och bjuda in till vår intervju om dina kvalifikationer uppfyller våra kandidatstudiekriterier. Tillämpning är gratis.

Behörighetskrav

Förkunskapskrav varierar beroende på utbildningsbakgrund och medborgarskap för kandidater. De grundläggande kraven är:

 • Allmän högskoleexamen (Abitur) eller Högskola för Tillämpad Vetenskaps behörighet (Fachhochschulreife)
 • Personlig / telefonintervju
 • Bevis på engelska språkkunskaper

Alla ansökningar granskas individuellt för att avgöra om de uppfyller antagningskraven.

Bevis på språkkunskaper

Följande engelska färdighetsprov accepteras:

 • TOEFL 87 ibt
 • TOEIC Listening / Reading 785, Speaking 160, Skrivning 150
 • IELTS (akademisk) 6,5 (minst 6,0 för varje färdighet)
 • CAE (betyg A, B eller C)
 • CPE (grad A, B eller C)
 • Pearson English Test Academic (PTE-A): 59 poäng

Kandidater med yrkesutbildning

Den som har en yrkesutbildning och flera års arbetslivserfarenhet måste passera en berättigande test för att bli antagen till universitetet.

Gör dig redo för en framgångsrik karriär i internationella företag och byråer

Kandidatprogrammet "International Business Administration, Focus on Communication Management" erbjuder en komplett affärsutbildning som gör det möjligt för dig att förstå hur ekonomin och de kommersiella och offentliga organisationerna arbetar. Det är särskilt viktigt att fokusera på kommunikationsområdet. Kursen ger teoretisk och praktisk kunskap inom kärnverksamhetsområden som ekonomi, personalhantering och lag och lägger särskild vikt vid företagsekonomi, PR och marknadsföring.

ämnesområden

Kandidatprogrammet "International Business Administration, fokus på kommunikationshantering" ger grundläggande kunskap om kunskap och teoretisk samt praktisk kunskap i internationella kommunikationer. Studenterna stärker sin interkulturella och internationella kompetens inom företagsprojekt och praktik.

Fördel: Verklig arbetslivserfarenhet

Under dina studier på SRH Hochschule Berlin får du gott om äkta affärsarbetslivserfarenhet. I studieprojekt med lärare och företrädare för företagen måste du ta itu med relevanta frågor om verkliga frågor. Under din praktik i ett företag har du redan chansen att göra kontakter inom branschen.

Fördel: Internationell orientering

SRH Hochschule Berlin är internationell. På vår campus möter du föreläsare och studenter från över 75 nationer! Vi tycker också om att tänka internationellt när det gäller innehåll. Under dina studier, kan du tillbringa upp till två terminer utomlands för att förbättra dina inter och språkkunskaper.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
 • Tysk
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Okt. 2018
Apr. 2019
Duration
Varaktighet
6 - 7 terminer
Heltid
Price
Pris
725 EUR
per månad.
Information
Deadline
Locations
Tyskland - Berlin, Berlin
Startdatum : Okt. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Apr. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Okt. 2018
Tyskland - Berlin, Berlin
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Apr. 2019
Tyskland - Berlin, Berlin
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan