Ba i humaniora

Doshisha University, The Institute for the Liberal Arts

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Ba i humaniora

Doshisha University, The Institute for the Liberal Arts

BA i Liberal Arts

BA i Liberal Arts Program på ILA representerar en kulmen av världsklass metoder för universitets de fria konsterna. Institutet kombinerar en privat nordamerikanska liberal arts college atmosfär och pedagogiska metoder med betoning på att bygga partnerskap mellan studenter och professorer i små interaktiva klasser undervisning i engelska. Eleverna utmanas att ta ansvar för sitt eget lärande, att utveckla en kritisk läskunnighet genom intensiv läsning, reflexion, skrift och diskussion. Institutet lärare utmanar eleverna att inte bara hitta intressanta svar, utan att formulera och ställa spännande frågor.

Även koncentrering i en av tre grupper-japanska samhället och global kultur, japanska Business i den globala ekonomin, eller japansk politik och globala studier-studenter uppmuntras att utforma sin egen unika fyraårig läroplan för utbildningen, välja från ett brett spektrum av klasser erbjuds via institutet, centrum för japanska språket och kulturen, liksom bokstavligen hundratals grund klasser som erbjuds i japanska vid andra fakulteter, till exempel, fakulteterna växlingar, samhällsvetenskap, ekonomi, handel, juridik, och Samhälle. Dessutom, som en Doshisha universitet grund, alla institutet studenter har möjlighet att anmäla sig till kredit tjäna kurser vid andra universitet i "Konsortiet av universitet i Kyoto", inklusive Kyoto University, Ritsumeikanuniversitetet, Kyoto Seika University och Kyoto Sangyo University.

Varje elev kommer att tillhöra någon av följande fakulteter brev, Samhällskunskap, juridik, ekonomi, handel och Policy Studies; Men alla elever i detta institut, oavsett vilken fakultet de tillhör, kommer att ha samma läroplan speciellt utformad för de fria konsterna program.

Universitetet scheman klasser beroende på terminen systemet, med två vanliga terminer (våren och hösten). Varje termin består av 15 veckor, följt av slutprov (se även: Academic Calendar sida). ILA studenter kan komma in i programmet antingen våren eller hösten.

Curriculum Outline

Studenter i detta fyraåriga utbildningsprogrammet välja en av tre koncentrationer: Humaniora och Human Sciences, Business and Economics, eller politik och Samhälle. Alla studenter börjar med att studera grundkurser, där de behärskar de metoder och färdigheter forskning krävs för jämförande analys. De designar sedan sitt eget individuellt läroplan genom att välja kurser över disciplinerna baserat på deras intressen.

Eleverna kan ta avancerade kurser i deras koncentration där de få fördjupad kunskap avseende specifika områden:

Humaniora och humanvetenskaperna (det japanska samhället och Global kultur)
Business and Economics (japanskt företag och den globala ekonomin)
Politik och Policy Studies (japanska politik och globala studier)

Eleverna kan välja att specialisera sig inom det valda koncentration eller kombinera kurser över fälten, från de klasser som erbjuds på engelska på ILA, liksom i japanska och engelska hela universitetet.

Eleverna kan också ha möjlighet att tillbringa ett år utomlands på ett av Doshisha många partneruniversitet över hela världen. Medan du tar akademiska kurser, kan eleverna studera japanska språket på alla nivåer.

heitcurric

grundkurser

 • Akademiska och forskning kompetens
  • Bibliotek Forskning Skills
  • Introduktion till Informationssystem
  • Akademiska presentationer och debatt
  • akademiskt skrivande
  • Matematiska metoder för samhällsvetenskap
  • Introduktion till Asian Philosophy and Thought
  • Introduktion till sociala, politiska och ekonomiska tänkandets
  • Introduktion till filosofi och etik
  • Introduktion till kvalitativa forskningsmetoder
  • Introduktion till kvantitativa forskningsmetoder
 • Förstå Japan och Kyoto
  • grundläggande japanska
  • Communities of Practice i Japan
  • Japanska frågor och ämnen
  • Introduktion till Kyoto
  • Doshisha och kristendom
  • Japans geografi
  • Natur och miljö i Japan
  • Religion i Japan
  • Att förstå och uppleva arbete i Japan

Humaniora och Human Sciences - det japanska samhället och Global Culture

Studenter som klasser i denna koncentration kommer att studera ett brett spektrum av ämnen och frågor som bestämde sig för att besvara dessa fyra kärnfrågor.

Bland ämnena finns: migration; bildandet av individuella och gruppidentiteter; skapande och underhåll av samhällen och sociala nätverk; nya former för kommunikation och civila insatser; utvecklingen av kulturella system och begrepp nation; framväxten av globala ungdomskulturer och globala identiteter; påverkan av nya medier och regionala kollektiv; fördelningen av klassystem och nya divisioner i det globala samhället; påverkan av tekniken på individer och deras kollektiv; den psykologiska kraften i synliga och osynliga gränser; rötter etniska och religiösa konflikter; kraften av symboler i samhället och vardagslivet; byggandet av den japanska tidigare och nuvarande

Business and Economics - Japanskt affärs och den globala ekonomin

Belyser lokala och regionala japanska affärsmetoder mot bakgrund av en allt mer integrerad världsekonomi, kurser i denna koncentration ge studenterna en stark grund i de centrala delarna av samtida affärsmetoder, samtidigt som man främjar utvecklingen av bredden och djupet i förståelsen som är kännetecknande för en liberal arts grad. Grund- och fortsättningskursen introducera studenterna till redovisning, ekonomi, finans, marknadsföring, och teorier med hjälp av illustrationer från Japan.

I avancerade kurser, studenter har möjlighet att tillämpa sina kunskaper i ett internationellt sammanhang. Studenter som har koncentrerat sina studier i näringslivet och ekonomi är bekväm med både kvalitativa och kvantitativa metoder för analys, ger dem möjlighet att använda praktiskt resonemang för att lösa de utmaningar som de ställs inför i sina jobb och vardag.

Politik och Samhälle - japanska politik och globala studier

Svaren på dessa frågor dominerar varje aspekt av våra liv. I vår komplexa och ömsesidigt beroende värld, ansvariga politik kräver diskurs, bred medborgarmedverkan och lyhörda ledarskap. För detta ändamål, främjar politik och Policy Studies Koncentration kritisk analys av politik och den allmänna ordningen, med både Japan och en jämförande fokus.

Denna koncentration utrustar eleverna med verktyg för att rama viktiga frågor; genomföra teoridriven forskning; ge evidensbaserade svar; skriva klart och övertygande; och delta i livliga diskussioner. När teori och systematisk empirisk analys kör målmedveten analys betydande insikter för våra samhällen och för världen fram.

antagning Policy

På ILA vet vi att det skulle vara enkelt att basera vår inresepolitik på kvantifierbara kriterier. Men kräver vår pedagogiska uppdrag att innan vi erkänna en sökande vi upptäcker hur personen kan bidra till och dra nytta av den livliga, akademiska, sociala och extracurricular aktivitet vid Institutet och universitetet. Av denna anledning ber vi varje sökande att lämna in en rad dokument som hjälper oss att välja varje inkommande kohort av studenter. Inom den större universitet, är ILA elevkår små (ca 200 elever fördelat på fyra år, med ytterligare studenter i våra klasser från andra avdelningar och program över 29.000-elev University).

ILA är dedikerade till att skapa en gemenskap av studenter som alla åtagit sig att ett tvärvetenskapligt, humaniora program för grundutbildning som är unik i sitt globala utsikterna och lokala sammanhang. För att uppnå detta, vi ser särskilt för följande kvaliteter i våra sökande:

 1. språkkunskaper som möjliggör en effektiv självuttryck i både tal och skrift former;
 2. en kritisk läskunnighet som möjliggör både självständigt tänkande och ifrågasättande av antaganden;
 3. en mångsidig bakgrund med en mängd pedagogiska och sociala erfarenheter;
 4. mognad att ta ansvar för akademisk utbildning och livet i en ny miljö,
 5. intellektuell nyfikenhet att reflektera över globala frågor genom den lokala lins Japan.

ILA förutsätter att alla sökande har en utmärkt gymnasiet rekord. Men över och bortom en hög GPA och enastående standardiserade examen poäng (vanligtvis antagna till ILA har en IB poäng 32 eller högre, SAT poäng av åtminstone 1650, eller tre GCE A nivåer), viktigast vi ser för sökande som visa en passion för humaniora program med en tydlig och stark potential för att bidra till den intellektuella och sociala livet i institutet.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Apr. 2019
Duration
Varaktighet
4 år
Heltid
Price
Pris
4,207,000 JPY
2017 Entry
Information
Deadline
Locations
Japan - Kyoto, Kyoto Prefecture
Startdatum : Apr. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Apr. 2019
Japan - Kyoto, Kyoto Prefecture
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan