Läs den officiella beskrivningen

BA i Digital film och TV

BA Digital film och TV (DFTV) program som leds av Adam McIlwaine är för människor som brinner för konst och hantverk av filmskapande. Det har snabbt byggt upp ett betydande anseende i branschen och som fungerar som en katalysator och fokus för konstnärligt samarbete inom konservatoriet.

Vi ger en rik och utmanande miljö för ambitiösa studenter som är angelägna att utveckla sina färdigheter till den högsta nivån och som har potential att påbörja nya idéer och format för film och TV.

Film är ett kollaborativt medium och här hittar du alla resurser du behöver till hands. Ingenstans i Storbritannien ger de olika discipliner som vi gör på den här nivån.

Du kan arbeta med skådespelare, kompositörer, regissörer, dansare och musiker, samt natursköna konstnärer, scenansvariga och tekniker. Allt du behöver för att göra stora arbete för skärmen är just här, och du kan samarbeta med hela spektrat av scenkonster.

Den DFTV har omfattande bransch länkar på de högsta nivåerna. Våra elever befinner sig regelbundet delta i stora produktioner och mästarkurser samt expert undervisning från branschens utövare på en nästan daglig basis.

Vi hjälper dig att utveckla dina idéer och din kreativitet, och du kan finslipa dina färdigheter inom bland annat manus, foto, produktionsledning, redigering, eller ljudinspelning.

Under de senaste tio åren har våra elever har vunnit och nominerats till en rad utmärkelser, däribland BAFTA-utmärkelser och Kungliga Television Society Awards och vårt arbete har visats i filmfestivaler över hela världen.

Våra studenter kan nu hittas på BBC, STV, på stora film-och tv-produktioner, eller styra och skriva sina egna filmer. Andra som vill bygga på sin erfarenhet här har gått vidare till vidare utbildning på ett antal institutioner, inklusive till National Film and Television School.

Vårt förhållningssätt till utbildning skiljer sig mycket från de traditionella tekniska utbildningar. Vikten av film-och TV-teori och historia är inbäddad i sitt praktiska arbete och vice versa från allra första början. Denna helhetssyn grunder eleverna i behov av att titta på och analysera för att skapa till högsta standard.

Skärmen Innehåll utveckling är också utforskas i en studerandes tre år lång resa i DFTV. Utvecklingen av korta formulär skript och innehåll för tv inklusive barn-TV är avgörande i en sektor där idéerna är de mest värdefulla valuta.

Den DFTV Programmet samarbetar med många organisationer som BBC Skottland, Progressive Broadcast Hire, Dumbarton Studi. Vi har även professionella utövare från alla discipliner som arbetar med våra elever på en daglig basis.

Studenterna arbetar med projekt i hela sitt treåriga examen flyttar från mikro byxor (90 sek) för att fullt realiserade kortfilmer (max 20 min). Filmerna realiseras på bandbaserad, DSLR-och RED kamerasystem samt redigeras på AVID. Alla produktioner mentor av praktiker och utgör en viktig del av en elevs examination.

Kursupplägg

År 1: Du kommer att lära dig de tekniska färdigheter, tillsammans med de inledande delarna av manus och TV-innehåll generation. Under ditt första år kommer du även att utveckla dina tekniska kunskaper och kreativa medvetenhet som kulminerar i ett enskilt projekt, som kommer att innebära att skriva och regis tre minuters kortfilm.

År 2: Du kommer att arbeta med RED Epic kamerasystem som du blir en mer kreativ utövare. Du kommer att fortsätta att skriva och lära sig att styra. I år kommer du att välja en specialisering från foto, postproduktion, ljudinspelning eller producera. Ditt projekt är en 90 andra film för festival underkastelse.

År 3: Du kommer att finslipa dina tekniska kunskaper till en mycket specialiserad och professionell nivå, fungerar självständigt och som en viktig teammedlem. Du kommer att generera sofistikerad kreativt innehåll och förhandla om din roll som specialist läkare. De examensarbeten väljs i en konkurrensutsatt process och filmade med hjälp av RED Epic.

Behörighet

  • Skotska Highers - 3 pass (grad C eller över)
  • A Levels - 2 passerar
  • International Baccalaureate - minst poäng av 24 med 3 individer på högre nivå

Vi erbjuder en flexibel inställning till studenter som läser Highers över mer än ett läsår och / eller som uppnår sina kvalifikationer i mer än ett sammanträde.

Entré till konservatoriet bygger på talang, möjligheter och förmåga, kommer därför hänsyn tas till relevant erfarenhet som bedöms kompensera för traditionell utbildning. Vi accepterar en rad olika kvalifikationer, inklusive internationella meriter. Om du vill kontrollera lämpligheten av din kompetens / erfarenhet, vänligen kontakta oss (dramaadmissions@rcs.ac.uk).

English Language

Språket i studien är engelska. Sökande vars första språk är engelska kommer att krävas för att styrka kunskaper i engelska inte. Vi accepterar International English Language Testing System (IELTS).

IELTS - 6.5 med minst poäng av 5,5 i varje komponent

Program undervisas på:
Engelska

Se 4 fler kurser från Royal Conservatoire of Scotland »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Aug. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
1,820 GBP
- Skotsk / EU-studenter
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Aug. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum