BTech i maskinteknik

Allmänt

Programbeskrivning

BTech i maskinteknik

Avdelningen för maskinteknik ståtar med rikt integrerade läroplanen för utbildning och forskning för sina studenter. Institutionen erbjuder BTech, MTech, BTech-M. Tech (dubbel examen) och forskarutbildning i Maskinteknik.

Våra grundutbildningar kombinerar en bred utbildning inom ingenjörsvetenskap med en stark grund i kvantitativa, problemlösning, design och kommunikativ förmåga. Genom att betona både analytiska och kreativa metoder, ger Maskinteknik avdelningen eleverna de breda kunskaper som de behöver för att uppnå sina mål - oavsett om det innebär att arbeta som ingenjör, grunda ett bolag, fortsätter till forskarutbildning och forskning, eller gå till en yrkesskola för att studera medicin, affärer, eller lagen.

Eleverna har en mängd olika möjligheter för att undersöka ett brett spektrum av forskning inom många områden av mekanisk såsom Thermal, Industri, produktion, design bil etc. En stor del av forskningen bedrivs inom institutionen, men många projekt genomförs i samarbete med andra avdelningar och centra på campus, samt med andra FoU-institutioner och nationella laboratorierna i landet och utomlands. Fakulteten, studenter och personal författare många forskningspublikationer årligen i ledande nationella och internationella tidskrifter och konferenser. Flera av fakulteten är stipendiaten av olika nationella tekniska samhällen och ledamöter i tekniska organ och har fått erkännande i form av nationella och internationella utmärkelser. De alumner och personal i denna avdelning intar höga positioner inom institutioner för högre utbildning, forskningslaboratorier och industrier i Indien och utomlands. Maskinteknik fakulteten fortsätter att utforska nya forskningsområden och utveckla nya kurser. Några av de områden där fakulteten avdelningen har kommit ut är MEMS, Solar Thermal Power, Robotics, Flames & Combustion etc.

Översikt

Det kommer att bli ett traditionellt program som leder till kandidatexamen i maskinteknik, med en möjlighet att få specialisering inom följande områden som per valet av studerande:

  • ƒ Thermal Engineering
  • ƒ Maskinteknik Design
  • ƒ Industri-och produktionsteknik
  • ƒ Mobile Engineering

Några framträdande dragen i programmet

  • Student inskrivna för detta program kommer att få kandidatexamen i maskinteknik efter avslutad utbildning, men han / hon kommer också att ha en möjlighet att få ovanstående examen tillsammans med intyg om specialisering inom någon av ovanstående strömmar enligt deras val och önskemål .
  • För att få B. Tech Maskinteknik med inriktning skall studenten måste ta fyra valfria (DE-I-DE-IV) i sjunde och åtta terminer från samma ström av specialisering och han / hon kommer att göra sista år Större projekt i samma område.
  • Om studenten önskar att bedriva B. Tech i maskinteknik (utan specialisering) då är han / hon fri att ta valfria i sjua och åtta termin från någon erbjöd ström som nämns ovan, och det kommer inte finnas några begränsningar när det gäller området för sista året Major projektet.
Senast uppdaterad Jun 2014

Om skolan

Engineering is the application of physical principles to the solution of problems and requires the skills of numeracy, creativity, ingenuity and practicality. Engineering is a wide – ranging professio ... Läs mer

Engineering is the application of physical principles to the solution of problems and requires the skills of numeracy, creativity, ingenuity and practicality. Engineering is a wide – ranging profession in which your will use your design and mathematical skills to benefit society and the environment. Läs mindre