BSc i gastronomi och kulinarisk konst

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Grundutbildningen Gastronomi och Matlagningsprogram är utformad för studenter som strävar efter att driva en professionell karriär inom kulinarisk konst och mattjänster. Denna fyra (4) årskurs är integrerad med Restaurangledning och är en av sitt slag i Turkiet. Programmet ger en solid baslinje med grundläggande kurser om kulinariska konster, följt av ett berikat utbud av kurser på avancerad gastronomiteknik; och introducerar senare studenter till restaurangförvaltning. Under sin 4-åriga studieperiod kommer studenterna att lära sig kulinariska världens hemligheter och få praktisk erfarenhet genom att lägga sin teoretiska kunskap i praktiken i tillämpade kurser.

Gastronomi- och kulinariska konceptet har ett exklusivt partnerskap med Le Cordon Bleu International och dra nytta av Le Cordon Bleu Internationals etablerade tradition av kulinarisk expertis och träning. Studenterna tar kurser i kulinariska konster i programmet under ledning av Le Cordon Bleu Chef Instructors, som levererar Le Cordon Bleu-tekniker med hjälp av Le Cordon Bleu-undervisningsmaterial.

Grundutbildningen Gastronomi och Kulinarikprogram strävar efter att bekanta studenterna med affärslivet genom kulinariska utställningar och seminarier samt sommarutbildningar under hela sin 4-åriga studieperiod. Våra studenter är skyldiga att slutföra 1200-timmars obligatorisk praktik genom att arbeta 75 arbetsdagar under sommarperioden för sina senare och yngre år. Praktikplatser utförs på nationella eller internationella livsmedels- och dryckesföretag, välrenommerade restauranger, fyra eller femstjärniga hotell, förstklassiga semesterorter, flygbolag eller kryssningsfartyg.

Programmet syftar också till att inleda entreprenörskap bland studenter genom att lägga särskild vikt vid hur man planerar, startar, utvecklar och hanterar en mat- och dryckesverksamhet. Programmet kommer att erbjuda studenterna ett brett utbud av kurser om grunderna för gastronomiska metoder, bakning och bakverk, "à la carte" livsmedelsproduktion och kall buffé på kulinariska konster sidan, samtidigt som studenterna utsätts för kurser om restaurangförvaltning, personalhantering, service marknadsföring, redovisning, ekonomi, beräkningsmetoder och ledarskap på ledningssidan. Studenterna får också möjlighet att få expertis och använda de föredragna och rekommenderade mjukvaruverktygen i branschen.

Tillämpade kulinariska kurser kommer att levereras på fem olika områden, inklusive ett fullservice restaurangkök, ett gastrauditorium, ett huvudsakligt kök, ett kök med flera ändamål och ett konditorivaror, för första gången i Turkiet. Våra studenter kommer att laga olika rätter från hela världen och tjäna dem till gästerna i vårt 80-personiga bankettrum och 110 personer restaurang med Bistro, Fine Dining och PDR-alternativ.

Eftersom programmet Gastronomi och kulinariska koncept strävar efter att ge studenterna både teoretisk och tillämpad utbildning erbjuds studenterna en robust multimediabaserad instruktion som är strukturerad med ett brett utbud av obligatoriska och valfria kurser berikade med fallstudier och sektorsprogramvaruverktyg samt ett interaktivt simuleringsprogram, projekt och praktikplatser som syftar till att utveckla elevernas praktiska färdigheter.

Gastronomi- och kulinariska konceptet kan också skryta med sin fakultet med stor internationell och akademisk erfarenhet. Med sin exceptionella fakultet strävar programmet efter att förbereda akademiker som har den kompetens som krävs för att starta egen verksamhet eller tjäna som kockar och ta ledningspositioner i internationella hotellkedjor, elitrestauranger eller professionella livsmedelsproduktionsinstitut.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates ... Läs mer

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates stand out and be one step ahead of others, Özye?in offers an innovative education model that adds value to its students. Özye?in University’s primary mission is to prepare its students to be resourceful graduates in the world of business, making sure that they know more than one foreign language, acquire new skills through social activities, continuously develop themselves, expand their global vision before graduation through international internship or exchange programs, and always be at the service of society. Läs mindre