BSc (Hons) i petroleumsteknik och gasteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Uppdrag

Uppdraget av Petroleum- och naturgasingenjörsavdelningen är att utbilda eleverna för att utöva sitt yrke inom borrning, produktion och reservoarteknik för underjordiska fluidresurser i olja och gas och för att främja kunskap och teknik som ligger till grund för petroleum teknik samt för att hitta lösningar på nationella, internationella, samhälleliga och miljöfrågor relaterade till petroleumindustrin. Arbeta med Storbritannien och Globala partners för att erbjuda internationella och nationella möjligheter för studenter att utveckla sin kunskap och entreprenörskap och bidra till samhällsutveckling.

Utmärkande funktioner i programmet

BUE levererar program baserade på den brittiska filosofin för utbildning. Detta resulterar i program som är mycket fokuserade på studenten snarare än de som levererar materialet. Kandidater från brittiska program uppvisar vanligtvis:

 • förmågan att tänka kreativt och med starka problemlösningsförmåga
 • nyckelnycklar på hög nivå och överförbara färdighetssätt
 • förmågan att självständigt upprätthålla en hög nivå av professionell och ämnesspecifik kompetens (ofta genom CPD);
 • teknisk kompetens;
 • förmågan att konceptualisera problem på hög nivå (dvs för att se den stora bilden);
 • flitiga och etiska arbetsmetoder
 • förmågan att arbeta både självständigt och som en del av ett lag
 • flexibilitet och förmåga att tillämpa sitt ämne specifikt utanför sin egen.106984_libraryinside3.png

Dessutom erbjuds detta program både med en lokal och brittisk smak som ger studenterna möjlighet att uppskatta nationella och internationella perspektiv på många aspekter av yrkeslivet. Detta inkluderar ledningsteknik, företagskultur, rättsliga ramar och standarder. Programmet är utformat för att ge en solid grund till dem som söker en framtida karriär inom petroleumsteknik och gasteknik och svarar på samhällets växande behov när det gäller både energiresurser och petroleumindustrin. Tonvikten läggs på naturgasindustrin och relevant teknik. Efter de senaste gasupptäckterna i Egypten, särskilt i Medelhavet, kommer ingenjörer som är kvalificerade på detta område att kunna hjälpa till med att utveckla landets växande behov på detta ekonomiskt levande område.

Utöver dessa egenskaper valideras petroleumstekniska programmet av ett brittiskt universitet (i linje med QAA och benchmarkutlåtanden från yrkeshögskolan).

Programmets mål

Den BIng (Honours) i petroleumsteknik och gasteknik syftar till att

 1. Erbjuda ett hedersexamen inom områdena petroleumsteknik och naturgasteknik.
 2. Ge högkvaliterade akademiker till sektorn både inom Egypten och internationellt.
 3. Producera kandidater med en profil som innehåller en stark akademisk bakgrund inom petroleumsteknik och gasteknik kombinerad med de analytiska, tekniska och professionella färdigheter som krävs för att fungera framgångsrikt inom industrin.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

BUE is Egypt’s major university delivering British Higher Education with students graduating with both Egyptian and UK degrees. It is the largest face-to-face provision of British Transnational Higher ... Läs mer

BUE is Egypt’s major university delivering British Higher Education with students graduating with both Egyptian and UK degrees. It is the largest face-to-face provision of British Transnational Higher Education in the Middle East, leading in Educational Quality, the Student Experience, and Research and Enterprise. Läs mindre