BSc (Hons) i Matlagning
Sunway University
Nyckelinformation
Campus läge
Shah Alam, Malaysia
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
3 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
USD 27 273
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
BSc (Hons) i Culinary Management integrerar erfarenhetslärande med akademisk rigor för att förbereda dig för den konkurrenskraftiga matindustrin.
Från praktiska kulinariska färdigheter tillsammans med ledarskap och ledarskap kommer detta 3-åriga program att ge studenterna en utmaning att utmärka sig i denna professionella bransch. Genom föreläsningar, demonstration, arbetsbaserat lärande och praktiska erfarenheter kommer studenterna att bli utsatta för teknikerna för kvalitetsmatberedning och presentation. På affärssidan garanterar kurser som marknadsföring, kommunikationsförmåga, hantering av människor, småföretag och kvalitetshantering att studenterna är väl avrundade för att möta industrins krav.
Grundläggande praktisk branscherfarenhet kommer att fås genom en 18-veckors praktikplats. Denna examen är ackrediterad av Le Cordon Bleu och efter att programmet har slutförts tilldelas akademiker två certifikat; en från Sunway University och en annan från Le Cordon Bleu, en ledande institution inom kulinarisk konst och gästfrihet.
intag
Januari, april och augusti
Varaktighet
3 år (heltid)
Karriärmöjligheter
- Direktör för mat och dryck
- Restaurangägare / Entreprenör
- Kock de Cuisine / Executive Chef
- Kökschef
- Matskrivare / kritiker
- In-flight Food Manager
- Corporate Chef
moduler
- Redovisning för beslutsfattande
- Grundläggande Culinary Operations
- Dryckesstudier
- Principer och tekniker för bakning och bakverk
- Business of Tourism & Hospitality
- Intermediate Culinary Operations
- marknadsföringsprinciper
- Engelska för turismstjänstindustrin
- Livsmedelssäkerhet och sanitet
- Grundläggande restaurangoperationer
- Avancerade kulinariska tekniker
- Avancerat bakverk
- Mat och kultur i Malaysia
- Mat & näring
- Mat Supply Chain Management
- Mängd matproduktion
- Kvalitetshantering
- Mat & Dryck Management
- Forskningsmetoder för gästfrihet
- Kommunikationsfärdigheter
- Företagsstatistik
- Hospitality Facilities Development and Management
- Hantera människor i gästfrihetsbranschen
- Small Business Venture
- Forskningsrojekt
- Praktik
Ingångskrav
- STPM: Genomsnittlig C eller CGPA 2,0 (min 2 huvudmän)
- En nivå: minst 8 poäng
- Australsk matrikulär: ATAR 55
- Kanadensisk matrikulering: 55%
- MUFY: 55%
- Sunway Foundation in Arts: CGPA 2.0
- Sunway Foundation i Science and Technology: CGPA 2.0
- UEC: Maximalt 28 poäng från 5 personer (alla Grade Bs)
- IB: Slutfört med minst 24 poäng (exklusive bonuspoäng)
Galleri
Antagningar
Läroplan
Programmets struktur
År 1
- Redovisning för beslutsfattande
- Grundläggande kulinariska operationer
- Dryckesstudier
- Principer& Tekniker för bakning& bakverk
- Affär av turism& gästfrihet
- Mellanliggande kulinariska operationer
- Principer för marknadsföring
- Engelska för turism serviceindustrin
- &Sanitet för livsmedelssäkerhet
- Grundläggande restaurangverksamhet
År 2
- Avancerade kulinariska tekniker
- Avancerat bakverk
- Mat& Kultur i Malaysia
- Mat& Nutrition
- Hantering av livsmedelskedjan
- Kvalitetshantering
- Hantering av livsmedel och& drycker
- Forskningsmetoder för gästfrihet
- Kommunikation Färdigheter
- Branding och kampanjer
- Utveckling av hållbar turism
- HANTERING AV MÖSS
År 3
- Hantera människor i besöksnäringen
- Småföretag Venture
- Forskningsprojekt
- Praktik
Valfria ämnen
Valfri 1: (välj valfri 1 i år 2 eller år 3)
- Vin Studier
- Intäkter och Vinst Management
Valfri 2: (välj valfri 1 i år 2 eller år 3)
- Intäkter och Vinst Management
- Branding och kampanjer
Ytterligare MOHE obligatoriska Allmänna Studier
för lokal student
- Värdering av etik och civilisation
- Filosofi och aktuella frågor
- Gemenskapen Projekt
- Bahasa Kebangsaan A (gäller studenter som inte satt för SPM eller inte fick en kredit i SPM Bahasa Melayu)
för International Student
- Malajiska språket för kommunikation 2
- Värdering av etik och civilisation
- Gemenskapen Projekt
Karriärmöjligheter
Karriärmöjligheter
- Direktör för mat och dryck
- Restaurangägare/Entreprenör
- Kökskock/Executive Chef
- Kök chef
- Food Writer/Kritiker
- Food Manager under flygning
- Företags kock