BSc (Hons) IT-ledning för företag

Allmänt

Programbeskrivning

Utvecklad i samarbete med ledande globala Blue Chip-arbetsgivare och syftar till att skapa den "ideala examen" vars färdigheter spänner över det utmanande mellanområdet mellan företag och IT.

Du kommer att lära dig tillämpningen av teknik på den moderna arbetsplatsen inom olika branscher. Allt vi gör på ITMB-graden är inriktat på tillämpning av praktik, så att du kan förstå de verkliga utmaningar som branschen står inför.

Följande kurser är tillgängliga:

grad titel

Varaktighet

UCAS-kod

BSc (Hons) Informationsteknologi Management för företag

3 eller 4 år

GN51

BSc (Hons) IT-management för företag med industriell erfarenhet

3 eller 4 år

GN5C

Kurshöjdpunkter

  • 100% av ITMB-studenterna uppnådde en grundnivå eller högre utbildning mellan 2015-18.
  • Kursen har utvecklats med över 60 Blue Chips-arbetsgivare inklusive Credit Suisse, Hewlett Packard, IBM, Microsoft och SAS.
  • ITMB-placeringsstudenter beordrade den högsta genomsnittliga placeringslönen 2019-20 på 19 300 £.
  • Ingen tidigare teknisk erfarenhet krävs för att gå med i programmet - endast en passion för att utnyttja innovation och kreativitet för att förbättra hanteringen av IT.

128189_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgFörväg / Unsplash

Vad ska jag studera?

Projektarbete integrerar affär och IT genom ITMB-graden. Vårt nuvarande första års integrativa teamprojekt stöds av Credit Suisse och kommer att pröva dina kunskaper i utvecklingen av en applikation för att lösa ett verkligt affärsproblem. Förutom att studera grundläggande kurser inom IT studerar du kurser i marknadsföring, ekonomi och arbetspsykologi. I slutet av ditt första läsår kommer du att ha presenterat ditt teamprojekt för arbetsgivare vid två arbetsgivarutställningar och deltagit i färdighetssessioner levererade av företag som KPMG, Deloitte och Bank of America.

Under ditt andra år studerar du affärsanalys, digital strategi, design av användarupplevelse och dataanalys. Vårt nuvarande andraårsprojekt stöds av Proctor och Gamble, där du får i uppdrag att genomföra ett årligt teamkonsultprojekt, vars resultat kommer att presenteras för arbetsgivarna i slutet av båda semestrarna.

Valfri arbetsplats erbjuder verklig erfarenhet av innovativa organisationer. Tidigare ITMB-studenter har slutfört placeringar med bland annat Morgan Stanley, Credit Suisse, Deloitte, PWC, IBM, Microsoft, Vodaphone, Medallia och Bank of America.

Ditt sista år ger en fördjupad bild av big data och affärsanalys, IT-risk och arkitektur. Du får praktiska färdigheter i design och tillämpning av affärs-IT-arkitekturer genom en kärnenhet utvecklad med IBM, som tillämpar en fallstudie från den globala teknologigiganten. Du kommer också att genomföra ditt eget forskningsår.

Vad säger våra elever?

”ITMB var det perfekta sättet att komma i kontakt med arbetsgivare från olika företag i Storbritannien. Det var också en riktigt bra kurs när det gäller att få en praktik - 90% av oss slutförde en placering under tredje året vilket var bra när det gäller att utveckla teamarbete och hur jag presenterade mig själv. Dessa fyra år har varit den bästa upplevelsen i mitt liv - jag har vuxit mycket som person och kan interagera med olika kulturer. ”

Ioana Marinescu, BSc ITMB-examen som nu arbetar för Microsoft

Graduate karriärmöjligheter

Nyligen utexaminerade ITMB arbetar för Amazon, Bank of America, Credit Suisse, Deloitte, IBM, JP Morgan, KPMG och Procter & Gamble som affärsanalytiker, dataanalyskonsulter, IT-projektledare, IT-strategikonsulter och webbhanteringskontonchefer.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK.

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Läs mindre