BSC - kandidatexamen i matematik

Allmänt

Programbeskrivning

BSC - Bachelor of Mathematics

&nbsp

Organisationen av detta ämnesområde är så flexibel som möjligt, med hänsyn till de särskilda aspekter av undervisningen i matematik, den inre logik som avgör till stor del den ordning i vilken begreppen skall uppvisas.

Det blir olika utbildningar och möjligheten att åter din riktning sent på kursen och erbjuder en mycket solid grund av teoretiska grundprinciper som kommer att vara avgörande i framtiden. Studenter som förutser examen i samhälls-livet kommer att kunna hitta i det här programmet undervisning som är anpassad till deras särskilda planer genom att välja ett antal pedagogiska enheter som är mindre teoretisk, men täcker ett spektrum av kunskap som är bredare eller inriktad mot tillämpningar.

&nbsp

&nbsp

Möjligheter

Ytterligare studier


- Magisterexamen eller teknisk skola.

- Förberedelse för en konkurrenskraftig examen för rekrytering till en offentlig position: Capes i matematik i synnerhet, men också träder i IUFM för att bli en lärare eller administrativ konkurrens examen.

Professionell integration

- Bank sektorer, i försäkrings-eller industri.

&nbsp

Organisation

Erhålla kandidatexamen i matematik kräver validering av 180 hp, nämligen 60 poäng per år (L1, L2 och L3) och kontrollen av följande villkor:

- Minst 90 högskolepoäng ska motsvara kärnan TUS i matematik.

- Minst 30 högskolepoäng ska motsvara den ursprungliga TUS (kemi, elektronik, datalogi, mekanik, fysik, etc), varav 12 ska vara L2.

- Minst 6 poäng ska motsvara språket TUS.

- Minst 6 och högst 24 poäng ska motsvara metodik, projektledning, integration i yrkeslivet, vetenskaplig eller allmän kultur TUS.

Nivå L2

Läroplanen består av följande TUS:

Period 1 (30 hp):

- 12 ECTS: serier och integraler

- 6 ECTS: aritmetiska

- 6 ECTS: initial TU

- 6 free ECTS: till exempel, TU språk TU och vetenskaplig kultur

Period 2 (30 hp):

- 6 ECTS: funktioner av flera variabler och flera integraler

- 6 ECTS: kvadratiska former och geometri - 6 ECTS: sannolikheter och elementära statistik eller diagram och kombinatorik

- 6 ECTS: initial TU

- 6 ECTS: TU i matematik eller inledande TU eller 6 gratis ECTS

&nbsp

L3

Ämnesområdet finns fem möjligafokusområden.

- Med fokus på algebra, analys, digital analys eller sannolikheter är avsedd för studenter som vill fortsätta att göra en magisterexamen. De algebra och analys program rekommenderas för dem som planerar att förbereda sig för agrégation * examen efter ett år av en magisterexamen.

- En av de fokusområden är utformad för studenter som vill stanna vid nivå licens för att förbereda sig för Capes examen eller ingå yrkesverksamma liv.

Långa distansutbildning erbjuds också för nivå L2 (i samarbete med CNED) samt för nivå L3. Den är avsedd för alla studenter som inte kan ta kursen på plats (studenter Grandes Ecoles, som arbetar studenter, de omstart studier, etc.).

Kvällskurser erbjuds också.

&nbsp


Målinriktade offentliga

Studenter som har en BAC S och efter att ha inhämtat de 60 ECTS i en första-års-licens (L1) med matematik som huvudämne. Till exempel L1-MIME-programmet (matematik, datavetenskap, mekanik, elektronik) av integrationen cykeln vid UPMC. Studenter som har gjort ett eller två års förberedande klasser för Grandes Ecoles kan komma på nivå L2 eller L3 efter ansökan har prövats. Studenter som önskar att ändra riktning av sina studier efter att ha misslyckats i PCEM och efter ansökan har undersökts. 

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella ... Läs mer

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella renässans, med en berömd bibliotek och ett träningscenter för präster. Denna skola, som grundades av Guillaume de Champeaux i 1109, spelade en viktig roll i den intellektuella skumbildning av Quartier Latin i flera århundraden. Grammatik, retorik, dialektik, musik, aritmetik, geometri, astronomi och även teknik var alla undervisade där. Efter revolutionen, var platsen ockuperad av olika lager, då det "Halle aux Vins", innan de återintegreras i en värld av forskningen som en del av Naturvetenskapliga fakulteten vid universitetet i Paris 1959. Under André Malraux ledning var beslutet om Albert projektet och tornet gjorde 1963.Och nio hundra år senare, fortsätter UPMC strävan efter kunskap av högsta rang i hjärtat av Paris. &nbsp&nbsp Fakulteter och institutioner UPMC består av sju avdelningar och fakulteter: kemi, teknik, matematik, medicin, fysik, biovetenskap, geovetenskap, miljö och biologisk mångfald. Här ligger också en teknisk skola - Polytech 'Paris UPMC, Paris Astrophysics institutet, Henri Poincaré institutet och 3 marina stationer på Roscoff, Banyuls och Villefranche-sur-Mer som har Universum vetenskaper Observatory (OSU) status. Inom fakulteten matematik ISUP, den främsta skolan av statistik i Frankrike. UPMC och Val-d 'Oise Yvelines handelskammare samlades för att skapa den första kroppen läroavtalsutbildning inom ett universitet ramar: CFA UPMC. Läs mindre