BSC i matematik @ paris & oslo

Allmänt

Programbeskrivning

Kandidatexamen i MATH @ PARIS & OSLO

&nbsp

Institutionen för matematik (kandidat 's examen) vid UPMC erbjuder ett partnerskap med Oslo universitet, vars mål är att stödja internationell rörlighet för studerande. Särskilda kurser erbjuds och anslutna runt gemensamma och specifika erbjudanden i vart och ett av de två universiteten.

&nbsp

Organisationen av detta ämnesområde är så flexibel som möjligt, med hänsyn till de särskilda aspekter av undervisningen i matematik, den inre logik som avgör till stor del den ordning i vilken begreppen skall uppvisas.

Det blir olika utbildningar och möjligheten att åter din riktning sent på kursen och erbjuder en mycket solid grund av teoretiska grundprinciper som kommer att vara avgörande i framtiden.Studenter som förutser examen i samhälls-livet kommer att kunna hitta i det här programmet undervisning som är anpassad till deras särskilda planer genom att välja ett antal pedagogiska enheter som är mindre teoretisk, men täcker ett spektrum av kunskap som är bredare eller inriktad mot tillämpningar.

&nbsp

&nbsp

Möjligheter

Ytterligare studier


- Magisterexamen eller teknisk skola.

- Förberedelse för en konkurrenskraftig examen för rekrytering till en offentlig position: Capes i matematik i synnerhet, men också träder i IUFM för att bli en lärare eller administrativ konkurrens examen.

Professionell integration

- Bank sektorer, i försäkrings-eller industri.

&nbsp


Målinriktade offentliga

Studenter som har en BAC S och efter att ha inhämtat de 60 ECTS i en första-års-licens (L1) med matematik som huvudämne. Till exempel L1-MIME-programmet (matematik, datavetenskap, mekanik, elektronik) av integrationen cykeln vid UPMC. Studenter som har gjort ett eller två års förberedande klasser för Grandes Ecoles kan komma på nivå L2 eller L3 efter ansökan har prövats. Studenter som önskar att ändra riktning av sina studier efter att ha misslyckats i PCEM och efter ansökan har undersökts. 

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella ... Läs mer

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella renässans, med en berömd bibliotek och ett träningscenter för präster. Denna skola, som grundades av Guillaume de Champeaux i 1109, spelade en viktig roll i den intellektuella skumbildning av Quartier Latin i flera århundraden. Grammatik, retorik, dialektik, musik, aritmetik, geometri, astronomi och även teknik var alla undervisade där. Efter revolutionen, var platsen ockuperad av olika lager, då det "Halle aux Vins", innan de återintegreras i en värld av forskningen som en del av Naturvetenskapliga fakulteten vid universitetet i Paris 1959. Under André Malraux ledning var beslutet om Albert projektet och tornet gjorde 1963.Och nio hundra år senare, fortsätter UPMC strävan efter kunskap av högsta rang i hjärtat av Paris. &nbsp&nbsp Fakulteter och institutioner UPMC består av sju avdelningar och fakulteter: kemi, teknik, matematik, medicin, fysik, biovetenskap, geovetenskap, miljö och biologisk mångfald. Här ligger också en teknisk skola - Polytech 'Paris UPMC, Paris Astrophysics institutet, Henri Poincaré institutet och 3 marina stationer på Roscoff, Banyuls och Villefranche-sur-Mer som har Universum vetenskaper Observatory (OSU) status. Inom fakulteten matematik ISUP, den främsta skolan av statistik i Frankrike. UPMC och Val-d 'Oise Yvelines handelskammare samlades för att skapa den första kroppen läroavtalsutbildning inom ett universitet ramar: CFA UPMC. Läs mindre