BSC - bachelor of life sciences

Allmänt

Programbeskrivning

BSC - Bachelor of Life Sciences

&nbsp

Syftet med denna kandidatexamen är att låta eleverna få solid vetenskaplig kunskap för en verklig förståelse av de levande ting. Detta innebär också att undervisning i biologi och den allmänna organisationen av animaliska och vegetabiliska riken samt fungera organismer, från molekylär nivå till integrerade biologiska system. Undervisningen är utformad för att kombinera grundläggande begrepp och undervisning metodologiska verktyg. Så ofta som möjligt, aktuella frågor inom forskningen och dess tillämpningar presenteras.Mål även visar att en förståelse av den levande världen sker genom ett tvärvetenskapligt angreppssätt, att ge eleverna de verktyg och begrepp som ger dem möjlighet att göra diagnostiska bedömningar och upprätta korrigerande åtgärder inom alla områden av biologi och utveckla kritisk analys av den oro som samhället i förhållande till biologi (kloning, genetiskt modifierade organismer, hälsa, miljö).

&nbsp

&nbsp

Kompetens

Kunskaper i ämnet

&nbsp

  • kunna inrätta en experimentell strategi som svar på en biologisk problem
  • vet hur man använder och anpassa analytiska och data behandling verktyg inom olika områden av biologin
  • kunna använda biologi undersökningsrapporter verktyg, inklusive bioinformatik och statistik verktyg

&nbsp

Generella färdigheter

vet hur man:

  • Läs och kommentera vetenskapliga texter på engelska
  • forskning och samla information och kontrollera den
  • bedriva bibliografisk forskning i förhållande till ett vetenskapligt tema
  • definierar en vetenskaplig studie och presentera den i skriftlig form och muntligt
  • överföra vetenskaplig kunskap
  • arbeta som ett team

&nbsp

Möjligheter


Ytterligare studier

- Yrkesutbildning bachelor 's, i synnerhet UPMC ' s i bioteknisk sektorn: LPC koder, biohygienics, LiQual, livsmedelssäkerhet ungkarl och en kandidatexamen 'si vattenresurser och kvalitet i miljön.

- Ikraftträdande tredje året på konkurrensvillkoren examen eller program till tekniska skolor, veterinära skolor, handelshögskolor, den Ecoles normales supérieures (ENS).

- Konkurrenskraftiga prov för civila tjänster positioner (kategorierna A och B).

- Efter den godkända tredje året, ytterligare utbildning med ett vetenskapligt och tekniskt magisterexamen i molekylär-och cellbiologi, fysiologi och integrativ
biologi, vetenskap i universum, miljö, ekologi.

- Konkurrenskraftiga prov för rekrytering som primär-lärare, certifierade lärare och lärare som har klarat testet agrégation *.


Karriärmöjligheter

Detta stora leder till tekniker och tekniska jobb hantering inom livsmedelsindustrin, hälsa och läkemedel, miljöskydd, kemi, kosmetika, parfym, yrken bioteknik (produktion, förpackning, testning, kvalitet, marknadsföring). Det kan leda till undervisning, jobb som polis tekniker eller ingenjörer, och yrken inom teknik prognoser och vetenskaplig och teknisk information.

&nbsp

Målinriktade offentliga

- Studenter som har godkänts en BGPC program (biologi, geologi, fysik, kemi) i integrationen cykel UPMC har full rätt att komma in på L2.Enligt de särskilda inblandade detaljer, kan träda i L2 skall erbjudas till studenter som har delvis godkänt uppgifterna i sin L1. Efter en intervju med studier Avdelningen för L2, en lärande avtal erbjuds dessa elever.

- Studenter som kommer från den första omgången av medicinska studier, det första året av förberedande klasser för att Grandes Ecoles eller de som innehar en BTS eller DUT kan komma in i andra året i examen efter ansökan har prövats.

- Studenter som kommer från det andra året av förberedande klasser för att Grandes Ecoles kan komma in i tredje året i examen efter ansökan har prövats.

- Entry är också möjligt L2 eller L3 på grundval av validerade undersökningar, professionell
erfarenhet eller yrkeskunskap.

- Justerat undervisning tidtabeller är möjliga för arbetande studenter som kan bevisa att de arbetar hel-eller deltid, de arbetssökande, anställda i fortsatt utbildning, studenter gör en dubbel läroplan och funktionshindrade med särskilda behov studenter.

- De med DAEU (diplom för inträde i universitetsstudier). 

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella ... Läs mer

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella renässans, med en berömd bibliotek och ett träningscenter för präster. Denna skola, som grundades av Guillaume de Champeaux i 1109, spelade en viktig roll i den intellektuella skumbildning av Quartier Latin i flera århundraden. Grammatik, retorik, dialektik, musik, aritmetik, geometri, astronomi och även teknik var alla undervisade där. Efter revolutionen, var platsen ockuperad av olika lager, då det "Halle aux Vins", innan de återintegreras i en värld av forskningen som en del av Naturvetenskapliga fakulteten vid universitetet i Paris 1959. Under André Malraux ledning var beslutet om Albert projektet och tornet gjorde 1963.Och nio hundra år senare, fortsätter UPMC strävan efter kunskap av högsta rang i hjärtat av Paris. &nbsp&nbsp Fakulteter och institutioner UPMC består av sju avdelningar och fakulteter: kemi, teknik, matematik, medicin, fysik, biovetenskap, geovetenskap, miljö och biologisk mångfald. Här ligger också en teknisk skola - Polytech 'Paris UPMC, Paris Astrophysics institutet, Henri Poincaré institutet och 3 marina stationer på Roscoff, Banyuls och Villefranche-sur-Mer som har Universum vetenskaper Observatory (OSU) status. Inom fakulteten matematik ISUP, den främsta skolan av statistik i Frankrike. UPMC och Val-d 'Oise Yvelines handelskammare samlades för att skapa den första kroppen läroavtalsutbildning inom ett universitet ramar: CFA UPMC. Läs mindre