BSC - Bachelor of exakta och naturvetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

BSC - Bachelor of exakta och naturvetenskap

&nbsp

Mål:

- Konsolidera och mångfald elevernas vetenskapliga kulturen och samtidigt stärka deras allmänna kultur.

- Uppmuntra inträde i beredning, i IUFM, för en av de konkurrensfördelar tentor som leder till en läraryrket (primär-lärare examen, professionell gymnasiet lärare examen, biträdande rektor examen).

- Entry för de administrativa konkurrenskraftiga tentor i kategori A, vilket leder till olika yrken inom staten eller regionala offentliga positioner.

&nbsp

&nbsp

Möjligheter


Ytterligare studier

- Ikraftträdande vissa ämnesområden av vetenskap och teknik magisterexamen är också möjlig.

- Entry för beredning i IUFM, för en av de konkurrensfördelar tentor som leder till undervisning yrken (primär-lärare examen, secondaryschool lärare examen, biträdande rektor examen).

- Administrativa konkurrenskraftiga prov för kategori A, vilket leder till olika yrken inom statliga eller regionala offentliga positioner (regional administrativ institut, "prefekturen officer", treasury inspektör, tullinspektör, samordnare för miljön och lokala kollektiv).

&nbsp

&nbsp

Organisation

Program som erbjuds:

L2: Orientering cykel (60 hp)

Termin 1

- 24 ECTS motsvarar vetenskapliga TUS, väljas en orientering cykel från ett av de ämnesområden av vetenskap och teknik kandidatexamen.

- TU i idrott och hälsa (6 hp).

Termin 2

- 18 ECTS motsvarar vetenskapliga TUS, väljas en orientering cykel från ett av de ämnesområden av vetenskap och teknik kandidatexamen.

- TU i historien of Sciences (6 ECTS)
- TU i vetenskap och samhälle (3 ECTS)
- TU du vill (3 ECTS)L3: specialisering cykel (60 hp)

Denna cykel är öppen för alla studenter som kan bevisa att de har fått en vetenskaplig andra år.

Termin 1

- 18 ECTS motsvarande vetenskapliga TUS valts i en specialisering cykel för en disciplin från ett av de ämnesområden av vetenskap och teknik licens.
- TU i matematik (6 hp).

- TU i kunskap om företaget och utbildningssystemet i samarbete med Paris 3 (6 hp).

Termin 2

- Specifika och obligatoriska TUS inom ämnesområdet av licensen i exakta och naturvetenskap (30 hp).
- TU på franska (6 hp).

- Språk TU (6 hp).
- TU i datavetenskap och Internet (C2i) (6 hp).
- TU i matematik (6 hp).
- 6 ECTS motsvarar en praktikplats i ett företag (eller akademiska etablissemanget).

&nbsp


Målinriktade offentliga

Detta ämnesområde av licensen är avsedd för varje studerande som har validerat de första 120 poäng i en vetenskaplig licens kurs eller som har förvärvat en nivå som bedöms vara likvärdiga. Anmälan till denna licens är också möjligt för kandidater som omstart sina studier vid prövningen av deras ansökan.TUS i historien of Sciences, är matematik, naturvetenskap och samhälle erbjuds studenter från universitetet Paris 3 som har valt en licens program franska språket och litteratur med ett Sciences alternativ. 

Senast uppdaterad May 2012

Om skolan

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella ... Läs mer

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella renässans, med en berömd bibliotek och ett träningscenter för präster. Denna skola, som grundades av Guillaume de Champeaux i 1109, spelade en viktig roll i den intellektuella skumbildning av Quartier Latin i flera århundraden. Grammatik, retorik, dialektik, musik, aritmetik, geometri, astronomi och även teknik var alla undervisade där. Efter revolutionen, var platsen ockuperad av olika lager, då det "Halle aux Vins", innan de återintegreras i en värld av forskningen som en del av Naturvetenskapliga fakulteten vid universitetet i Paris 1959. Under André Malraux ledning var beslutet om Albert projektet och tornet gjorde 1963.Och nio hundra år senare, fortsätter UPMC strävan efter kunskap av högsta rang i hjärtat av Paris. &nbsp&nbsp Fakulteter och institutioner UPMC består av sju avdelningar och fakulteter: kemi, teknik, matematik, medicin, fysik, biovetenskap, geovetenskap, miljö och biologisk mångfald. Här ligger också en teknisk skola - Polytech 'Paris UPMC, Paris Astrophysics institutet, Henri Poincaré institutet och 3 marina stationer på Roscoff, Banyuls och Villefranche-sur-Mer som har Universum vetenskaper Observatory (OSU) status. Inom fakulteten matematik ISUP, den främsta skolan av statistik i Frankrike. UPMC och Val-d 'Oise Yvelines handelskammare samlades för att skapa den första kroppen läroavtalsutbildning inom ett universitet ramar: CFA UPMC. Läs mindre