Read the Official Description

Datateknik

Avsnitt bildades 2002 för att hålla jämna steg med den tekniska och pedagogiska utvecklingen inom datateknik och nätverk för att komplettera de behov som den lokala marknaden och regionala kadrer kvalificerade ingenjörskonst. Vikten av inrättandet av detta avsnitt genom den globala trenden av datorisering av informationssystem och dataöverföring i de flesta offentliga institutioner och sektorer i det civila samhället för att hålla jämna steg med en tid präglad av globalisering och kunskapsekonomier och elektroniska regeringar. För att följa upp den snabba utvecklingen inom datateknik, är avdelningen en pågående översyn av planer och läromedel.

meddelande

Att uppnå kvalitet i nivå med utexaminerade från Institutionen för datateknik och ge dem vetenskapliga och praktiska färdigheter som håller jämna steg med den tekniska utvecklingen och de krav som den lokala och regionala arbetsmarknaden.

mål

  • Utvecklingen av elevernas förmåga och utveckla sin kompetens för att vara utrustad med kunskap och yrkesetik i specialitet datorteknik för att möta de lokala och regionala marknadens behov.
  • Ge en avancerad akademisk miljö proportion ackreditering och kvalitetskrav för att få önskad effekt instruktioner.
  • Tillägna sig kunskaper och teknisk expertis genom att aktivera samarbete och deltagande med liknande jordanska universitet och regionala avdelningar.
  • Höj den vetenskapliga och praktiska möjligheter för lärare genom fortbildning, kurser, workshops och konferenser på lokal och regional nivå.
  • Att stimulera forskningsaktiviteter för lärare.
  • Kommunicera med det lokala samhället och dess institutioner samt att tillhandahålla tjänster och verksamheter inom datateknik.
  • Förbättra nivån på tjänster som tillhandahålls av universitetet.
Program taught in:
Engelska
Arabiska

See 21 more programs offered by Al-Ahliyya Amman University »

Last updated March 14, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum