BS Mekatronik

Allmänt

Programbeskrivning

OM MEKATRONIK

Mekatronik är ett snabbt växande område av teknik som är tvärvetenskapligt av natur, eftersom det kombinerar aspekter av mekanik, styrteori, datavetenskap och elektronik för att förbättra och optimera systemens design och funktionalitet, samt göra dem mer ekonomiska och pålitlig. Industrirobotar och drönare är viktiga exempel på mekatroniksystem: de inkluderar aspekter av elektronik, mekanik och datorer. Modern produktionsutrustning består av mekatroniska moduler som är integrerade enligt en lämplig kontrollarkitektur. Populära exempel inkluderar fordonsundersystem, inklusive låsningsfria bromsar och centrifugeringshjälp, samt vardagsutrustning, såsom autofokuskameror, video, hårddiskar och CD-spelare.

Komplexiteten i mekatronik kräver minst en kandidatexamen för att komma in i fältet. Även om US Bureau of Labor Statistics (BLS) inte tillhandahåller specifik löneinformation för mekatronikingenjörer, visar det att medianlönen för alla specialiserade ingenjörer som inte kategoriserades var $ 92.680 per maj 2013. De mellersta 50% av dessa yrkesverksamma tjänade mellan $ 68,610 och 117 930 dollar per år.

BEHOVET FÖR MEKATRONIK PÅ CI

CSU Channel Islands är det enda offentliga universitetet i County of Ventura. Campuset är strategiskt beläget på den så kallade "101 Tech Corridor", som delar grannskapet med företag som Amgen, Haas, Teledyne Technologies, HRL Laboratories och många andra, för att inte tala om Point Mugu och Port Hueneme Naval baser, samt Lockheed, Rocketdyne och andra företag i Los Angeles-området. Därför finns det ett stort behov och efterfrågan på ingenjörer i den lokala industrin och samhället.

De lokala företagen stöder starkt inrättandet av ett ingenjörsprogram på CI-campus och en omfattande rapport producerades 2013 med rekommendation om en ingenjörsexamen som skulle tillgodose samhällets behov. I den här rapporten noterades att Ventura County anställer cirka 290 ingenjörer varje år, för att inte tala om att de lokala sjöbaserna skickar sina officerare för att slutföra sina tekniska examen över hela landet, vilket resulterar i höga kostnader för marinen och en förlust av intäkter för Ventura County.

LÄRANDEMÅL

Vi föreställer oss att mekatronik har följande lärandemål för programmet:

Var kompetent ingenjör och problemlösare.

Har en hög nivå av erudition inom området Mechatronics Engineering.

Ha kunskap om vanliga tekniska verktyg och deras tillämpning på fältet.

Var effektiva kommunikatörer.

Var beredd att utföra ingenjörsjobb inom en mängd olika teknikområden.

Baserat på vår erfarenhet och erfarenheten av andra program föreslår vi följande inledande lilla uppsättning studentresultat:

Tillämpa kunskaper i matematik, naturvetenskap och teknik.

Designa experiment för att utvärdera prestanda för ett mekatroniskt system eller komponent med avseende på specifikationer.

Designa ett mekatroniskt system, komponent eller process för att möta önskade behov.

Definiera och lösa ett tekniskt problem.

Utveckla och försvara ett skriftligt uttalande om yrkesetiskt ansvar relaterat till deras studieområde.

Möjlighet att kommunicera effektivt.

1 kommer att behandlas under de två första åren vetenskapliga och introduktionskurser (programmering, kalkyl, kemi, fysik, etc.), och rigoröst logiskt / kritiskt tänkande kommer att undervisas i många kurser, till exempel MATH / PHIL 230. 2, 3 , 4 kommer att behandlas i flera kurser, till exempel kommer Engineering Design att undervisas i EMEC 225, medan lösning av tekniska problem kommer att undervisas i Mobile Robotics (EMEC / COMP 470) eller Embedded Systems (EMEC / COMP 462). Kommunikationsförmåga kommer att undervisas i kurser i allmän utbildning, till exempel första årskurser.

Senast uppdaterad Sep 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Feels like family. Imagine a big family—one that’s warm, welcoming, smart and fun. That’s California State University Channel Islands (CSUCI), a four-year, public university in Camarillo, California. ... Läs mer

Feels like family. Imagine a big family—one that’s warm, welcoming, smart and fun. That’s California State University Channel Islands (CSUCI), a four-year, public university in Camarillo, California. Established in 2002, we’re the youngest of 23 campuses in the CSU family. Läs mindre