BMU utmärkelser inom kommersiell musik

University of Westminster - Westminster School of Media, Arts and Design

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BMU utmärkelser inom kommersiell musik

University of Westminster - Westminster School of Media, Arts and Design

Vårt mål är att utveckla dig som individ att bli en innovativ musik kreativ och utmanar dig att utveckla en stil som är relevanta för den samtida musikindustrin. Utveckla din egen musikaliska identitet är den första ordern av verksamhet och vi söker studenter som inte bara är starka artister, men som också är nyfiken och inte rädd för de utmaningar som ligger framför oss i den ständigt föränderliga musikindustrin och sysselsättning landskap. Detta är en transformerande process som kräver uppmärksamhet på ett antal nyckelområden förståelse, kunskap, kommunikation, tillverkning och gör.

Vår examen är skriven av utövare för praktiker som omfattar en vy av musikvärlden som är varierad, öppen och fokuserad. Inte bara är studenter uppmuntras att utveckla en inriktning, men vi förväntar oss också eleverna att förstå, eftersom många konstnärer har också lärt sig att deras framtid ligger i variation, anpassning och hybridisering. Denna kurs kommer att hjälpa dig att göra detta språng och förstå att musikmarknaden frodas på färsk ingång, nya idéer, vändningar på välkända teman och integration och utforskning av nya metoder och hybrider. Energin inleddes med nya stilar, nya former av arbets, blandat med traditionella och nya sätt att sprida materialet är en påtaglig kraft.

Våra nyutexaminerade har utsläpp antingen som konstnär eller som en kollaboratör för märken som Sony, Universal, Island, kvicksilver, sjukhus, Viper, RAM, på spellistor för BBC Radio 1 samt spela på festivaler som läsning och Leeds, T in the Park, The Great Escape och Liverpool Sound City. Utexaminerade från både musik kurser regelbundet med på BBC Sound of listor och Mercury Prize listor.

Kursens innehåll

Vår examen är inriktad på prestanda i tre primära områden:

 • Utvecklingen av konstnärlig identitet
 • Skapandet av innehåll som en uttrycks fordon
 • Odlingen av nätverk för att underlätta upptäckt inklusive traditionella medier såsom radio till online-aktiviteter

Vi använder en rad undervisning och handledning metoder. Med utnyttjande av exceptionellt goda resurser och utrustade anläggningar, kommer denna kurs att förse dig med de kunskaper du behöver för att lyckas. Vi stöder ett brett utbud av musik praktiker som arbetar i en mängd olika områden, inklusive artist, låtskrivare, kompositör, musikforskare, musikjournalist, DJ, teknikern eller lärare eller någon kombination lämplig för en portfölj baserad karriär. Denna kurs kommer att förse dig med de överlåtbara och kognitiva färdigheter som krävs för livslångt personlig och professionell utveckling i världen att göra, göra och vara.

Kursen stöder utvecklingen av dina instrumentella färdigheter i både verkstad och individuella inställningar, och utvecklingen av koncernens resultat kompetens i kombination med individuell och samverkande sammansättning och låtskrivande. Ligger till grund för examen är ett genomtänkt och tankeväckande samtida program för kontextuella studier som kombinerar musikvetenskap, musikbranschen och musikundervisning. Bedömning och undervisning ske över både praktiska och teoretiska områden av kursen med en betoning på arbete utvärderas vid punkter för ett antal relaterade moduler.

Våra starka musikindustrin länkar tillåter oss att ge gästföreläsningar från ledande utövare, och maximera möjligheter för dig att börja din karriär inom musiken före examen.

Som en del av en arts-dedikerad campus, kommer du att ha unika möjligheter att samarbeta med studenter från andra akademiska discipliner, inklusive fi lm, TV, radio, mode och media, och nätverka med andra musikavdelningen kurser samtidigt utveckla en stark portfölj av arbete och erfarenheter att inleda en karriär inom musik eller fortsätta vidare till forskarutbildning.

Våra musikkurser är baserade på vår state-of-the-art Harrow Campus, en av de viktigaste medierna utbildning campus i Europa, där faciliteter inkluderar 13 professionella inspelningsstudior, 21 Replokaler, en ny undervisnings inspelningsstudio, en specialbyggd plats med video och streaming kapacitet, och satellit offentligt framförande utrymmen, 2 dedikerade musik Labs, en Emerging Media Space och en rad tv, efterproduktion, radio, film, video och multimedia möjligheter och möjligheter till ingrepp student. Vi erbjuder också "Triple A" utbildning och certifiering för Avid, Apple och Adobe-produkter för våra studenter.

Ämnen studie

Kursen ställer höga krav på yrkesmässiga prestationer och praktik, förbereda dig för utmaningen av snabbrörliga och krävande musikbranschen. Genom att göra detta strävar vi efter att vårda din förmåga att anpassa sig till kreativa möjligheter som uppstår i nya musik- och / eller medieformer, eller som svar på nya kreativa samarbeten och utveckla din förmåga att delta i dagens musikaliska, affärs- och kultur debatter. Under kursen förväntas studenten att utveckla sin medvetenhet om de politiska, etiska och estetiska konsekvenserna av deras arbete och industrin i allmänhet.

Undervisningsmetoder inkluderar masterclasses, föreläsningar, seminarier, individuell handledning och instrumentala och vokala verkstäder; det breda spektrum av bedömningsmetoder innefattar muntliga presentationer, rapporter, uppsatser, grupparbeten och presentationer av kreativt arbete.

Följande ämnen är ett tecken på vad du kommer att studera på den här kursen.

År 1 (Credit Nivå 4)

Ämnen av studien är:

 • Artist utveckling för kommersiell musik Performance
 • Kommersiell musik Prestanda - Contemporary Practice
 • Kommersiell musik Prestanda - Instrumental musicerande
 • Kommersiell musik Performance Portfolio
 • Individuell och professionell utveckling
 • Musik i Context

År 2 (Credit Level 5)

Ämnen av studien är:

 • Kommersiell musik Prestanda - Instrumental musicerande
 • Kommersiell musik Prestanda - Producera Prestanda
 • Kommersiell musik Performance Portfolio
 • Individuell och professionell utveckling
 • Creative Industries och Du
 • Musik Marketing & Artist Development

År 3 (Credit Nivå 6)

Ämnen av studien är:

 • Kommersiell musik Prestanda - Final större projekt
 • Kommersiell musik Prestanda - Instrumental musicerande
 • Avhandling eller uppsats och Extended Essay
 • Individuell och professionell utveckling

westminster valfria

Som en del av din kurs du kan ta valbara moduler. Valfria är en spännande möjlighet att bredda din erfarenhet på universitetet och att skaffa sig färdigheter och kunskaper som kommer att bidra till att göra dig mer anställningsbara.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Kontakta skolan
Duration
Varaktighet
3 år
Heltid
Price
Pris
9,250 GBP
Hem / EU: £ 9250 - Overseas: £ 12.500
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - London, England
Startdatum : Kontakta skolan
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Kontakta skolan
Storbritannien - London, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan