BIng mekatronik och robotsystem

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Mekatronik och robotsystem är nya grenar inom teknik som är tillämpliga på alla sektorer i samhället. Fjärrstyrda fordon på Mars, programmerbara tvättmaskiner hemma och automatiserade robotar för tillverkning av monteringslinjer är bara några av tillämpningarna för mekatronik och robotsystem. Dessa produkter är väsentligen mekaniska och kan inte fungera utan elektronik och datorkontrollsystem.

BEng Mechatronics and Robotic Systems är ett nytt banbrytande program som är utformat för att ge dig färdigheter och specialkunskap för att lyckas i denna snabbväxande bransch.

Du kommer att lära dig att tillämpa teknik inom maskinteknik, elektronik, elektroteknik, styrteknik och vetenskaplig databehandling. Du kommer att examen med förmågan att designa, integrera och testa kompletta mekatroniska system och produkter.

Varför ska jag studera mekatronik och robotsystem på XJLTU?

 • Lär dig avancerade anläggningar med mekatroniklaboratorier utrustade med omfattande utvecklingssatser som hjälper dig att arbeta med robotbaserade forskningsprojekt som autonoma bilar, bioniska robotar och fyrhjulingar;
 • Använda och bemästra avancerad industriell mjukvaru- och hårdvaruplattformar för att implementera förvärvad kunskap i praktiken och uppfinna, designa, utveckla, analysera och använda mekatroniska system;
 • Få branscherfarenhet med möjligheter att delta i fältresor, webbplatsbesök och praktikplatser i robot- och automationsföretag i Yangtze River Delta-regionen;
 • Tjäna två grader: en XJTLU examen från det kinesiska utbildningsministeriet och en globalt erkänd examen från University of Liverpool, en medlem av Russell Group av ledande brittiska universitet.

Kunskap och färdigheter

När du examen från BIng i mekatronik och robotiska system kommer du att ha:

 • olika ämnesrelaterade tekniska kunskaper med tonvikt på tvärvetenskapliga färdigheter;
 • ett grundläggande grepp om digitala datorer, elektronik och elektriska kretsar och maskinteknik;
 • förståelse av signalbehandling, styrsystem, tekniska strukturer, digital elektronik och mikrobehandlingssystem;
 • förmågan att arbeta i ett team med tonvikt på ledarskap och oberoende problemlösningsförmågor;
 • avancerade färdigheter i inbäddade datorsystem, industriell automatisering och robotkontroll kompletterat med en specialisering inom ett område av ditt intresse (t.ex. visuellt baserade styrsystem) under det sista årsvalet och projektet.

connection, hand, human

moduler

År ett

Storbritannien grader är tre år lång medan i Kina är de fyra, därför accepterar vi studenter med vissa kvalifikationer direkt till år två, vilket är starten på det huvudsakliga akademiska programmet. De flesta eleverna går emellertid in i år ett , vilket ger dig en rad intressanta moduler, språkklasser och kärnkompetenser för din examen.

År två

År tre

År fyra

Obligatoriska moduler:

Valfria moduler

Karriärer

Kandidater från detta program åtnjuter utmärkta karriärmöjligheter på grund av trenderna i 'Industri 4.0' och 'Hållbar utveckling'. Kandidater kan hitta anställning i en mängd lokala, nationella och internationella ingenjörsföretag som letar efter yrkesverksamma med specialiserade mekatronik och industriella automationssystem färdigheter samt en väl avrundad, tvärvetenskaplig ingenjörsutbildning.

avgifter

Internationella studenter

88 000 RMB per läsår.

Tidig fågel rabatt

Alla internationella som accepterar sitt erbjudande senast den 1 maj 2020 kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter på tidig sort

Gå med i en gratis kurs i kinesiska

Vi erbjuder nu en gratis sommarkurs i kinesisk språk för alla grund- och forskarstuderande som börjar sin examen i september 2020.

Välj mellan två veckors, fyra veckors eller sex veckors språkkurser.

Hong Kong, Macao och Taiwan studenter

88 000 RMB per läsår.

Tidig fågel rabatt

Alla studenter i Hong Kong, Taiwan och Macao som accepterar sitt erbjudande senast den 1 maj 2020 kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter.

Studenter i Hong Kong, Macao och Taiwan som ansöker till XJTLU genom den gemensamma ingångsundersökningen på det statliga onlineansökningssystemet (utbildningsundersökningsmyndigheten i Guangdong-provinsen) kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter för tidig fågel.

Fastlands-kinesiska studenter

88 000 RMB per läsår.

Ingångskrav

Internationella studenter

Inträde till år ett

Vi välkomnar ansökningar från högkvalitativa kandidater i alla ämnen med lämplig gymnasium eller motsvarande kvalifikationer. Studenter förväntas normalt ha högt ställning i gymnasiet med ett minimum av "B" i alla ämnen samt relevanta ämnen.

Ingång till år två

Studenter som har slutfört A-nivå eller International Baccalaureate (eller motsvarande) kommer att övervägas för tillträde till år två, olika program har olika ämnesrelaterade krav.

 • A-nivå: BBB
 • IB Diplom: 30 poäng
 • Avancerade placeringstest / Ämnes SATS - gymnasiet diplom med en GPA på 3,0 eller högre plus:
  • Redesignad SAT: 1280 (studenter som tog SAT före 2016 kommer att kräva 1800) eller ACT: 27 och 2 AP-undersökningar: 4 eller 2 SAT-ämnesprov: 600 eller
  • 3 AP-undersökningar: 4 eller
  • 3 SAT-ämnen: 600

Hong Kong, Macao och Taiwan studenter

Studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan kan ansöka med följande:

 • En lägsta betyg på 400 på gemensam ingångsundersökning till kinesiska universitet för utländska kinesiska studenter och studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan, eller
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rankning av minst de bästa 50 procenten för fyra ämnen, inklusive engelska och matematik. För detaljerad information se information på kinesiska .

Engelska språkkrav

För internationella sökande, om du är engelsktalande eller inte tidigare har studerat på engelska, måste du ha tillfredsställande engelskspråkiga kunskaper för att studera på XJTLU . Olika engelska kvalifikationer accepteras:

År ett inträde

 • IELTS: 5,0
 • TOEFL: 62 (iBT)

År två inträde

 • IELTS 6,5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelska kvalifikationer krävs inte för studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan som tar gemensam tentamen eller GSAT.

Studenter som går in i år ett med färre än IELTS 6.0 eller motsvarande i sin engelska kunskaper tar 10 poäng EAP, och studenter med IELTS 6.5 eller högre tar fem poäng EAP.

"Programmet BEng Mechatronics and Robotic Systems ger omfattande kunskap om mekatronisk systemdesign och relaterade tekniska applikationer. Det är verkligen ett program som hjälper till att förvandla studenter till att bli verkliga ingenjörer."

Yujia Zhai
Programdirektör

Hur man ansöker

Ansökningar bör lämnas in via vårt onlineansökningssystem:

 1. Klicka / tryck på tillämpningslänken
 2. Skapa ett konto eller logga in på ditt befintliga konto
 3. Slutför din ansökan

När ditt ansökningskonto har skapats, ange noggrant all information som krävs i ansökningsformuläret och se till att informationen du ger är korrekt, fullständig och aktuell. Ladda upp de nödvändiga dokumenten till motsvarande fält.

Du kan logga in för att visa ditt ansökningsformulär när som helst.

För mer information om hur du ansöker om att studera vid XJTLU , besök sidan för att ansöka .

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Läs mer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Läs mindre