BIng datavetenskap och teknik

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

När tekniken fortsätter att förändra vårt sätt att leva, arbeta och spela finns det en ökande efterfrågan på proffs med förståelse för skärningspunkten mellan områdena teknik och datavetenskap.

Programmet BIng datavetenskap och teknik kombinerar kärnelementen inom elektrisk och elektronisk teknik med datavetenskap för att utrusta kandidater med detaljerad kunskap om design och utveckling av både hårdvara och mjukvara.

Du studerar i en integrerad inlärningsmiljö där det finns ett starkt fokus på att utveckla färdigheter inom forskning och problemlösning. Du kommer att examen med förmågan att hitta innovativa lösningar på komplexa tekniska utmaningar.

Varför ska jag studera datavetenskap och teknik på XJTLU ?

 • Kombinera kärnelementen inom elektroteknik och elektronik med datavetenskap för att ge dig en konkurrensfördel på arbetsmarknaden;
 • Lär dig av akademisk personal utbildad i globalt respekterade universitet och institut som har samarbetat med ledande internationella partners som Texas Instruments (USA), Synopsys (Irland / USA), LG (Korea) och IBM (Kina);
 • Engagera sig i forskningsprojekt med möjligheter att presentera dina resultat på internationella konferenser, publicera i ledande tidskrifter och genomföra ett forskningssamarbete för sommarundervisning ;
 • Få praktisk erfarenhet av arbetslivserfarenhet och praktikmöjligheter;
 • Tjäna två grader: en XJTLU examen från det kinesiska utbildningsministeriet och en globalt erkänd examen från University of Liverpool, en medlem av Russell Group av ledande brittiska universitet.

binary, binary system, computer

Kunskap och färdigheter

När du tar examen från BIng datavetenskap och teknik kommer du att ha:

 • en förståelse av grundläggande datavetenskap och elektrisk och elektronisk teknik;
 • tekniska färdigheter i matematik, maskinvaruteknik, programvaruteknik, design och hantering;
 • förmågan att tillämpa och kombinera kunskap, färdigheter och förståelse effektivt för att undersöka och lösa komplexa problem i forskning och industriella miljöer.

"Jag valde XJTLU eftersom det passade med min plan att slutföra mina grundutbildningar i Kina och sedan åka utomlands för ytterligare studier."

Qian Chang
Alumnus, BEng datavetenskap och teknik, Kina

moduler

År ett

Storbritannien grader är tre år lång medan i Kina är de fyra, därför accepterar vi studenter med vissa kvalifikationer direkt till år två, vilket är starten på det huvudsakliga akademiska programmet. De flesta eleverna går emellertid in i år ett , vilket ger dig en rad intressanta moduler, språkklasser och kärnkompetenser för din examen.

År två

År tre

År fyra

Obligatoriska moduler:

Valfria moduler:

Karriärer

Kandidater från detta program är väl förberedda för karriärer inom informationsteknikindustrin, elektronisk design och automatiseringsföretag, tillverkare av elektronisk utrustning och datorutrustning, projektkonsulter och forskningsinstitutioner. De kvantitativa och andra överförbara färdigheter du kommer att förvärva innebär att du också kan bedriva en karriär inom ett icke-tekniskt yrke som bank eller ledning. Programmet ger också en solid grund för att fortsätta studera.

avgifter

Internationella studenter

88 000 RMB per läsår.

Tidig fågel rabatt

Alla internationella som accepterar sitt erbjudande senast den 1 maj 2020 kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter på tidig sort

Gå med i en gratis kurs i kinesiska

Vi erbjuder nu en gratis sommarkurs i kinesisk språk för alla grund- och forskarstuderande som börjar sin examen i september 2020.

Välj mellan två veckors, fyra veckors eller sex veckors språkkurser.

Hong Kong, Macao och Taiwan studenter

88 000 RMB per läsår.

Tidig fågel rabatt

Alla studenter i Hong Kong, Taiwan och Macao som accepterar sitt erbjudande senast den 1 maj 2020 kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter.

Studenter i Hong Kong, Macao och Taiwan som ansöker till XJTLU genom den gemensamma ingångsundersökningen på det statliga onlineansökningssystemet (utbildningsundersökningsmyndigheten i Guangdong-provinsen) kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter för tidig fågel.

Fastlands-kinesiska studenter

88 000 RMB per läsår.

Ingångskrav

Internationella studenter

Inträde till år ett

Vi välkomnar ansökningar från högkvalitativa kandidater i alla ämnen med lämplig gymnasium eller motsvarande kvalifikationer. Studenter förväntas normalt ha högt ställning i gymnasiet med ett minimum av "B" i alla ämnen samt relevanta ämnen.

Ingång till år två

Studenter som har slutfört A-nivå eller International Baccalaureate (eller motsvarande) kommer att övervägas för tillträde till år två, olika program har olika ämnesrelaterade krav.

 • A-nivå: BBB
 • IB Diplom: 30 poäng
 • Avancerade placeringstest / Ämnes SATS - gymnasiet diplom med en GPA på 3,0 eller högre plus:
  • Redesignad SAT: 1280 (studenter som tog SAT före 2016 kommer att kräva 1800) eller ACT: 27 och 2 AP-undersökningar: 4 eller 2 SAT-ämnesprov: 600 eller
  • 3 AP-undersökningar: 4 eller
  • 3 SAT-ämnen: 600

Hong Kong, Macao och Taiwan studenter

Studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan kan ansöka med följande:

 • En lägsta betyg på 400 på gemensam ingångsundersökning till kinesiska universitet för utländska kinesiska studenter och studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan, eller
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rankning av minst de bästa 50 procenten för fyra ämnen, inklusive engelska och matematik. För detaljerad information se information på kinesiska .

Engelska språkkrav

För internationella sökande, om du är engelsktalande eller inte tidigare har studerat på engelska, måste du ha tillfredsställande engelskspråkiga kunskaper för att studera på XJTLU . Olika engelska kvalifikationer accepteras:

År ett inträde

 • IELTS: 5,0
 • TOEFL: 62 (iBT)

År två inträde

 • IELTS 6,5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelska kvalifikationer krävs inte för studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan som tar gemensam tentamen eller GSAT.

Studenter som går in i år ett med färre än IELTS 6.0 eller motsvarande i sin engelska kunskaper tar 10 poäng EAP, och studenter med IELTS 6.5 eller högre tar fem poäng EAP.

Hur man ansöker

Ansökningar bör lämnas in via vårt onlineansökningssystem:

 1. Klicka / tryck på tillämpningslänken
 2. Skapa ett konto eller logga in på ditt befintliga konto
 3. Slutför din ansökan

När ditt ansökningskonto har skapats, ange noggrant all information som krävs i ansökningsformuläret och se till att informationen du ger är korrekt, fullständig och aktuell. Ladda upp de nödvändiga dokumenten till motsvarande fält.

Du kan logga in för att visa ditt ansökningsformulär när som helst.

För mer information om hur du ansöker om att studera vid XJTLU , besök sidan för att ansöka .

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Läs mer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Läs mindre