BIng Data Science och Big Data Technology

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Efter XJTLU spännande och innovativa syntegrativa utbildningsmodell är detta program ett lika samarbete mellan universitetet och dess branschpartner, Sugon, vid School of AI och Advanced Computing i XJTLU Entrepreneur College (Taicang) .

Med den snabba utvecklingen inom smart tillverkning, e-handel, finans och stadsinformation blir områdena data, datavetenskap, företag och ekonomi allt mer beroende av varandra.

Genom att kombinera teorier och metoder från matematik, datavetenskap, statistik och datavetenskap kommer detta program att utrusta dig med färdigheterna att analysera och utnyttja storskaliga data inom ett antal branscher.

Under dina studier kommer du att utforska vetenskaplig integration och omtolkning av statistisk analys, systemberäkning och tvärvetenskaplig vetenskap, vilket ger dig ett omfattande kunskapssystem för hela processen för lagring och analys av big data samt för hela branschen av datakedjor Ansökan.

Kandidater från detta unika program kommer att tillgodose behoven hos ett brett spektrum av arbetsgivare eftersom utbildningsmodellens unika fokus på entreprenörskap och innovation ger dig färdigheter och förmågor att tänka som en entreprenör, vilket ger grunden för att du kan bli en av ledarna för morgondagens nya branscher.

Varför ska jag studera datavetenskap och Big Data Technology vid XJTLU Entrepreneur College (Taicang)?

 • Var en del av en unik pedagogisk upplevelse och förbereder dig att arbeta i snabba, snabbt föränderliga, smarta teknikdrivna industrier;
 • XJTLU nytta av XJTLU strategiska läge i Taicangs högteknologiska utvecklingszon med snabbt expanderande teknikdrivna industrier;
 • Lär dig genom praktisk tillämpning genom att använda dina kunskaper och färdigheter för att lösa verkliga problem i forsknings- och branschinställningar;
 • Dra nytta av mentorskap och utbildning från branschexperter som en del av den unika branschens temasamverkan med ledande företag;
 • Få värdefull entreprenör och ledarskapsförmåga genom att studera de unika moderna entreprenörsmoduler som ingår i examen, vilket ger dig en konkurrensfördel i vilken karriär du väljer;
 • 600 timmars problembaserad praktikupplevelse som en del av utbildningen;
 • Studera i specialbyggda, XJTLU anläggningar på XJTLU : s nya Taicang-campus (kommer att öppnas 2021);
 • Graduate med kvalifikationer i världsklass, inklusive två grader: en XJTLU examen från det kinesiska utbildningsministeriet och en globalt erkänd examen från University of Liverpool, en medlem av Russell Group av ledande brittiska universitet.

Kunskap och färdigheter

När du tar examen från programmet BIng Data Science och Big Data Technology kommer du att ha:

 • en solid grund i matematik, statistik och datavetenskap;
 • förmågan att genomföra big data-behandling med hjälp av olika datorplattformar och statistisk programvara för insamling, hantering, analys och gruvdrift av big data;
 • omfattande kunskap om entreprenörskap och ledarskap, projektledning och innovationskoncept och hur man tillämpar dem i en praktisk miljö;
 • kommunikations-, interpersonella, problemlösande och analytiska färdigheter på hög nivå som kan överföras inom en rad karriärer och branscher.

134974_pexels-photo-577585.jpeg

moduler

År ett

Storbritanniens grader är tre år långa medan de i Kina är fyra, därför accepterar vi studenter med vissa kvalifikationer direkt till år två, vilket är början på det huvudsakliga akademiska programmet. De flesta studenter går emellertid in i Year One , som ger dig en rad intressanta moduler, språkklasser och grundläggande färdigheter för din examen.

År två

Major: Obligatoriska moduler

Mindre: Obligatoriska moduler

År tre

Major: Obligatoriska moduler

Mindre: Obligatoriska moduler

År fyra

Major: Obligatoriska moduler

Mindre: Obligatoriska moduler

Karriärer

Kandidater från detta program är väl förberedda för både tekniska och ledande roller i företag och offentliga institutioner inom datadriven informationsteknologifält inom en rad sektorer, inklusive ekonomi och försäkring, tillverkning och service, hälsovård och stadsplanering. Detta program ger också en solid grund för ytterligare studier eller en karriär inom forskning.

avgifter

Internationella studenter

88 000 RMB per läsår.

Tidig fågel rabatt

Alla internationella som accepterar sitt erbjudande senast den 1 maj 2020 kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter på tidig sort

Gå med i en gratis kurs i kinesiska

Vi erbjuder nu en gratis sommarkurs i kinesisk språk för alla grund- och forskarstuderande som börjar sin examen i september 2020.

Välj mellan två veckors, fyra veckors eller sex veckors språkkurser.

Hong Kong, Macao och Taiwan studenter

88 000 RMB per läsår.

Tidig fågel rabatt

Alla studenter i Hong Kong, Taiwan och Macao som accepterar sitt erbjudande senast den 1 maj 2020 kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter.

Studenter i Hong Kong, Macao och Taiwan som ansöker till XJTLU genom den gemensamma ingångsundersökningen på det statliga onlineansökningssystemet (utbildningsundersökningsmyndigheten i Guangdong-provinsen) kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter för tidig fågel.

Fastlands-kinesiska studenter

88 000 RMB per läsår.

Ingångskrav

Internationella studenter

Inträde till år ett

Vi välkomnar ansökningar från högkvalitativa kandidater i alla ämnen med lämplig gymnasium eller motsvarande kvalifikationer. Studenter förväntas normalt ha högt ställning i gymnasiet med ett minimum av "B" i alla ämnen samt relevanta ämnen.

Ingång till år två

Studenter som har slutfört A-nivå eller International Baccalaureate (eller motsvarande) kommer att övervägas för tillträde till år två, olika program har olika ämnesrelaterade krav.

 • A-nivå: BBB
 • IB Diplom: 30 poäng
 • Avancerade placeringstest / Ämnes SATS - gymnasiet diplom med en GPA på 3,0 eller högre plus:
  • Redesignad SAT: 1280 (studenter som tog SAT före 2016 kommer att kräva 1800) eller ACT: 27 och 2 AP-undersökningar: 4 eller 2 SAT-ämnesprov: 600 eller
  • 3 AP-undersökningar: 4 eller
  • 3 SAT-ämnen: 600

Hong Kong, Macao och Taiwan studenter

Studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan kan ansöka med följande:

 • En lägsta betyg på 400 på gemensam ingångsundersökning till kinesiska universitet för utländska kinesiska studenter och studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan, eller
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rankning av minst de bästa 50 procenten för fyra ämnen, inklusive engelska och matematik. För detaljerad information se information på kinesiska .

Engelska språkkrav

För internationella sökande, om du är engelsktalande eller inte tidigare har studerat på engelska, måste du ha tillfredsställande engelskspråkiga kunskaper för att studera på XJTLU . Olika engelska kvalifikationer accepteras:

År ett inträde

 • IELTS: 5,0
 • TOEFL: 62 (iBT)

År två inträde

 • IELTS 6,5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelska kvalifikationer krävs inte för studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan som tar gemensam tentamen eller GSAT.

Studenter som går in i år ett med färre än IELTS 6.0 eller motsvarande i sin engelska kunskaper tar 10 poäng EAP, och studenter med IELTS 6.5 eller högre tar fem poäng EAP.

Datavetenskap och big data-teknik betraktas globalt som en ökande disciplin. Detta BIng-program låter dig bli ledande experter i branschen 4.0-eran genom att förse dig med en bred kunskap och erfarenhet för att lösa verkliga problem.

Dr Jionglong Su
Programdirektör

Hur man ansöker

Ansökningar bör lämnas in via vårt onlineansökningssystem:

 1. Klicka / tryck på tillämpningslänken
 2. Skapa ett konto eller logga in på ditt befintliga konto
 3. Slutför din ansökan

När ditt ansökningskonto har skapats, ange noggrant all information som krävs i ansökningsformuläret och se till att informationen du ger är korrekt, fullständig och aktuell. Ladda upp de nödvändiga dokumenten till motsvarande fält.

Du kan logga in för att visa ditt ansökningsformulär när som helst.

För mer information om hur du ansöker om att studera vid XJTLU , besök sidan för att ansöka .

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Läs mer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Läs mindre