BIng Arkitektur

Allmänt

Programbeskrivning

BIng Arkitektur

översikt

Arkitektur är främst en disciplin av arkitektonisk design. Arkitektoniska studenter kan lösa komplexa designproblem i arkitektonisk design, byggmiljö och energiförbrukning, byggnadsteknik och struktur samt samordna inomhus och utomhus miljöbehov som tillgodoser behoven hos mänskliga inomhusaktiviteter. Arkitekten är den enda som är utbildad i alla aspekter av arkitekturen.

RIBA-certifiering

Grundutbildningen i arkitektur vid 西交利物浦大学 Architecture Department har tilldelats den första fasen av Royal Institute of British Architects (RIBA) och är det första kinesiska universitetet för att få denna certifiering. Denna certifiering markerar officiellt grundutbildningen för arkitekturavdelningen vid 西交利物浦大学 , som har anpassats till högkvalitativa arkitekturskolor runt om i världen.
Kungliga institutet för brittiska arkitektsutskottet nämnde i dömningsrapporten att arkitekturavdelningen i 西交利物浦大学 "har följt begreppet" folkorienterat "i samband med framväxande globalisering för att odla ambitionen för nyutexaminerade och skapa en Eleverna kan dra en unik undervisningsmiljö av näringsämnen ur bakgrunden av internationalisering och den unika egenskapen i Kina. "

Varför välja Xipu Architecture?

 • Den första fasen av Royal Institute of British Architects (RIBA) certifiering säkerställer att Institutionen för Arkitektur kan ge studenterna en världsintegrerad, hög nivå och internationell läroplan.

Kunskaper och färdigheter

När studenten tar examen kan han behärska:

 • Kunskaper i simulering och digitala designverktyg, mastering av kinesisk och västerländsk arkitekturkultur och historia, formning och omvandling av stadsutrymme, konstruktions- och ingenjörskoncept samt byggande av kunskaper och förmågor i samband med miljökontroll och arkitektonisk yrkesutövning.
 • Möjlighet att utarbeta arkitektoniska planer, bekanta sig med olika arkitektoniska användningsområden och göra rätt användning av den byggda miljön och naturmiljön.
 • Möjlighet att kombinera design med konstruktion och miljöteknik
 • Förstå byggmaterial, processer och teknik som används i arkitektonisk design och konstruktion.
 • Genom en rationell utvärdering av argument, argument och hypoteser erhålls en korrekt bedömning baserad på arkitektonisk kultur och designteori.
 • Att kunna exakt uttrycka din designfilosofi och designprinciper är också ett måste för vidare studier.

kurs

Första klass

I Storbritannien varar grundutbildningen i tre år, medan den kinesiska grundutbildningen fortsätter i fyra år. För studenter som har erhållit motsvarande timmar och certifikat kan de därför gå direkt till det andra året för professionell studie i skolan. De flesta studenter går in i det första året, inklusive många attraktiva kurser, språkkurser och professionell inlärningsrelaterad. Kärnkompetens lärande.

Andra året

Den andra graden kommer att ligga till grund för uppföljning. Du kommer att lära dig om arkitekturhistoria och teori, byggnadsstruktur, byggnadsstruktur och material samt bygga miljövetenskap. Design Professional Course lär dig uttryck, modellering och design av arkitektoniska utrymmen och små byggnader.

 • Design Professional Course: Design Tänkande och uttryck
 • Designspecialisering: Små rymddesign
 • Designspecialisering: Liten arkitektonisk design
 • Västerländsk arkitekturhistoria
 • Byggnadsstruktur och material
 • Introduktion till den byggda miljön
 • Byggnadskonstruktion och material
 • Arkitektoniska humaniora och kultur
Tredje året

Under det tredje året börjar du designprojekt i en mer utmanande och specifik stadsmiljö och fortsätter att lära sig historia och teori om byggnadsteknik och arkitektur och stadsutveckling.

 • Hållbar byggd miljö
 • Asiatisk arkitekturhistoria
 • Designspecialisering: Design och arkitektonisk typologi
 • Designspecialisering: Småbybyggnader
 • Byggnadsstruktur och design
 • Urbanforskning
Fjärde året

Under det senaste året har du möjlighet att översätta dina ursprungliga idéer till arkitektonisk design, med hänsyn till byggnadens användares behov, förväntningar, struktur, material och miljö. Designkurser kommer att tillämpas på digital design, byggteknik, teori, estetik och professionell praxis. I fjärde klassen får du möjlighet att välja de projekt du är intresserad av från flera designämnen.

 • Gräns ​​för byggteknik
 • Arkitektonisk teori
 • Designkurs: liten och medelstor arkitektonisk design
 • Arkitektonisk yrkesutövning
 • Konst och estetisk filosofi
 • Graduation design

få anställning

Kandidater från den här majoren har klarat sig bra i anställningsprocessen och vidare studier. Hittills har de flesta av våra studenter valt att fortsätta sina studier utomlands, ca 20% av dem är antagna till högsta universiteten i arkitekturverdenen, som University of Pennsylvania, University College London, Bartlett School of Architecture, University of Sydney, Politecnico di Milano, National University of Singapore, etc. . Kandidater från den här majoren har också startat sin karriär hos välkända arkitektkontor i hemlandet och utomlands, som David Chipfield, Tong Ming Architecture Studio, Farrells, Arup Arup och andra.

avgift

Internationell student

 • RMB 88 000 / skolår.
 • Internationella studenter som betalar förbetalda avgifter före 1 maj 2017 kommer automatiskt att få en förskottsbetalning på RMB 8 000.
Hongkong, Macao och Taiwan studenter
 • RMB 88 000 / skolår.
 • Hongkong, Macao och Taiwan studenter som betalar förbetalda avgifter före 1 maj 2017 kommer automatiskt att få en förskottsbetalning på RMB 8 000.
Fastlands kinesiska studenter

RMB 88 000 / skolår.

Förkunskapskrav

Vänligen kontrollera anmälningskraven för att förstå kraven i vår skola för studentkvalifikationer.

Hur man ansöker

Arkitekturen i vår skola är ambitiös och undersöker arkitekternas nuvarande professionella behov och utmaningar. Arkitektur kräver att studenterna har ett omfattande utbud av kvaliteter, bland annat akademiker, som kreativitet, visuell fantasi (3D tänkande och målning), estetisk förmåga, förmåga att förbättra och uttrycka komplexa idéer, stressmotstånd, självmotivation och självhanteringsförmåga. och så vidare. Därför har studenter i arkitekturen ett extra steg i antagning.

西交利物浦大学 antagningsprogrammet för 西交利物浦大学 måste studenten visa sin kreativitet, potential och beslutsamhet att vara intresserad av arkitektur och lärande. I 2015, efter utvärderingsscreening, togs ungefär två tredjedelar av de första årens sökande tillträde till arkitekturen som var stor för studier.

Kandidater som är intresserade av att slutföra arkitekturens huvudämne måste först delta i examensexamen. Inhemska studenter kan bläddra i "Ansök om tillträde - hur man ansöker" för detaljer.

Internationella studenter uppmanas att skicka in ansökningsmaterial via vårt onlineapplikationssystem:

 1. Klicka på "Apply"
 2. Registrera ett konto och logga in
 3. Fyll i onlineapplikationsinformationen

När kontot har skapats, ange informationen som ska fyllas i i ansökningsblanketten för att säkerställa att informationen är aktuell och korrekt, ladda upp nödvändiga stödmaterial. Du kan när som helst logga in, ändra ditt ansökningsformulär och ladda upp ytterligare supportmaterial.

För mer information om hur du ansöker, besök sidan "Ansök om tillträde - hur man ansöker".

Senast uppdaterad Dec 2018

Om skolan

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Läs mer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Läs mindre