BIng (Hons) i maskinteknik

University of Dundee

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BIng (Hons) i maskinteknik

University of Dundee

Modern maskinteknik kräver människor som kan kombinera ett brett spektrum av tekniska, vetenskapliga, kreativa och ledande färdigheter för att uppnå mål inom sektorer som sträcker sig från rymdutforskning till energihantering till kirurgisk innovation.

Vid University of Dundee är vi stolta över att ta ett modernt systembaserat tillvägagångssätt för att utveckla maskinteknik hos våra studenter. Vi har satsat kraftigt på viktiga nya områden inom teknik, inklusive snabb prototypning, förnybar energi och inbyggd styrteknik.

Du ska studera mekatronik (integration av elektronik och datorstyrning med maskinteknik), vilket ger dig ett brett utbud av färdigheter för utveckling av moderna, högpresterande produkter.

En BIng (Hons) grad i maskinteknik , som med medicin eller lag, anses vara en professionell kvalifikation. Det innebär att en extern kropp, i detta fall, Institutionen för mekaniska ingenjörer (IMechE) regelbundet kontrollerar kvaliteten och strukturen hos våra kurser. Våra kandidater kan i slutändan bli Chartered Engineers.

Utmaningar i verkligheten

Varje år utarbetar, bygger och marknadsför University of Dundee DRIVE racing team, en marknad och bakre motorsportbil som en del av den globala iMechE Formula Student-tävlingen på Silverstone.

Vi tror att studenterna lär sig bäst i en applikationsledd undervisningsmiljö. Du kommer att ha möjlighet att engagera dig i många praktiska och industriella ledda projekt.

Till exempel presenterar medlemmarna av den tekniska rådgivningsnämnden för maskinteknik eleverna ett industriellt industriproblem för att lösa genom att tillämpa kunskapen som erhållits genom kursen. Eleverna presenterar sin lösning för företaget i en "Dragons 'Den" -miljö.

Nyckelfakta

  • Topp 3 i Skottland för tillfredsställelse med kurs och undervisning (Guardian University Guide 2018)
  • Topp 10 i Storbritannien för studenttillfredsställelse (National Student Survey 2014)
  • Forskning topp i Skottland och tredje i Storbritannien (REF 2014)

Ingångskrav

Kurser som börjar 2018

Engelska språkkrav

För icke-EU-studenter

IELTS Totalt

5,5

Karriärer

Att skapa sätt att generera tillräckligt ren ny energi för att möta världens krav eftersom det går bra in i det 21: a århundradet är en stor utmaning för mekaniska ingenjörer. Med ökande befolkningar som lägger nya och massiva krav på befintliga resurser och klimatfrågor som påverkar traditionell fossilbaserad energi, har efterfrågan på nya tankar på detta område aldrig varit större.

Som mekanisk ingenjör kan du hitta dig själv att arbeta med projekt för att förbättra effektiviteten hos traditionella energisystem. öka effektiviteten i energi som alstras av olja eller gas samtidigt som man arbetar med att generera utsläpp av nästan noll utsläpp. Alternativt växer behovet av långsiktiga, rena, förnybara energikällor snabbt. Vind, våg, sol, tidvatten, jordvärme och grönsaker kräver alla begåvade ingenjörer att utveckla dem till ett stadium där de seriöst kan konkurrera med traditionella metoder och så erbjuda ett genuint rent alternativ.

Våra erkända BIng (Hons) Maskinteknik och BIng (Hons) Maskinteknik med Renewables grader utgör en idealisk grund för denna karriär, vilket ger ett stort antal kärnteknik, teknik och överförbara färdigheter som är nödvändiga för att underlätta en karriär inom energi.

Efterfrågan på kandidater i detta område är enorm med många av de multinationella energibolagen, däribland; BP, Shell och Exxon, rekryterar betydande antal nya ingenjörer årligen för att arbeta i både traditionell och framväxande energiteknik.

Kandidater kan förvänta sig goda löner och in-house träningssystem som leder till Chartered (CEng) -status, medan energisektorns multinationella karaktär innebär att utlandsresor är en stor bonus för många nya startar. Utmaningarna, möjligheterna och belöningarna för energiingenjörerna i detta århundrade är nästan oöverträffade.

Ett antal av våra kandidater fortsätter att studera vår MSc Biomedical Engineering, MSc Medical Imaging eller MSc Design för medicinsk teknik kurser i Dundee medan andra beslutar att fortsätta sina studier på doktorandnivå i det spännande området biomedicinsk teknik och bioteknik som är en huvudforskning institutionens styrka.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad March 23, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
4 år
Heltid
Price
Pris
1,820 GBP
per studieår, skotska och EU-studenter. Övriga brittiska studenter £ 9 250 per år, i högst 3 år, även om du studerar en fyraårig examen. Utländska studenter (icke-EU) 19 900 kronor per studieår.
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Dundee, Scotland
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - Dundee, Scotland
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan