BIng (Hons) i elektroteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Ackrediterad av: IET EI

Klimatförändringar och ekonomiska drivkrafter innebär att det finns ett starkt drag mot förnybar energi från vind-, våg- och tidvattenkällor - och motsvarande ökad efterfrågan på kraftsystemingenjörer.

Programmet har utformats i samarbete med industrin och har stor vikt vid praktisk erfarenhet. Det ger en bred utbildning inom elektroteknik, mekanik och elektronik, tillsammans med specialmoduler inom elteknik och kraftelektronik.

Du kommer att ha tillgång till välutrustade datorstödda tekniska och elektriska och elektroniska laboratorier med ledande teknik samt möjlighet till två branschplaceringar.

Din karriär

Kandidater från detta program kommer sannolikt att vara mycket efterfrågan hos globala kraftföretag som Howden, GEC, Doosan, Babcock, Scottish Power och Weir Group.

Vad du ska studera

År 1

Ger en rad grundläggande begrepp för IT och principerna för elektroteknik, elektronik och maskinteknik.

År 2

Introducerar ledningsansvar för en professionell ingenjör, matematik, termodynamik, energiresurser, generering

År 3

Kontrollteknik, Power Electronic Systems, Plant

År 4

Honor Project, Power Systems Technology, Elektriska Maskiner, Förnybar Energiteknik, Kontrollteknik.

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

Heltidskrav för inresa

År 1

SQA Högre: BBBC på Högre för att inkludera matematik och en från fysik, tekniska studier eller teknikvetenskap

En nivå: CCD inklusive matematik och fysik plus GCSE engelska på C / 4

ILC Högre: H2 H2 H3 H5 inklusive matematik och fysik, plus engelska på ordinarie nivå O2

IB Diplom: 24 poäng måste innehålla matematik och fysik

BTEC: Nivå 3 Utökat examensbevis i maskinteknik vid MMM

År 2

BTEC: Nivå 3 Utökat examen i elektroteknik / elektronik vid DDM

År 3

HND elektrisk eller elektronisk teknik med en B i den graderade enheten och ingenjörsmatematik 1, 2, 3, 4 och 5.

Närvaro och pass på Maths Summer School är avgörande för dem som saknar ingenjörsmatematik 5. För mer information besök www.gcu.ac.uk/mathsummerschool.

Deltidskrav

År 1

HNC elektroteknisk eller elektronikteknik eller annan relevant teknisk ämne med B i betyg 1 och inkludera Engineering Maths 1 och 2.

År 2

HND Elektroteknisk eller Elektronisk Ingenjörsvetenskap eller annan relevant teknisk ämne med B i den betygsatta enheten och inkluderar Engineering Maths 1,2, 3 och 4.

Sysselsättningskrav

Deltidsanställda måste vara anställda på heltid och sponsras av arbetsgivaren.

engelska språket

Studenter vars första språk inte är engelska kommer normalt att behöva hålla motsvarande ett Academic IELTS testresultat på 6,0 med inget element mindre än 5,5.

Observera: Om du är från ett flertalet engelsktalande land kan du inte vara skyldig att ge ytterligare bevis på din engelska språkkunskaper.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-studenter som fullgör en tre- eller fyraårig examen är begränsade till 27750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Studenter på deltidsprogram kan faktureras för hela årsavgiften eller för antalet moduler som avslutats per läsår. Studenter kan vara berättigade att betala detta i delbetalningar under året. Visa deltid och distansutbildning.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Professionell ackreditering

Elektroteknikens examen är ackrediterad av IET Institute of Engineering and Technology och EI Energy Institute. Kursarbetet är utformat för att uppfylla kraven i UKSPEC, den brittiska standarden för yrkesmässig kompetens från Engineering Council UK och the MEng Pathways uppfyller de akademiska kraven för C.Eng Chartered Engineer status.

Arbetsplacering

Två branschbaserade placeringar erbjuds, varav en sträcker sig över 48 veckor. Dessa är inte obligatoriska placeringar och garanteras inte heller.

HM Forces

I samarbete med HM Forces har GCU identifierat att detta program är särskilt lämpat för militära och ex-militära män och kvinnor. Besök HM Forces Careers Zone för mer information om de tjänster vi tillhandahåller.

Bedömningsmetoder

Examinationer, kurser, klastester, presentationer, datorbaserade övningar och skriftliga rapporter används för att bedöma dina prestationer under lärandesultatet.

Vårt mål är att bygga våra elevernas förmågor inom de områden som arbetsgivare kräver i en global kunskapsekonomi genom att länka med arbetsgivare för att ge eleverna en autentisk lärande som blandar sig med relevanta studier. Våra studenter finner att en av de underliggande styrkorna i detta studieprogram är de andra studenterna, eftersom många som för närvarande är inskrivna genomför sina studier på deltid, samtidigt som de håller heltidsjobb eller sponsras av internationella företag. De värdefulla erfarenheterna av dessa studenter återfinns i klassrummet och informellt delas till fördelen med medstudenter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in ... Läs mer

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in areas such as IT security and web development, environmental science, telecommunications, surveying and building services. Our research into built environment and connections with industry leaders in growing markets such as games design make us an exciting choice for students, staff and researchers. Läs mindre