BIng (Hons) i bilteknik

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Översikt

Ingenjörer använder sin fantasi och kunskap om matematik, fysik och kemi för att utforma, tillämpa och hantera teknologier som är grundläggande för samhällets välbefinnande och utveckling. Detta program är baserat på vårt program för maskinteknik men gör det möjligt för studenter på senare år att specialisera sig i ämnen som rör bilteknik.

Bilteknik fortsätter att vara en viktig arbetsgivare för professionella ingenjörer på grund av de ökande utmaningarna med att producera önskvärda och lönsamma fordon. De relevanta ämnena är de viktigaste maskintekniska vetenskaperna tillsammans med elektronisk teknik och materialteknik. Det är en ökande tonvikt i processerna för design och tillverkning.

Varför studera bilteknik på Heriot-Watt universitets Dubai Campus?

  • Lägg grunden för en karriär inom maskinteknik inom ett område med tonvikt på bilteknik.
  • Lär dig mer om konstruktionen som ligger till grund för konstruktion och drift av fordon.
  • Studera ett ämne som låter dig tillämpa principerna för matematik och fysik på den verkliga världen.
  • Lär dig de färdigheter som kommer att göra dig i stånd att flytta till ledningsroller som professionell ingenjör.
  • Utforska de spännande världarna inom transport, tillverkning, kraftverk, fordonsdynamik och många andra.
  • Oavsett din sista karriärväg kommer utvecklingen av förmågan att tillämpa kvantitativa metoder för att lösa problem - grunden för teknik - vara en ovärderlig tillgång.

Kursinnehåll

Första året

Tyngdpunkten ligger på att utveckla grundläggande matematiska, vetenskapliga och kommunikativa färdigheter. Ämnen inkluderar design och tillverkning, materialvetenskap, ingenjörsvetenskap, elektronik och grundläggande matematik.

Andra året

Ämnen inkluderar maskindesign, elektriska maskiner, vätskemekanik, termodynamik, design och tillverkning, avancerad matematik och materialstyrka.

Tredje året

Ämnen inkluderar tillämpad termodynamik, vätskemekanik, materialdesign och tillverkning, styrteknik och instrumentering, ledning och bilteknik

Fjärde året

Studenter genomför ett individuellt forskningsprojekt inom området bilteknik. Undervisade ämnen inkluderar En översyn av utvalda bilteknologier, tillverkningsledning, design och alternativ från vätskemekanik, termodynamik, materialstyrka och maskindynamik.

Karriär

Som en examen som erkänns involverar en stark komponent i maskinteknik, ger Automotive Engineering kandidater många av samma möjligheter. Det är mest lämpligt för studenter som vill bedriva en karriär inom ett relaterat område som transport, fordonsdesign eller motorsport.

Engelska språkkrav

Där engelska inte var undervisningsmediet på gymnasiet, måste de sökande visa engelska språkkunskaper motsvarande IELTS 6.0 Academic (utan inslag under 5.5).

Ansökningstiden

Vår Dubai Campus driver en rullande antagningsprocess året runt: så snart ett intag har avslutats börjar vi acceptera ansökningar om nästa. Det är också möjligt för dig att skjuta upp ditt startdatum i upp till ett år.

De flesta studenter tillämpar 6–10 månader före det valda intaget. Vi kan acceptera ansökningar fram till 3 veckor innan varje intag börjar, men du bör notera att en sen ansökan nästan säkert kommer att innebära en försening i tillhandahållandet av väsentliga administrativa tjänster, till exempel ditt studenterutbildningskort (utan vilket du inte kommer att vara kan komma åt biblioteket eller onlinetjänster).

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Läs mindre
Akademisk stad