BAcc Hons / BCom Hons i redovisning

Allmänt

Programbeskrivning

BAccHons

Syftet med denna examen är att utveckla intellektuella kompetenser och praktiska färdigheter i förvärv, analys, tolkning och tillämpning av redovisnings-, revisions-, ekonomistyrnings- och beskattningsprinciper i redovisnings- och affärssammanhang på forskarnivå, samt att vara förberedda för en karriär inom bokföringsyrket eller vidareutbildning inom detta område. Studenten ska kunna reflektera över sina ledande beslutsprocesser och tillämpningar baserat på deras professionella värderingar och grundläggande kunskaper och förståelse för redovisnings-, revisions-, ekonomistyrnings- och beskattningsprinciper, för att bedöma effekten av dessa i det holistiska sammanhanget för redovisningsyrket. .

Antagningskrav: En potentiell student måste ha en kandidatexamen eller en BCom (redovisning) examen som är godkänd av South African Institute of Chartered Accountants (SAICA) (New NQF level 7 / Old NQF level 6) med ett totalt genomsnitt på 55% för tredje årsmoduler och ett underminimum på 55% i redovisning 300.

Institutionen kan kräva genomförandet av ett överbryggande program om studenter inte följer reglerna för tillgång till den specifika modulen. De slutliga antagningskraven fastställs då och då av avdelningen. Studenter får upprepa Honours-programmet en gång, under förutsättning att de fick ett lägsta medelvärde för det första försöket som fastställs av institutionen.

BComHons i redovisning

Syftet med denna examen är att utveckla intellektuella och praktiska färdigheter i analys, tolkning och tillämpning av avancerad redovisning, styrning och kontroll och beskattning. Detta program kommer att förbereda eleverna för att identifiera och lösa avancerad redovisning, styrning och kontroll och beskattning i praktiken. Slutligen kommer detta program att förbereda studenter för ytterligare studier i redovisning, styrning och kontroll och beskattning som en vetenskap.

Antagningskrav: En potentiell student måste ha ett BCom eller ett avancerat examensbevis och ska ha lämplig kunskap om redovisning, beskattning och styrning och kontroll på ny NQF-nivå 7 / Gammal NQF-nivå 6. Institutionen kan kräva genomförande av en överbryggande programmet ska studenter inte följa reglerna för tillgång till den specifika modulkunskapen i redovisning, beskattning och styrning och kontroll. De slutliga antagningskraven fastställs då och då av avdelningen.

Registrerings- och startdatum

Anmälan börjar i januari och föreläsningar i februari för både grund- och forskarutbildningsprogram.

Alla forskningsprogram för magister och doktorsexamen kan registreras under hela året.

Slutdatum: Det akademiska börjar i januari och slutar i december. Programdatum bestäms av programmets längd.

Kontaktuppgifter

Nicolene du Plooy
011 559 3059
nicolenedp@uj.ac.za

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Läs mer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Läs mindre