Read the Official Description

Översikt

Under hela kursen ska du undersöka sociala värderingar och den mänskliga handlings förändrade karaktären, och lära dig om de sociala, kulturella, ekonomiska och politiska processerna som skapar mänsklig erfarenhet. Dessutom ska du analysera staternas beteende och vilka skyldigheter de kan ha till bredare uppfattningar om det internationella samfundet, tillsammans med de specifika roller som internationella organisationer som FN spelar.
Dra nytta av de olika forskningsintressen för både Sociologiska och socialpolitiska skolan och Politik och internationella studier, du har också friheten att forma din kurs för att passa dina intressen. Ett brett utbud av frivilliga moduler ger dig chansen att få specialistkunskap om ämnen som terrorism, klassdelning, narkotikapolitik, globalisering och politiska system runt om i världen.

Kursinnehåll

Ditt första år uppmanar dig att tänka sociologiskt och undersöka de processer som ledde till bildandet och uppkomsten av moderna samhällen. Du kommer också att förstå det nuvarande systemet för internationell politik och jämföra systemen som används i olika stater. Ett val av en valfri modul kommer att utrusta dig med de färdigheter du behöver för att genomföra sociologisk forskning.

Under år två kommer du då att vara beredd att utforska de viktiga tänkarna och traditionerna i sociologins historia och utveckla din förståelse av forskningsmetoder inom ämnet. Du kommer också att lära dig om nyckelteorier i studier av internationella relationer och fokusera på debatter kring säkerheten i synnerhet. Du avslutar året med ett urval av valfria moduler om ämnen inom både ämnen som amerikansk politik, EU-politik, kulturens sociologi eller rasism och etnicitetsstudier.

I ditt sista år kommer du att undersöka ett ämne av ditt val i djup för att slutföra din avhandling och visa de färdigheter du har fått under hela kursen. Du kan välja att fokusera på ett ämne i antingen sociologi eller internationella relationer. Omkring detta väljer du ytterligare frivilliga moduler på båda områdena, undersöker frågor som sexarbete, terrorism, klassavdelningar, sanktioner i internationella relationer, brittisk utrikespolitik och proteströrelser.

Under de tre åren får du också möjlighet att ta upptäcktsmoduler som låter dig studera en modul från ett annat ämnesområde. Se vår hemsida för ytterligare information: https://leedsforlife.leeds.ac.uk/Broadening

Kursstruktur

Dessa är typiska moduler / komponenter som studerats och kan ändras från tid till annan.

moduler

År 1

Obligatoriska moduler

 • Jämförande politik
 • Internationell politik
 • Sociologi för moderna samhällen
 • Formationer av modernitet

Valfria moduler

Du kommer att studera 0-20 studiepoäng av valfria moduler som kan innefatta:

 • Förstå och undersöka staden
 • Förstå och undersöka modernt samhälle

Discovery-moduler

Beroende på ditt valfria modulval väljer du upp till 40 studiepoäng av upptäcktsmoduler.

År 2

Obligatoriska moduler

 • Teorier om internationella relationer
 • Säkerhetsstudier
 • Sociologi och socialpolitik Forskningsmetoder
 • Centrala problem i sociologi

Valfria moduler

Du kommer att studera 20 hp av valfria moduler som kan innefatta:

 • Politik och politik i EU
 • Jämförande politik i Stillahavsområdet
 • Politik för modernt Kina
 • Stat och politik i Afrika
 • Förenta staternas politik

Discovery-moduler

 • Du kommer att studera 20 studiepoäng av upptäcktsmoduler.

År 3

Obligatoriska moduler

 • Avhandling

Valfria moduler

Du kommer att studera 40-60 hp av valfria moduler som kan innefatta:

 • Europa i världen
 • Amerikansk utrikespolitik
 • Islamismens politik
 • Krisdiplomati: Tvång, Sanktioner och Användning av Våld i Internationella Relationer
 • Smutsigt krig: Uppror, staten och städerna
 • Terrorism: Begrepp, Debatter, Fall
 • Filosofi om mänskliga rättigheter
 • Videospel: Politik, samhälle och kultur
 • Funktionshinder och den internationella politiken
 • Utbildning, kultur och samhälle
 • Statligt brott och odödlighet
 • Global terrorism och våld
 • Kön, teknik och kropp
 • Konsumentismens sociologi
 • Klass i vardagslivet
 • Protest och social rörelse
 • Etnicitet och populär kultur

Discovery-moduler

 • Du kommer att studera upp till 20 hp av upptäcktsmoduler.

Utöka dina akademiska horisonter

I Leeds vill vi att du ska dra nytta av djupet och bredden av universitetets kompetens för att förbereda dig för framgång i en ständigt föränderlig och utmanande värld. Denna kurs ger dig möjlighet att bredda ditt lärande genom att studera upptäcktsmoduler.

Lärande och undervisning

Vi använder en rad undervisnings- och inlärningsmetoder för att hjälpa dig att uppnå olika färdigheter. Dessa kommer att innehålla seminarier och workshops där du kan diskutera de ämnen som anges i traditionella föreläsningar mer ingående. Vi betonar vikten av deltagande, presentationsförmåga och grupparbete.

Undervisningsstrukturen varierar beroende på din studienivå, till exempel i år 1 kan du förvänta sig att ha sex eller sju föreläsningar och tre eller fyra seminarier per vecka. En självständig studie är dock också ett viktigt inslag i kursen, eftersom det gör det möjligt för dig att utveckla din forskning och kritiska färdigheter när du förbereder dig för lärda sessioner.

Du har också en personlig handledare - en av våra akademiker - som kommer att vara till hands för att ge dig vägledning och stöd till akademiska frågor, såsom modulval, karriär och personliga frågor.

bedömning

Moduler kommer att använda en rad olika bedömningsmetoder. Förutom traditionella tentor kan du också bli ombedd att slutföra projekt baserade på uppsatser och fallstudier, policyunderlägg, grupppresentationer, arbetsloggar, forskningsunderlag, projektförslag eller utvecklingsbyrå recensioner. Under ditt sista år ska du också skicka in en 12 000 ordversation.

Ingångskrav

A-nivå: AAB

Vi ber inte om specifika ämnen på A-nivå, men i allmänhet borde du studera samhällsvetenskapliga, humanistiska och humanistiska ämnen för A-nivå.

Andra kursspecifika tester:

När en sökande tar utökad projektkvalificering (EPQ) kan detta beaktas vid sidan av A-nivåer och kan locka till ett alternativt erbjudande utöver standard erbjudandet. Om du tar A-nivåer, skulle detta vara ABB vid A-nivå och klass A i EPQ.

Alternativ inmatning

Vi är engagerade i att identifiera de bästa möjliga sökandena, oavsett personliga omständigheter eller bakgrund.

Tillgång till Leeds är ett alternativt antagningssystem som accepterar ansökningar från individer som kan vara från låginkomsthushåll, i den första generationen av deras närmaste familj att ansöka om högre utbildning, eller har haft sina studier störda.

Internationell

Vi accepterar en rad internationella likvärdiga kvalifikationer.

Internationellt grundår

Om du har förmåga att studera för en viss grad men inte har kvalifikationer att gå in direkt till nivå ett, kan du överväga att studera ett grundår. Vi har formella kopplingar till följande grundårsprogram:

 • Universitetet i Leeds International Foundation Year (IFY)
 • Northern Consortium of UK Universities (NCUK)
 • Studiegrupp Leeds International Study Center (LISC)

Om du ansöker om en alternativ grundleverantör, vänligen kontakta vår antagningsgrupp för att få reda på om din kvalifikation är lämplig för tillträde till våra kurser.

International Foundation Year

Internationella studenter som inte uppfyller de akademiska kraven för grundutbildning kan kunna studera vid University of Leeds International Foundation Year. Detta ger dig möjlighet att studera på campus, läras av University of Leeds akademiker och framsteg på ett brett utbud av Leeds kurser. Läs mer om International Foundation Year-program.

Engelska språkkrav

IELTS 6,5 totalt, med inte mindre än 6,0 i någon komponent.

Förbättra din engelska

Om du är en internationell student och du inte uppfyller kraven på engelska för detta program kan du kanske studera vår grundutbildning på engelska, för att förbättra din engelskspråkiga nivå.

Hur man ansöker

Ansök på kursen genom UCAS. Institutionskoden för University of Leeds är L23. Kontrollera deadline för ansökningar på UCAS webbplats.

Det är också möjligt att studera detta program på deltid. Programmets innehåll är detsamma, men du studerar med mindre intensitet. Ta reda på mer om hur du ansöker, stöder tillgänglig och deltidsstudentupplevelse vid Lifelong Learning Center.

Internationella studenter ansöker via UCAS på samma sätt som UK / EU-studenter. Vårt nätverk av internationella representanter kan hjälpa dig med din ansökan. Om du är osäker på ansökningsförfarandet, kontakta kontaktpersonen för hjälp.

avgifter

Du hittar den senaste informationen om avgifter på vår hemsida: https://courses.leeds.ac.uk/

Avgiften kan öka i framtida år av din kurs i linje med inflationen och enligt lag tillåten. Till exempel var ökningen på 2,8% 2017/18 baserad på regeringens prognos för RPI-X-inflationsmåttet.

Den brittiska regeringen har bekräftat att icke-brittiska EU-studenter som börjar i läsåret 2019/20 kommer att ha hemavgiftstillstånd och vara berättigade till brittiska statslån. Den brittiska regeringen har inte bekräftat situationen för kommande år, så fortsätt kontrollera vår hemsida för uppdateringar.

Om du tar en studie utomlands eller arbetsår, betalar du en nedsatt studieavgift under denna period.

Deltidskostnader beräknas normalt utifrån antalet studiepoäng du studerar på ett år jämfört med motsvarande heltidskurs. Om du till exempel studerar hälften av kursen i ett år betalar du hälften av kursen för heltid för det året.

Ekonomiskt stöd

Om du har talang och kör, vill vi att du ska kunna studera med oss, oavsett din ekonomiska situation. Det finns hjälp till studenter i form av lån och icke-återbetalningsbara bidrag från universitetet och från regeringen.

Karriärmöjligheter

Graduate destinationer

Våra kandidater säkerställer anställning hos några av Storbritanniens största brittiska företag inom personal, kommunikationshantering, sändning och reklam. De är också idealiskt utrustade för att arbeta inom den offentliga och tredje sektorn, bland annat inom den offentliga sektorn, undervisning, ungdomsarbete, främjande / barntjänster, prövningstjänster, socialt arbete, fängelsestjänster, bostads- och bostadslösning.

Postgraduate möjligheter

Kandidater från detta program är väl förberedda för forskarutbildning inom en rad olika discipliner. Våra nyutexaminerade har studerat sociologi, socialpolitik, lärarutbildning, journalistik, arbetsterapi, mänskliga resurser, marknadsföring, socialt arbete, straffrättsliga studier och social forskning.

Karriärsupport

Vi uppmuntrar dig att förbereda dig för din karriär från dag ett. Det är en av anledningarna till att Leeds-kandidater är så eftertraktade av arbetsgivare.

Leeds for Life är vårt unika sätt att hjälpa dig att få ut det mesta av universitetet genom att stödja din akademiska och personliga utveckling. Läs mer på Leeds for Life-webbplatsen.

Karriärcentret och personalen i din fakultet erbjuder en rad hjälp och råd som hjälper dig att planera din karriär och göra välinformerade beslut längs vägen, även efter att du har examen. Läs mer på Karriärens hemsida.

Studera utomlands

På kursen har du möjlighet att ansöka om att spendera utomlands, vanligtvis som ett extra läsår. Universitetet har partnerskap med mer än 400 universitet över hela världen och populära destinationer för våra studenter är Europa, USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Singapore, Hongkong, Sydafrika och Latinamerika.

Arbetsplatser

Praktisk arbetslivserfarenhet kan hjälpa dig att bestämma din karriär och förbättra din anställbarhet. På denna kurs har du möjlighet att ansöka om att ta en placeringsårsmodul med organisationer över hela allmänheten, privata och frivilliga sektorer i Storbritannien, eller utomlands.

Program taught in:
Engelska

See 1 more programs offered by University of Leeds, Faculty of Education, Social Sciences, and Law »

Last updated October 15, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Heltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum

https://www.youtube.com/watch?v=Y4tlN474j_E