Läs den officiella beskrivningen

Produktdesign på Berlin International - en kreativ studie med kreativ frihet

Är du på humör för en kreativ produktdesignstudie som lämnar en hel del individuell designfrihet? Utveckla din personliga, kreativa profil tillsammans med ett enastående team av professorer och lärare på Berlin International. Lärarna följer dig under hela produktdesignstudierna och finns där för att hjälpa dig med sin expertis. Låt oss hjälpa dig att utarbeta dina individuella styrkor för att forma framtiden som en professionell produktdesigner *.

Fakta program

 • Varaktighet: 3 år / 6 terminer
 • Poäng: 180 hp
 • Språk: Engelska
 • Grad: Bachelor of Arts (BA)
 • Plats: Berlin-Mitte
 • Börja: oktober
 • Bidrag: 600 € per månad

Dina karriärmöjligheter med att studera produktdesign

Framtidens sökord: hur man blir en produktdesigner * i? Och vilka färdigheter behöver du som produktdesigner * i? Lär dig allt om utmaningarna på arbetsmarknaden för professionella designers. Det skräddarsydda studieprogrammet ger dig nödvändiga verktyg och förståelse för att försvara sig inom det professionella området för produktdesign. Dra nytta av kvalitetsstudiet BA-produktdesign på Berlin International i Berlin från de olika applikations- och utvecklingsmöjligheterna. Lägg en solid grund för din karriär.

Innehåll av produktdesignstudie

Låt oss undersöka fenomenen teknisk förändring och innovation. Praktiskt och tvärvetenskapligt projektarbete analyserar nuvarande trender, utveckling och påverkan på samtida produktdesign. Ämnena är: artificiell intelligens, interaktioner mellan människa och maskin, hållbar produktutveckling, 3D-tryckning och CNC-tillverkningsteknik, innovativa material, användarcentrerade designprocesser och många fler.

Engelskspråkigt examensprogram

Den vänliga, inkluderande och personliga miljön gör det möjligt att svara direkt på elevernas individuella behov. Hela kandidatexamen i produktdesign är på engelska

Du vill bli en produktdesigner? - Läs mer om karriärmöjligheterna, studieprogrammet och få en överblick över innehållet.

Studerar produktdesign på Berlin International

Programstudie produktdesign

Bli en produktdesigner * med BA-produktdesign. Bli inspirerad av en kreativ miljö mitt i Berlin. Professorer och lärare är erfarna och programmet är inriktat på internationalitet. Här kan studenter från hela världen utveckla sina talanger och utveckla och utbilda sin egen designhandskrift och personlighet. I BA-produktdesign lär du både experimentell och tillämpad design. Ett annat viktigt ämne är digital teknik och dess inflytande på produktdesign. Lär dig allt som är värt att veta om de internationella marknadernas och användarnas särskilda krav. Tillsammans besöker vi tillverkare, designstudior, internationella utställningar och mässor, lära känna ledande designers och göra Berlins pulserande vardagskultur föremål för din studentforskning. För tvärvetenskapliga projekt kan du arbeta tillsammans med studenter från nuvarande 48 olika länder.

Studerar produktdesign på Berlin International och gör karriär

Lägg nu grunden för en framgångsrik karriär som produktdesigner. Kandidater från examen Produktdesign kan arbeta inom olika områden av industriell produktion som anställda, som frilansare eller i ett designkontor. Den typiska arbetsbeskrivningen beror bland annat på individuella designprioriteringar: konceptarbete, visualisering, designutveckling, gränssnittsdesign, materialdesign och designforskning. Generellt arbetar produktdesigners i större utvecklingsgrupper. Deras position i dessa lag varierar från junior designers till kreativa chefer med personalansvar. Hennes arbete påverkar ekonomiskt, socialt, kulturellt, politiskt och personligt liv.

Några av de olika karriärperspektiven i produktdesign:

 • möbelindustrin
 • Mobilitet och transportindustri
 • Mässor, utställningar och butiksdesign
 • Offentliga produkter
 • Elektriska apparater och maskiner
 • Digitala produkter och komponenter
 • Livsstil, sport och fritid
 • Forskning och undervisning

Bästa träning med det ackrediterade produktdesignprogrammet

Bachelorprogrammets produktdesign vid Berlin International var ackrediterad och tilldelades som ett kvalitetsprogram med tydliga strukturer, regler och kvalifikationsmål. Vår BA-produktdesign har därmed visat att den uppfyller de höga kvalitetsstandarderna som gäller för det europeiska området för högre utbildning. Akkrediteringen av programmet genomfördes av det statligt erkända organet ACQUIN.

Hur ansöker jag om BA-produktdesign?

Ansökan för att studera produktdesign på Berlin International är enkel. Genom vår online-registreringsplattform kan du enkelt och säkert skriva in din personliga information och få ett bekräftelsemail med en länk. Då kan du använda länken för att ladda upp kopiorna av dina dokument:

 • Pass eller identitetskort
 • Kopiera '(Fach-) Abitur' eller motsvarande
 • Bevis på engelska språkkunskaper
 • Portfölj (portfölj med högst 10 verk)
Program undervisas på:
Engelska
Berlin International - University of Applied Sciences

Se 6 fler kurser från Berlin International - University of Applied Sciences »

Senast uppdaterad October 1, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
600 EUR
Deadline
Sept. 30, 2019
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Mar. 1, 2020
Sista anmälningsdag
Sept. 30, 2019

Okt. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Sept. 30, 2019
Slutdatum
Mar. 1, 2020

Get to know us!