Läs den officiella beskrivningen

Översikt

Om du har samma kärnområden som vår juridik LLB ger du också möjlighet att ta upp till 80 högskolepoäng av moduler utanför juridikskolan.

Denna kvalificerade juridiska examen uppfyller efterfrågan från högkvalificerade studenter som vill kombinera studiet av juridik med andra akademiska discipliner, oavsett om de vill utöva en karriär inom juridisk praxis.

Du kan ansöka i början av år två för att överföras till en av skolans fyraåriga kurser , som innehåller ett år utomlands som studerar lagen i det landet. Skolan har partnerskolor i Australien, Kanada, Kina, Europa, Nya Zeeland, Singapore och USA.

Detta är mycket konkurrenskraftigt och överföring bör inte antas. För dem som avser att följa en juridisk karriär kommer grundandet i olika rättssystem att visa sig mycket attraktivt för potentiella arbetsgivare och i synnerhet de ledande internationella företagen av advokater.

År ett

Under år ett kommer du att ta kärnmoduler i lagen om kontrakt, offentlig rätt och författningsrätt, samt valfria moduler från utanför skolan.

År två

Under år två kommer du att ta ytterligare kärnmoduler i brottslagstiftning, grundläggning av skadelidande och landslag, samt valfria juridiska moduler och / eller moduler utanför skolan.

År tre

Under år tre kommer du att ta de sista kärnmodulerna i lagen om förtroende och (för närvarande) Europeiska unionens lagar samt eventuella rättsmoduler och / eller moduler från skolan.

Om du väljer att överföra till en av våra fyraåriga grader, spenderar du ditt tredje år på en partnerlagskola i ett annat land. Efter detta kommer du tillbaka till Nottingham för att slutföra ditt fjärde och sista studieår (som beskrivs nedan).

BA-rätt som fyraårig examen

Om du väljer att överföra till en av de fyra åriga graderna, spenderar du ditt tredje år på en partnerlagskola i ett annat land. Detta kan vara i Australien, Kanada, Europa (olika länder), Hong Kong, Nya Zeeland, Singapore eller USA.

Få reda på mer.

Ingångskrav

En nivå: AAA förutom allmänna studier och kritiskt tänkande

Alla En nivå ämnen i konst, humaniora, naturvetenskap och samhällsvetenskap anses vara acceptabla (förutom allmänna studier och kritiskt tänkande). Dock erbjuds vanligtvis inte studenter som presenterar mer än ett icke-traditionellt eller praktiskt ämne (t.ex. konst, konst och design, dator- och informationsteknik, dans, drama och teaterstudier, grafik, media och kommunikationsstudier samt idrott och fysisk utbildning). En högre poäng i LNAT-undersökningen kan krävas av de sökande som presenterar icke-traditionella ämnen.

Lagen för nationell behörighet (LNAT)

Alla sökande, inklusive mogna och utländska sökande, måste genomföra LNAT- examen.

Engelska språkkrav

IELTS: 7,0 (inte mindre än 7,0 i något element).

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

Studera utomlands

På kursen kan du ansöka om att växla till en fyraårig examen och tillbringa ditt tredje år som studerar utomlands i Australien, Kanada, Kina, Europa, Nya Zeeland, Singapore eller USA. Detta är en konkurrenskraftig process, beroende på tillfredsställande prestanda och beroende på tillgänglighet.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Undervisningen är typiskt på engelska; Det kan dock finnas möjligheter att studera på ett annat språk om du är tillräckligt flytande.

För dem som avser att följa en juridisk karriär kommer grundandet i olika rättssystem att visa sig mycket attraktivt för potentiella arbetsgivare och i synnerhet de ledande internationella företagen av advokater.

Karriärer

Kursen ger dig en grundlig kunskap om engelsk rätt och en djup förståelse för de områden där du väljer att specialisera.

En stor andel av våra studenter går vidare för att slutföra juridisk utbildning som är relevant för en advokat (Legal Practice Course) eller barrister (Bar Professional Training Course).

De som söker karriär utanför lagen använder sin examen för att få tillgång till ett brett utbud av yrken och organisationer som konsultföretag, företagsrådgivning, marknadsföring, offentlig service, PR, redovisning och kampanjer.

Professionellt erkännande

Denna kurs erkänns av Joint Academic Stage Board of the Solicitors Regulation Authority och Bar Standards Board som en kvalificerad jurynivå.

Utländsk praxis

Lagstudenter från University of Nottingham kan vara berättigade att öva utomlands, inklusive i Hong Kong, Indien, Malaysia, Pakistan och Singapore, där tillträde till baren (eller motsvarande) kan uppnås under förutsättning att de uppfyller jurisdiktionsvillkoren.

Program undervisas på:
Engelska

Se 28 fler kurser från University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Senast uppdaterad February 18, 2019
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum