BA internationella relationer

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Kinas ekonomiska tillväxt har sammanfallit med en snabb globalisering under de senaste tre decennierna. När denna tillväxt fortsätter finns det behov av en mer specialiserad förståelse för landets växande socioekonomiska interaktioner med resten av världen.

BA International Relations-programmet syftar till att fördjupa sådan kunskap och förståelse och att producera framtidens företagande och ledande ledare som kommer att föra Kina till världen och världen till Kina.

Genom den tvärvetenskapliga studien av samtrafik mellan politik, ekonomi och lag i globala frågor undersöker programmet förhållanden mellan nationstater, internationella organisationer, icke-statliga organisationer och multinationella företag inom den internationella ramen.

Medan programmet fokuserar på Kina i ett internationellt sammanhang kommer alla studenter att spendera en termin som studerar utomlands i det land de väljer under sina studier.

Varför ska jag studera internationella relationer på XJLTU?

 • Bor i Kina, det perfekta stället att få en unik förståelse av landets plats i världen;
 • Lär dig ett annat språk med spanska eller japanska tillgängligt som ytterligare språk om den nödvändiga standarden för kinesiska och engelska uppnås;
 • Specialiserade dig på studier i ett annat land och tillbringa en termin där som en del av ditt program;
 • Genomföra en betydande del av oberoende forskning baserad på din semester av internationell erfarenhet;
 • Tjäna två grader: en XJTLU examen från det kinesiska utbildningsministeriet och en globalt erkänd examen från University of Liverpool, en medlem av Russell Group av ledande brittiska universitet.

Kunskap och färdigheter

När du tar examen från BA International Relations kommer du att ha:

 • en uppskattning av andra länder och samhällen, genom både studier och levande erfarenheter i ett specialiseringsland;
 • specialkunskapen om Kinas interaktion med andra delar av världen, andra länders engagemang i Kina och världsstrukturerna för affär, handel och investeringar;
 • en förståelse av de viktigaste begreppen humaniora och samhällsvetenskap, samt en rad teorier om kunskap i internationella relationer och internationell politisk ekonomi;
 • avancerad analytisk, kritisk tänkande, tvärkulturell, interpersonell och kommunikationsförmåga;
 • praktisk erfarenhet av forskning och policyanalys.

moduler

År ett

Storbritannien grader är tre år lång medan i Kina är de fyra, därför accepterar vi studenter med vissa kvalifikationer direkt till år två, vilket är starten på det huvudsakliga akademiska programmet. De flesta eleverna går emellertid in i år ett , vilket ger dig en rad intressanta moduler, språkklasser och kärnkompetenser för din examen.

År två

Obligatoriska moduler:

År tre

År fyra

Obligatoriska moduler:

Valfria moduler:

Karriärer

Kandidater från detta program är väl förberedda för positioner relaterade till Kinas internationella socioekonomiska interaktioner, både i Kina och i andra länder i världen. Kandidater kan hitta sysselsättning inom en rad sektorer inklusive regerings-, utvecklings-, affärs- och handelsrelationer och internationell social rörlighet.

avgifter

Internationella studenter

88 000 RMB per läsår.

Tidig fågel rabatt

Alla internationella som accepterar sitt erbjudande senast den 1 maj 2020 kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter på tidig sort

Gå med i en gratis kurs i kinesiska

Vi erbjuder nu en gratis sommarkurs i kinesisk språk för alla grund- och forskarstuderande som börjar sin examen i september 2020.

Välj mellan två veckors, fyra veckors eller sex veckors språkkurser.

Hong Kong, Macao och Taiwan studenter

88 000 RMB per läsår.

Tidig fågel rabatt

Alla studenter i Hong Kong, Taiwan och Macao som accepterar sitt erbjudande senast den 1 maj 2020 kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter.

Studenter i Hong Kong, Macao och Taiwan som ansöker till XJTLU genom den gemensamma ingångsundersökningen på det statliga onlineansökningssystemet (utbildningsundersökningsmyndigheten i Guangdong-provinsen) kommer automatiskt att kvalificera sig till 8 000 RMB-rabatter för tidig fågel.

Fastlands-kinesiska studenter

88 000 RMB per läsår.

Ingångskrav

Internationella studenter

Inträde till år ett

Vi välkomnar ansökningar från högkvalitativa kandidater i alla ämnen med lämplig gymnasium eller motsvarande kvalifikationer. Studenter förväntas normalt ha högt ställning i gymnasiet med ett minimum av "B" i alla ämnen samt relevanta ämnen.

Ingång till år två

Studenter som har slutfört A-nivå eller International Baccalaureate (eller motsvarande) kommer att övervägas för tillträde till år två, olika program har olika ämnesrelaterade krav.

 • A-nivå: BBB
 • IB Diplom: 30 poäng
 • Avancerade placeringstest / Ämnes SATS - gymnasiet diplom med en GPA på 3,0 eller högre plus:
  • Redesignad SAT: 1280 (studenter som tog SAT före 2016 kommer att kräva 1800) eller ACT: 27 och 2 AP-undersökningar: 4 eller 2 SAT-ämnesprov: 600 eller
  • 3 AP-undersökningar: 4 eller
  • 3 SAT-ämnen: 600

Hong Kong, Macao och Taiwan studenter

Studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan kan ansöka med följande:

 • En lägsta betyg på 400 på gemensam ingångsundersökning till kinesiska universitet för utländska kinesiska studenter och studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan, eller
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rankning av minst de bästa 50 procenten för fyra ämnen, inklusive engelska och matematik. För detaljerad information se information på kinesiska .

Engelska språkkrav

För internationella sökande, om du är engelsktalande eller inte tidigare har studerat på engelska, måste du ha tillfredsställande engelskspråkiga kunskaper för att studera på XJTLU . Olika engelska kvalifikationer accepteras:

År ett inträde

 • IELTS: 5,0
 • TOEFL: 62 (iBT)

År två inträde

 • IELTS 6,5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelska kvalifikationer krävs inte för studenter från Hong Kong, Macao och Taiwan som tar gemensam tentamen eller GSAT.

Studenter som går in i år ett med färre än IELTS 6.0 eller motsvarande i sin engelska kunskaper tar 10 poäng EAP, och studenter med IELTS 6.5 eller högre tar fem poäng EAP.

"BA i internationella relationer kommer att ge dig kritisk inblick i Kinas allt framträdande roll i världsekonomin och den globala politiska arenan och dess växande betydelse och inflytande på den internationella scenen."

Stephen Long
Programdirektör

Hur man ansöker

Ansökningar bör lämnas in via vårt onlineansökningssystem:

 1. Klicka / tryck på tillämpningslänken
 2. Skapa ett konto eller logga in på ditt befintliga konto
 3. Slutför din ansökan

När ditt ansökningskonto har skapats, ange noggrant all information som krävs i ansökningsformuläret och se till att informationen du ger är korrekt, fullständig och aktuell. Ladda upp de nödvändiga dokumenten till motsvarande fält.

Du kan logga in för att visa ditt ansökningsformulär när som helst.

För mer information om hur du ansöker om att studera vid XJTLU , besök sidan för att ansöka .

Senast uppdaterad Apr. 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Läs mer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Läs mindre