Översikt

Fokuserad på Asiens politik och internationella relationer, erbjuder kursen ett annat perspektiv på regionen och inkluderar ett år utomlands i Kina eller Malaysia.

Det kommer att introducera dig till nyckelfrågor, debatter och teman i moderna internationella relationer och studier relaterade till Asien. Du kommer att utveckla kunskap och förståelse för disciplinens huvudområden, med särskild tonvikt på regionens politik och internationella relationer.

Genom att arbeta med expert akademiker kommer du att vara utrustad med analytiska och metodologiska färdigheter och kan skräddarsy graden till dina intressen och karriärsintressen. Valfria moduler ger dig möjligheter att utforska global säkerhet, politisk ekonomi, invandring och medborgarskap och modern konflikt.

Nottinghams kompetens inom detta område omfattar:

  • internationellt erkänd forskning genom Asienforskningsinstitutet och Kina Policy Institute
  • Det största antalet ledande akademiker som arbetar inom detta område i Storbritannien
  • campus i Kina och Malaysia, etablerade sedan 2004 respektive 2000

År ett

Under år ett tar du vanligtvis moduler i internationella relationer, politisk teori, jämförande politik och samtida Asien. Du kommer att lära dig att jämföra politiska institutioner och beteenden i västliga liberala demokratier, få en grundlig förståelse för historien om politiska idéer.

År två

Du kommer att tillbringa ditt andra år som studerar utomlands på universitetets campus i Kina eller Malaysia (undervisningen är på engelska).

I Kina kommer du att utforska landets moderna politiska historia, ekonomi, styrelseformer och samhälle, utveckla forskningstekniker. Du kan också välja att studera Mandarin-språket.

I Malaysia kommer du att titta på globala medier och kommunikation, undersöka förhållanden i Asien och Stillahavsområdet och utveckla en förståelse för den malaysiska världen. Du kan välja att dyka längre in i landets kultur, ekonomi och säkerhet.

År tre

I ditt sista år kan du välja att slutföra en avhandling om ett ämne av ditt val i internationella relationer och asiatiska studier. Du kommer att tilldelas en särskild handledare och kommer även att välja valfria moduler från ett brett spektrum, inklusive regering och politik, ekonomisk utveckling i Kina och Japan, internationell politisk ekonomi och media och kommunikation.

Ta reda på mer.

Ingångskrav

En nivå: ABB exklusive allmänna studier och kritiskt tänkande

Engelska språkkrav

IELTS: 6,5 (inte mindre än 6,0 i något element)

För detaljer om andra engelska test och kvalifikationer som vi accepterar, se vår sida för inmatningskrav .

År utomlands

På denna kurs kommer du att tillbringa ditt andra år på utlandsstudier på universitetets campus i Kina eller Malaysia.

Du får möjlighet att bredda dina horisonter och förbättra din anställbarhet genom att uppleva en annan kultur. Du kan välja att studera liknande moduler till dina motsvarigheter tillbaka i Nottingham eller utöka din kunskap genom att ta andra alternativ. Undervisningen är på engelska.

Karriärer

Din kunskap och förståelse för Asien kan ge dig en viktig kant, med eller utan hög språkkunskaper.

På Nottingham får du en stark akademisk grund och en rad utmärkta överförbara färdigheter, som förmågan att studera självständigt och kommunicera effektivt, både muntligt och skriftligt. Du lämnar oss med specialkunskaper om internationella frågor och politiska system som kommer att förbättra dina globala karriärmöjligheter.

Våra kandidater utvecklar karriärer inom privata, offentliga och välgörande sektorer. De privata sektorns destinationer omfattar tryck- och tv-journalistik, sändning, tv- och filmproduktion, reklam, marknadsföring och personal samt kommersiella och finansiella sektorer. Vissa går in i partipolitiken som parlamentariska assistenter, ledamöter i kommunerna och även parlamentsledamöter; andra arbetar för den offentliga sektorn och i forskning och dataanalys.

Tredje sektorns karriär inkluderar arbete för icke-statliga organisationer, välgörenhetsorganisationer och utvecklingsorgan. Vissa akademiker väljer att fortsätta studera eller ta yrkeskvalifikationer i doktorsexamen eller undervisning.

Vi inser att studenterna ofta behöver mer än bara en stor grad att sticka ut från mängden. Som sådan hjälper vi till att ge värdefulla praktikplatser och praktikplatser för politiker och studenter med internationella relationer. Vi har för närvarande över 25 placeringspartners som erbjuder 100 placeringar per år, inklusive praktikmöjligheter i Westminster och även utomlands.

Program undervisas på:
Engelska

Se 28 fler kurser från University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Senast uppdaterad February 17, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
3 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum