BA inredning

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Bachelorprogrammet i interiördesign vid Berlin International - University of Applied Sciences ger omfattande färdigheter inom inredning. Är du intresserad av internationellt praktik- och applikationsorienterat program? Du är fascinerad av att föreställa, planera och förverkliga utrymmen? Du får yrkeserfarenhet med vårt utbildningsprogram för inredning. Detta bachelorprogram i interiördesign vid Berlin International - University of Applied Sciences är unikt i Berlin, eftersom det är det enda sådana program som erbjuds i staden och omgivande delstat Brandenburg. Bli inspirerad av den internationellt orienterade atmosfären. Vårt högsta förhållande mellan lärare och studenter och den nära relationen mellan lärare och deras studenter gör att vi kan direkt svara på dina individuella behov.

Programfakta

 • Varaktighet: 3 år / 6 semestrar
 • Poäng: 180 ECTS
 • Språket engelska
 • Grad: Bachelor of Arts (BA)
 • Plats: Berlin-Mitte
 • Börja: oktober
 • Avgift: 660 € varje månad

Bli en interiörarkitekt nu med vårt Bachelor-program på Berlin International

Interiördesignprogram

Interior Design BA-programmet förbereder dig för din framtida karriär genom att göra dina kreativa och professionella färdigheter perfekt. Under programmet kommer vi att utrusta dig med alla de verktyg du behöver för att utforma utrymme och för att kunna kommunicera dina designidéer i ett givet sammanhang. Kreativt och kritiskt tänkande, problemlösningsförmåga, anpassningsförmåga, internationell synvinkel, tvärvetenskaplig erfarenhet och interkulturell kompetens är av särskild betydelse för programmet.

Stora karriärmöjligheter med en kandidatexamen i inredning

Inredningsarkitekter har olika jobbmöjligheter på marknaden. Efter examen från Berlin International kan inredningsarkitekter arbeta med att skapa och förändra alla typer av utrymmen, som kan variera från bostadsområden, kontorslokaler, gästfrihet och gastronomi till evenemangsrum, teater- och filmuppsättningar, butiksdesign och allmänna utrymmen.

Det finns olika jobbperspektiv och arbetsgivare som:

 • Arkitektur och inredningskontor
 • Designbyråer
 • Kulturinstitutioner
 • Produktion design för film, TV, teater
 • Kök och badrumsstudior
 • Möbeltillverkare
 • Inredningsstudior
 • Frilansarbete, som inredare

Bästa utbildning med det ackrediterade studieprogrammet Interior Design

På Berlin International får du professionell utbildning. Interior Design Bachelor-programmet ackrediterades av den statligt godkända byrån ACQUIN. Vårt kandidatprogram inom inredningsdesign har visat sig uppfylla de högsta kvalitetsstandarder som fastställts i den europeiska lagen om högre utbildning. Inredningsprogrammet har ackrediterats och utvärderats som ett kvalitetsprogram med transparenta strukturer, förordningar och kvalifikationsmål.

Hur ansöker jag för inredningsprogrammet BA?

Ansökningsförfarandet för inlärning av inredning på Berlin International är väldigt enkelt. Du kan enkelt och säkert dela din personliga information via vår online applikationsplattform. Efter att ha fått ett bekräftelsemail med en länk kan du ladda upp en kopia av dina dokument:

 • Kopia av pass eller identitetskort
 • Kopia av högskoleexamen med transkript (tyska Abitur / Fachabitur eller motsvarande). Vi behöver också en officiell översättning av ditt examensbevis och transkript till engelska eller tyska om de är på ett annat språk.
 • Kopia av engelska språktest
 • En portfölj med högst 10 verk

ANSÖKAN OM STUDIEPROGRAM (COVID -19 UPDATE)

Vi har förlängt vår ansökningsfrist till den 30 september 2020. För internationella studenter rekommenderar vi att du lämnar in ansökan senast den 15 augusti, så att det finns tillräckligt med tid för visum och resorelaterade formaliteter.

Q1. Är ansökningsprocessen densamma?

A1. Ja, vi accepterar ansökningar om fallintaget 2020. Vi fortsätter att ta emot ansökningar och gör erbjudanden till studenter, inklusive internationella sökande.

Om du inte har ansökt ännu, men tänker göra det, bör du ansöka som planerat. Vårt team kan ge dig råd om alla aspekter av studier vid Berlin International.

Du kan skicka in din ansökan dygnet runt via vår ansökningsportal på: https://application.berlin-international.de/

Q2. Kommer ansökningsdatum att ändras?

A2. Ja, vi har förlängt vår ansökningsfrist till den 30 september 2020. För internationella studenter rekommenderar vi att du lämnar in ansökan senast den 15 augusti, så att det finns tillräckligt med tid för visum och resorelaterade formaliteter.

Q3. Hur kan jag ansöka om visum om ambassaderna är stängda?

A3. Vänligen kontakta den tyska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland för att få reda på viseringsprocessen i den aktuella situationen.

Q4. Om mitt visum är försenat, hur sent kan jag börja och hur kan jag hålla jämna steg med mina kurser?

A4 / BI kan garantera början av höstterminen 2020, med virtuella undervisningsmöjligheter för studenter som inte kan börja sina studier på campus i tid på grund av COVID-19 resorestriktioner eller visumförseningar. Dessa studenter kan börja sina studier online från sina hemländer och sedan fortsätta sina studier på campus, så snart de kan resa till Tyskland.

Vi kan garantera att vi kommer att erbjuda en parallell till on-campus-kurser onlineundervisning under hela första termin. De studenter som har problem med att komma i tid på grund av COVID-19-begränsningar måste anlända till Tyskland senast i början av andra terminen, som är den 1 april 2021.

Q5. Om en ny student inte vill delta på onlinekurser, vad skulle processen vara?

A5. Studenter som inte kan börja sina studier på campus i tid under höstterminen 2020 på grund av COVID-19 resebegränsningar eller visumförseningar, kan börja sina kurser online från sina hemländer och fortsätta sina studier på campus omedelbart efter att de kan resa till Tyskland .

Om de inte vill starta sina kurser online kan de också skjuta upp början av sina studier till nästa höstintag 2021. Nya studenter måste börja på hösten; en vårstart är inte möjlig.

Q6. Kommer höstterminen 2020 att börja i tid?

A6. Höstterminen 2020 börjar senare än ursprungligen planerat:

 • Välkomstdagar: Nytt: 28.10.2020 - 30.10. 2020
 • Lärandeperiodens början: Ny: 2.11.2020
Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging ... Läs mer

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging, innovative and practice-oriented education that advances the academic, cultural and linguistic potential of our students and prepares them for international careers in a globalized world. Läs mindre